Ahojte, chcela by som sa poradiť. Je možné ísť momentálne do iného okresu (červený-červený), bez testu, z dôvodu návštevy prastarých rodičov? Na test sa totiž asi tak skoro nedostaneme, keďže sú tam rady ako keby dávali zdarma niečo.. A s 6mes dcérkou sa mi tam veľmi ani postava nechce. 🙄 Zdraví sme, sme vpodatate stále len doma, aj manžel pracuje z domu. Prababka ma leukemiu a nevieme kao dlho tu ešte bude (vnučku ešte ani nevidela).. Do toho vláda prišla s tým ze dalis týždeň bude ešte väčší lock down. Prababka samozrejme nechceme ohroziť a sme si istí že ju ani neohrozí e,, stále sme chodili na testy keď sa dalo, aj na PCR som bola pred 2t, všetko negatívne. Zdraví sme úplne. Co si o tom myslite? Vôbec neviem vyjsť z tých nariadení ci je toto bez testu povolené - píše sa tam totiž o styku s rodinným príslušníkom ktorý má na toto právo (ma prababka právo vidieť právnučku?)
U nas na miestach kde sa neobjednáva pušťaju tehotne a mamičky s detmí dopredu
pozri, nikto, resp je mala pravdepodobnost, ze ta budu kontrolovat (manzel chodi mimo okres casto kvoli praci a este ho nikto nezastavil). Otazka je ako si mozes byt 100% ista, ci ste zdravi, to nikdy nevies, ani ked sedis doma...Na test sa da sice uz takmer vsade objednat ale ten Ag test je aj tak na dve veci...
@lenkakravcova Nemusis postavat s dcerou. S manzelom sa vystriedajte, alebo najdite odberne miesto kde je menej ludi, alebo kde sa da objednat.
Pozeram, ze si z Kosic, mame "milion" odbernych miest na vyber, napr. na jazere pri Kauflande/McDonalde nebli vobec rady, pri vymenniku na Vazeckej ano. A je plno miest kde sa da objednat. V nejakej malej obci by som pochopila ze je problem dostat sa na test, ale v Kosiciach ani omylom.
tak pokial viem, navsetvy su zakazane (vo vynimke je len starostlivost o blizku osobu)...cize aj kebyze mas test, v podstate je zakaz navstev.....chapem, ze babka je chora (aj moj otec), o to viac sa ho boim navstivit a ohrozit ho (aj ekd okrem obchodunikam nechodime)...sama si zvaz, napsiala som len to, co plati z vyhlasky
Ja k tomu len toľko, že pokiaľ vám jedlo neprší z neba na záhradu a chodíte občas aj nakúpiť, nemôžeš zaručiť, že ste naozaj zdraví, aj keď zvyšok času sedíte doma.
Bohuzial teraz to nie je vhodne ani odporucane ist niekam bez testu k starsim ludom..pravidla su ake su, horsiu situaciu ako teraz sme nemali, vzhladom na infekcnost tej rozsierenej mutacie je to este horsie. Pokial muz chodi do prace, mozes byt infekcna aj ty aj on a ani o tom nevediet..."pravo" vidiet babku.. moji nevideli starkych od leta... lebo nemam tolko dovolenky na dve karanteny (zijeme v zahranici). Je to velmi smutna situacia, to mi je jasne. Ale treba byt aj rozumny. Bud test, alebo neist.
Ešte k tomu styku s rodinným príslušníkom čo má na to právo - tým sa myslí kontakt rozvedeného rodiča s dieťaťom na základe súdneho rozhodnutia.
Nepride mi to vhodne, ešte keby vas zastavia mozte dostat aj peknu pokutu, niekde na hraniciach okresu su policajti
isto len s testom, teraz plánujú tak povediac aj väčšie kontroly a neriskovala by som vysoku pokutu len kvoli tomu, ze nemam test
@anjelicek26 Nechodí do práce do kanceárie, je na home office od januára 2020 (už vyše roka).
