Prečo to zrazu veľa ľudí píše takto? Ôk a nie ok?
🤦🤦🤦🤦🤷🤷🤷🤷
@cakambabatko fakt? Ja hádam nepoznám človeka čo by to tak nepísal 😀
Autocorrect v mobile...aj mňa ide šľak trafiť z toho
Lebô. Máš aj iné problému, či len toto ťa trápi?
Ja som to videla možno raz a považovala som to za preklep. Ale všeobecne, ak sa ujme ôk, tak ma to nebude iritovať. Veď je kopec neslovenských slov, ktoré už berieme ako "normálne", vrátane toho ok 😁, tak prečo by som sa mala pozastavovať práve nad ôk 🤷.
@nikyball Nie len toto.. už týždeň kvôli tomu nespím
Áno aj ja to píšem.. resp vždy keď na píšem ok opraví mi to mobil na ôk. Ale keď ta trápi takáto kravina....
@ancovicka21a náš manažér to tak dokonca aj vo firemných mailoch píše 😀 vždy mi to oči dráždi
Nechápem,čo nechápeš,veď slovenčina genitív plurálu ôk, čo tu riesiš?
ja nenávidím keď niekto napíše anko namiesto áno. keď už sme pri tom...
Alebo koli a nie kvôli 😩
Však to je normálne, že sa niekto pomýli v texte. Bože to sú problémy. Energetická kríza môže ísť do prdele. Oproti tomuto veľkému problému.
Mne telefón vždy ok prepise na ôk tak preto 😅
Lebo to tak nahadzuje prediktivne písanie a nechce sa im to opravovať alebo to odoslu skôr ako si všimnúť chybu. Mne to tiež ponúka ôk 🙈
@yoo_saerom haha,ale tu ide o to,či niekto hovorí o slove ôk alebo OK a má z toho problém. Ak už chceme niečo kritizovať, píšme správne 😉
Mne to mobil vždy takto opraví a tiež ma to štve. Človek to dobre napíše a ten mobil to zle opraví a ze smartfon. No je toto ôk? Keď z toho potom majú psychické stavy citliví ľudia ako túto autor?
@yoo_saerom pardon,to som reagovala všeobecne na opravy a kritiku v statuse, lebo ôk ako také je správne,je to genitív plurálu podstatného mena oká,ale keď už chceme používať OK správne,tak by sme to mali písať s veľkými písmenami 😉
Tiež to stále prepisujem, už by sa to mohol mobil naučiť... Ešte často vídavam "skóre uzdravenie"🙈
Mne tiež pije krv môj kreatívny autocorrect. Rozpráva mé namiesto rozprávame, druhu osobu neuznáva v princípe, bežne sa pýtam, kedy prídem namiesto kedy prídeš a oprava autocorrectu trvá trikrát tak dlho ako napísanie správy. A tiež opravuje ok na ôk.
Autocorrect v mobile a nebaví ma to zakaždým prepisovat
@thereisabear mne už napísalo aj "u zdravie nie" po treťom pre písaní som nechala tak
ja "mám rada" má namiesto ma 😃
Ôk
Ospravedlňujem sa .. mne to mobil takto opraví a nechce sa mi to nikdy prepisovať 😆
Dcéra mala chvíľku mobil a teraz to mam tak blbo nastavene ze neviem automatické opravovanie zrušiť. Takže preto
Ľudia to tak nepíšu. Chcú napísať OK, ale to spisovná slovenčina nepozná, preto to autocorrect opravuje na to, čo existuje. A to je "ôk". Divné a fakt málo používané slovo. Skúšam teraz vymyslieť vetu, kde by som ho použila a napadá mi jedine: "Robí sa mi veľa ôk na pančuchách." 😁
@cakambabatko vidieť ani ja som nevidela, treba pocut
Koľko máš rokov? Treba zistiť, v ktorej vekovej skupine sa nachádza táto odchýlka
Ešte som to nikde nevidela