Všimli ste si,že to tu ide dolu vodou (aspoň podľa mňa ). Urážky,žiadna podpora,pochopenie (čo ako ženy potrebujeme, väčšinou sa tu idú vyrozprávať a dostanu iba samé rady a urážky ako čo robia zle a žiadne pochopenie,ľútosť). Vymyslené témy. Baví vás ešte modrý koník ?
bývam tu už omnoho menej ...
.... lebo o tom je "sloboda prejavu" - mnohí si myslia, že pod rúškom anonymity môžu urážať, zosmiešňovať. V reálnej situácii - povedať tie isté slová niekomu do očí - to by už toľko odvahy nemali 🤷🏻♀️
Oh, už aspoň tri dni tu nebola téma, kde nejaka (pochopiteľne anonymna) hrdinka ide pranierovat, aké sú tu strasne zle ženy. Uff, aká úľava pred víkendom, ze fungujú anonymne témy a mame tu tieto etalony moralky a slušného správania.
@deti95060810 ja tiež. Keby tu není taký super bazár,tak to zruším nadobro.
Veru aj ja mám pocit akoby sa tu podaktore predbiehali, ktorá lepšie tu druhú douráža 😔
@nikaeli veď to, ja sa snažím buď napísať s pochopením.autorke,a ak nemám pochopenie ale iba zlú slinu na jazyk,radšej nepíšem nič,lebo viem aké to bolo pre mňa ťažké keď som tu nenašla pochopenie ale iba urážky.
@vroni ďakujem za milý komentár. Nechcem nikoho poučovať,len pri citlivých témach by som chcela pre ľudí a najmä ženy pochopenie,veď preto tu idú, keďže niekedy nemajú nikoho komu by s vyrozprávali
J osobné som tu nenašla to čo som hľadala. Proste žena na materskej ,s malými deťmi. Je mi ťažko udržiavať kontakt s kamarátkami,najmä ak sú na školách alebo v práci ďaleko a teda už akoby ani neboli,keďže riešia nie rodinu ako ja Aj keď som si s jednou písala, ktora má tiež deti,tak z jej strany som už necítila takú otvorenosť,pochopenie, proste ignor alebo zdzub že to nemám riešiť blbosti,ale ja som pre ňu vypočutie mala vzdy. A to som hľadala tu ,ale prišlo iba zranenie od iných a pochopila som,že ani tu to nenájdem.
Nuz, v živote nedostaneme vzdy to, co chceme. Pranierovat iných pre nevhodné spôsoby a pod svoj názor nebyť schopný sa "podpisat" je pokrytecke a zbabele. A ano, odkedy existuje možnosť pridávania anonymných diskusii, fórum zdrsnelo. Aj pred tým sa obcas objavila téma ci diskusia, ktorá odpalovala dekel ci nejaký ten uchyl sa nachomietol. Ale taka záplava stupinych diskusii a kretenskych otazok, aka sa privalila s možnosťou anonymných diskusii, to je celkom iná (ne)úroveň, kam sa dalo spadnut. Evidentne sa majiteľom stránky táto úroveň paci, nakoľko anonymné diskusie sa stali ich novou posvätnou kravou a bránia ich napriek protestom uzivateliek.
@vroni neviem aký je rozdiel v anonymnej diskusii alebo pod práve založeným nickom napriklad. Aj ty si pre mňa anonymna osoba, proste nejaká vroni, a viem o tebe veľké prd.
Áno, ja som tu presne 10 rokov a už to nie je o tom, ako to tu kedysi bývalo. Zmizla slušnosť, úcta, empatia... Je tu veľa hejtu... Baby si závidia, ale zas sú tu aj také, čo sa rady chodia chvastať. Niektoré si tu robia z toho instsgram. Stačí si pozrieť diskusie spred 10 rokov, to bolo o inom...
Áno veľakrát je to tak. Ale občas sú dobré témy kde je to celkom fajn. Ja tu nikdy nepoviem to, čo by som nevedela povedať aj osobne. Ale tiež skôr s pochopením. Ale občas ma nadvihne, že to čo je toto čo tu niektorá napísala.