Však chojte na test tak že deň predtym chojte naraz stym že jeden bude v rade a druhy pojdem malu kočíkovať niekde naokolo ked sa už budete blížiť k radu tak sa pojdete dat otestovať a maš to... ja chodim domov 100 km raz som išla bez testu a nebolo mi všetko jedno😃
@fatima99 Veď práve toto neviemm (nevedela som), či to pod to môže spadať, alebo nie. Riskovať pokutu nechceme.
Len ani nechceme aby prababka zomrela skôr ako ju prídeme pozrieť ☹ Boli sme tam naposledy pred rokom.
@lenkakravcova keby mas test a zastavia ta a povies ze ides na pohreb tak to sa rata ako vynimka, popripade povedat pravdu , no to neviem ci by obstalo. Zalezi na policajtovi
U nás nepúšťali skôr, aspoň minue sme čakali 4 hod. :-/
Momentálne sa dá objednať, ale treba sa objednávať ráno, už o 6:30 mi objednať nešlo - pné termíny.
@nafka0483
A ako píšete, tie testy nie sú bohvieako spoľahivé. en mám pocit, že sa tam skôr pri tom čakaní nakazíme :-/
@fatima99 Asi sa opýtam na polícii radšej, budem mať istotu. Taká blbá situácia s tým covidom, ach :-/
@lenkakravcova vyskusaj, uvidis ako pochodis. No test bude asi pre nich priorita :/
s testovaním za posledné dva mesiace nemám žiaden problém, dá sa objednať na konkrétny čas, dokonca týždeň dopredu. a to sme v zaprdenej Šali...preto ma prekvapuje,že v KE je problém.
Tak chod inam, nemusis predsa na test podla bydliska, nie? Nie vsade sa tolko caka.
@anjelicek26
@mondolina
Skúsime inde než zvyčajne. Snáď sa to podarí. 🙂
@mondolina To asi preto je u nás taky nával lebo mesto zrušilo nejaké "vlastne" odberne miesta a ostali už viac menej len štátne. Veľa ľudí chodí do práce v KE, tak sú tam rady a tam kde sa objednáva, plne zoznamy. Skúsime sa ale niekde opýtať ci by nás nepustili.
V mestách je to ako kde, sestra pred týždňom čakala 2,5hod v rade lebo potrebovala ísť súrne na test a skoro ju ani nevzali (končili) ☺
Snáď sa nám dnes podarí.
Napriklad moja mamina nam robi testy antigenové... a vždy ked niekto vyšiel pozitívny tak mu to ukázalo na antigenne hned do 2 minut... a ozaj bol pozitívny..
@lenkakravcova U nás sa nikde nečaká 2 a pol hodiny. Určite by som nešla bez testu ku chorej babke. Aj keď máš pocit, že nikde nechodíš, takých prípadov poznám za posledný mesiac v mojom okolí asi 5, ani nevedia, kde sa nakazili, zrejme niekde v obchode. Ani ten test nie je ktovieaký zázrak, ale tak aspoň niečo, ale aj tak by som bola pri babke v rúšku. Držím palce 🙂
@lenkakravcova u policie by som nepokusala 😎
@lenkakravcova a čo sa chceš vlastne pýtať na polícii?
@lenkakravcova ved sa objednaj na presny den a necakas ani pat minut, este mas v KE more volnych terminov.
@lenkakravcova co sa chces pytat? je zakaz navstev (ci test mas, ci nie)...tak je to vo vyhlaske....vsak je to jasne
@lenkakravcova na policii sa budes pytat zbytocne.. Je zakaz vychadzania a bodka.. Ze mas na to dost dobry dovod (umierajucu blizku osobu), to nikoho nezaujima, ty nie si schudnuty Pelle, co mu padaju obleky, aby ti cosi take preslo..
Na druhej strane, velmi zalezi od konkretneho cloveka, na ktoreho natrafis.. Pokial by som bola v situacii, aku opisujes, isla by som. Mozno len s dietatom, bez manzela, ostala by som s prababkou dlhsie.. Po psychickej stranke jej to urcite prospeje..
mimo okres len s negatívnym testom nie starším ako 7dní