Ahojte trošku téma na odlahčenie alebo respektive chcela by som vedieť čo preferujete vy. U nás je to nekonečná hádka ako to je “správne”😂
Je to anglické slovo takže správne je s anglickou výslovnosťou.
Hovorím akcia. 🤷
Ekšn hovoria mladsi a starsi ako sa pise-action..
Akcion
Ja hovorím s anglickou výslovnosťou, no starší ľudia, alebo ľudia čo neovládajú AJ, to proste volajú ako je napísané. Moja babka Lidl volala stále lidr, nevedela si zapamätat, furt povedala...pôjdem do lidra 😃❤️. Veď nech si každý volá ako chce, hlavne je, aby ste sa pochopili o čo sa jedná
Je to úplne jedno
Ja som chodila v Belgicku do tohto obchodu, a tam to volali tak čudne nejak tí francúzi, že acst-ión , lepšie to sa napísať nedá ani asi foneticky😂 ja to tak volám doteraz. A priznám sa doteraz mi ani nenapadlo že to môžem prečítať aj po anglicky 🫣
A správne to má byť ako, viete niekto?
Ja uplne mimo otazku, ale nerozumiem co ludia na tomto obchode vidia…. Boli sme tam raz, ked v nasom meste otvorili, a veru nic sme nekupili…skoda penazi…
äkšn (ˈakSHən)
a mne sa ešte páči Kamfland. Idem do KaMflandu 🙉😀
a k téme, my ékšn, to len tak, správne po trnavsky
Vyslovujem spravne. Co mne velmi vadi, je slovenska vyslovnost "You Tube", to je masaker, ked ludia hovoria "ju tub"
@mk1111111111
Vychod - idem do kauflandoj😀
Action=ekšn
Aktion, aby aj moja mama rozumela o akom obchode hovoríme 😁. Inak minule sa ma pýtala mamina kamarátka , že kde som jednu vec kúpila , hovorím jej že v Tedi a ona že OK , to je super že vtedy , ale ja sa nepytak kedy , ale kde 😂 .
Tam by som nikdy nešla....
@klarissa25 tiez tomu nerozumiem, ja som isla okolo, do vnutra som uz nemala potrebu ist, stacilo mi omrknut vyklad😉
Mne tam akosi viac sedi ta francuzska vyslovnost, ako pise
@leveta.
@lenka.25 to aj mne manžel stále robí 🤣 pýta sa kde som bola a ja ze v tedi, a on ze "a teraz?" 🤣
A prečo to voláš akcion? Ako sa dá zameniť t za c?
Inak u nás bývajú ubytovaní manažéri, obchoďáci od nich a číta sa to ekšn
kazdy, kto vie aspon trochu po anglicky to vola "ekšn". "akcion" je nejaky smiesny hybrid, kedze sa to tak ani nepise.
@mk1111111111 my chodíme do kaflandu
Moje obľúbené nápoje sú Zup a Sprinte
Akcion 🤣🤣
@morpheuss a to vicko na vrchu motora v aute sa vola "710" 😁.
Ja to volam “ekšn”. Ale chvilu som bola pomylena, lebo moja kolegyna, mlada baba, to vola aktion. Tak som bola chvilu v pomykove, ze tak ako vlastne? 🤣
zaujimave je aj ako ludia vyslovujú primark 😂🤦♀️
my doma vyslovujeme rovnako tak ako sa ma po anglicky hlavne je že vieme kam ideme
Ekšn .. svokra tomu hovori akcion a ide mi usi roztrhat porad