Ale zase aj v reálnom živote vidím, že v ľuďoch už nie je žiadna empatia a úcta. Ja som mala pocit ako keby sa to vytratilo ako začala korona. Aspoň v mojom okolí sa začali aj dobré kamarátky meniť na čudá s vyhrotenými a urážlivými názormi. V práci ani nehovorím, niektorí ako sa vyfarbili v tomto období.
@baskustek to máš pravdu,keď čítam staršie diskusie,tak si tu žienky pekne rádia,pomáhajú a tu veľ chce byť za vtipné napr alebo neviem.
@anetka34 áno, toto je strašné, ako dokážu ľudia byť taký, a ako sa zmenili,aj za korunu. Ja si myslím že za to môžu sociálne médiá a digitálne technológie, pretože tam má každý pocit že je najmúdrejší,keďže algoritmus FB napr bude podsúvať niekomu kto pozerá konšpiračné videá l,zas len konšpiračné videá a ten človek si myslí potom že je to pravda. A sociálne médiá tak nespájajú ľudí ale rozdeľujú
Ja napríklad som očkovaná a napriek tomu dosť ma nasrala kamoška, ktorá dala na FB ako su všetci čo nie sú očkovaní sprostí. Alebo kolegyňa zapotila, že ona nemusí mať rúško lebo je očkovaná. Skrátka robili zo seba nadľudí. Nakoniec sme sa aj tak všetci nakazili do jedného. Tak načo bolo celé toto divadlo dobré? Rozdeliť ľudí na dva tábory a aby sa nenávideli.
Baví, ale len preto, že chodím pozerať hlavne do konkrétnych skupín 🙂 občas z dlhej chvíle popozerám plochu a diskusie a vždy to aj rýchlo zavriem. Nepríjemný a častokrát nadradený spôsob komunikácie ma na anonymnej sociálnej sieti až tak neprekvapuje, ale v poslednej dobe si všímam, že vo väčšine diskusií sa komentáre zaoberajú prevažne nájdením chyby na autorke, nech napíše čokoľvek - a v mnohých témach to je úplne absurdné a už ani nie na rozhorčenie, ale doslova na zasmiatie 😄 ťažko potom tie užívateľky vnímať seriózne a debatovať s nimi.
Autorka,
tena zivot este nemaucil, ze ocakavat od druhych chovanie ake mas ty je nerealne? To nefunguje ani nikdy nebude. Nidky nehladaj pochopenie u vacsiny. Nedostane sa ti h, len v zasadnych temach- vtedy ano.
Ze o mne prd vieš je jedna vec. Mohla by som tu mať meno, priezvisko s adresou a rodnym číslom a vedela by si o mne rovnaké prd. Aké vramci fóra som to stále ja, nejaká osoba s nejakými názormi, s nejakou históriou a nejakými reakciami. Ty si tu anonymný výkrik do tmy, ktorý nemá gule prezentovať svoj vlastný názor tu ani pod tou internetovou anonymitou. Kludne môžeš byť jedna z tých, ktoré tu urážajú a atakuju všetky ostatné. Ja v tom vidím dosť podstatný rozdiel.
Realne kamosky Musis hladat v realite. Ludia na nete su vselijaki. , opinions are like assholes everybody has one, ..and everybody thinks theirs smells nicer than everyone else’s , 😉Mne sa zda ze to tu je lepsie . Volakedy tu boli same fotky “ Moja nechtarka” a pazure na 10001 sposobou. Alebo jedna zienka vyrabala a predavala kazdy den umele venceky.. ale ano odkedy su anonymne temy ich obsah klesol.. na Taketo .. kazdy den “ ake ste tu zle hnusne ..”’alebo “ aky by Podla vas mali mat plat ucitelia ?” 🤦♀️
Mna to tu veľmi baví a je to jediné fôrum kam chodím jediná sociálna sieť. Ja tu naopak vidím množstvo dobrých ľudí ktorí sa snažia pomôcť a aj ja sa snažím pomôcť. Občas zabrdnem do nejakej politickej témy ako včera čo nechcem. Ale keď mám chuť práve tak sa vyjadrím. Ano sú tu nepríjemní ľudia ale sú v menšine. Občas sa obuje viac mamičiek do niekoho veľmi kriticky a nepekne. Vtedy sa snažím ochrániť tu braniacu sa stranu. Viem že ma tu niektoré neznášajú že len mudrujem. Tak to asi nezmením hovorím si asi robim niečo dobre ak mám aj neprajníkov. Je pravda že je ľahké byt múdrym bez zodpovednosti v anonymite a starší muž medzi väčšinou mladými ženami. Ale prečo nie? Keď sa môžu schovávať za anonymitu nenávistni ľudia na bežných fórach, prečo by som nemohol ja si len chrániť súkromie a môcť tak hovorit aj o reálnych veciach z môjho intímneho zivota ktore môžu niekomu pomôcť. Keď som mal psychické problém nedokázal som radiť ľuďom. Nemal som z čoho dávať. Ako sa mi stav zlepšoval dokázal som radiť z vlastných skúsenosti. Psychológ mi odporučil zdieľať to s ľudmi pretože vraj niekedy vie lajk prežitou skúsenosťou lepšie poradiť ako psychológ odborník. Samozrejme si uvedomujem že nevhodnými slovami viem aj nechtiac ublížiť. No tu píšem do vetra, kto chce si v ňom prečíta kto nie, nemusí. A ja mám dobrý pocit z toho že som možno niekomu pomohol. Mám totiž aj pozitívne spätné väzby.
Hocikde, kde sa spomenie mk, či už na FB alebo inde, jediné čo je v komentároch je cca : Mk? Veď tam sú všetky úplne vysinute a pretekajú sa v komentároch, kto dá viac niekoho dole a kto za to dostane najviac lajkov . Doba sa zmenila alebo doba nás zmenila ? Samé zlo
Ja som tu od roku 2008 a keď porovnas koníka vtedy a teraz, tak áno, dosť sa to tu zmenilo. Kedysi tu bolo oveľa menej používateliek a vznikali rôzne kamarátstva, ktoré sa pretavili aj do reálneho života. Riešilo sa tu menej hlúposti, viac to bolo o rodicovstve, neexistovali anonymne diskusie. Ale toto všetko je o nás, používateľoch. 100 ľudí, 100 chuti a aj ľudia sú celkom inak nastaveni ako napríklad pred desiatimi rokmi. Jedine, čo sa nezmenilo, je že ľudia si robia srandu vo všeobecnosti z modrého koníka alebo z “mamičiek z modrého koníka”, ale tiež idu len podľa nejakej vzorky, ktorá tu bola a bude 😅 inak je to fórum, ktoré mne veľmi ako čerstvej matke pomohlo a kde si rada precitam mnohé témy. Narozdiel od diskusii na fb, kde je niekedy fakt žumpa…
Mas pravdu. Normalna otazka a reakcia alo kopnutie do osieho hniezda.na vela tem nereagujem. Podla mna sa to rapidne zhorsilo od 2020.
To co sa tu teraz deje je len slaby odvar toho, co sa dialo na starom Koni pred mnohymi rokmi. Bud take nieco budes ignorovat a nepripustat si to, alebo si budes so vsetkeho robit tazku hlavu. Riesenie je iba na teba ako prijmes to co k tebe zvonka prichadza a ako to spracujes. Aj arogancii sa da branit, len treba chciet a vediet,
som tu uz dost dlho, mozno sa to tu trochu degradovalo, ale aj tak tu rada chodim. Neriesim ci je diskusia anonymna alebo vymyslena. Ak si myslim, ze mam cim prispiet tak napisem. Ak nie, tak preskocim. Je smutne citat tu agresiu ludi, ale na internete to tak chodi.
Odkedy sú anonymné diskusie je to tu mentálna katastrofa,ale to asi preto že ich zakladajú 13+ročné unudené deti😅 a nájdu sa konikovky čo reagujú na laždú hovadinu.Mám rada stenu,čo nechcem si zablokujem a potom súkromné skupiny.
Som tu uz cca 6 rokov a presne toto pisu zeny, odkedy som tu. Takze nie, nevsimla som si. Vsetko je tak, ako bolo.