Frázy starých mám

10. sep 2022

Moja mama keď príde pozrieť mojho syna nevie povedať jednu normálnu vetu. Ja už to nemôžem počúvať. To je dookola len ty si mamin cecek, taký veľký chlapec a place (syn ma 11m), babka bude smutná keď jej nedáš papa, babka bude plakať keď jej nedáš pusu, mama ta nechce ku mne pustiť (kojím), mama nedovolí sladke, ty máš take tučné nohy. Prisambohu ona vypúšťa tieto sr*cky jak na bežiacom pase, ona nie je schopná jednu normálnu vetu povedať. Aj u vás to tak je? Ja už som z nej na nervy.

fairyprincess
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. sep 2022

@fairyprincess ved ja ju aj napomínam ale ona je jak hlucha. Možno par minut vydrží a ide si svoje ďalej. Ona je jak prepnuta keď sa baví s malým.

pribinak
10. sep 2022

Koľko ma mama rokov?

autor
10. sep 2022
elizabet173
10. sep 2022

to je ešte príliš mladá, aby vypúšťala takéto perly. Ty si už ale na ňu alergická. Kúp jej nejaké knihy o výchove a vývoji detí, možno zaberie, ja by som sa ohradila pri takých rečiach

pribinak
10. sep 2022

Hm, nie je stará. To by sa mohla aj trochu inak správať.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@elizabet173 áno, som na ňu alergická. Je to pravda. Keď jej poviem nech prestane tak ona mi povie nech prestanem čítať somariny. Takze tie knihy by asi neprešli.

mimi3008
10. sep 2022

Moja ma 55 a ona sice v inom zmysle, ale perli tiez dobre. S 3rocnym sa nevie normalne porozpravat, zahrat, vymysliet mu aktivitu, len furt Pod ku babiiiičkeeee, daj mi pusku, ty si babičkina laska, podme sa stiskat, chybala ti babička? (podotykam, vidime sa cca 2-3x za tyzden, nie za rok). Synovi to ide na nervy, uz si z nej robi on sam prdel. Pri tom maminu sestru uplne zerie, lebo mu furt nejaku zaujimavu aktivitu vymysli, vyraba s nim nieco a moja mama na to uplne ziarli

autor
10. sep 2022

@pribinak veru nie je stará, vôbec tomu nerozumiem.

petamich
10. sep 2022

takze takto, slusne by som jej vysvetlila, ze si to nezelam, aby sa s mojim dietatom takto rozpravala a od mala mu "budovala sebavedomie" a ze ked si na to neda pozor a nebude respektovat, ze si to nezelame a nase dieta nechceme vychovat s predstavou, ze ma tucne nohy a pod., tak ma to mrzi ale budem nutena jej navstevy obmedzit, moja mama to kedysi robila mne ako malemu dietatu a teda do velkej miery to je dovodo, ze som so sebou vecne nespokojna, mam obdobia kedy sa prezieram, lebo si pridem skareda a tucna (paradox) atd. - cize ak by to teraz robila mojmu malemu, co nastastie nerobi, tak by som ju bola normalne schopna "vyhodit" z nasho bytu, ak by som ju upozornila a neprestala 🤷‍♀️

basska_b
10. sep 2022

Moj dedko ma s tymto prekvapil. Je daky uboleny, ma chronicke bolesti nohy. A zacal take reci, ze "nemam ta rad, ty si skarede dievcatko...". Strasne jedy som mala, som.myslela,ze zle pocujem. Uz som to aj z hlavy vytesnila radsej... Absolutne tam po tomto zazitku nemam chut ist. Deti sa tam nudia, lebo tam nie su hracky ani nic. Po hodine zacnu robit hluposti. Moja babka je k tomu velmi tolerantna, ale dedko sleduje kazdy preslap a takto to komentuje. Kamoska mi to iste hovorila, ze jej babka hovorila 4rocnemu pravnukovi ze "nemam ta rada, ked places... pozri sa do zrkadla, aky si skaredy..." Ako, ja by som asi minimalizovala kontakt...

autor
10. sep 2022

@lubka261 a prestalo to? Lebo syn zachvilu začne rozumieť a nechcem aby počúval tieto reči. Mama ho zbožňuje ale ona to ako keby nevie s deťmi tak dookola opakuje tieto naučené frázy. Alebo neviem prečo to robí.

autor
10. sep 2022

@mimi3008 moja mama je podobná. Ale len daj pusu, pošli pusu, povedz baba, pod ku mne a 100x za minutu.

mamickalisticka
10. sep 2022

Toto aj moja svokra... 🥴 Ja nie že sem tam prevrátim oči, ale mne snáď nonstop rotujú dookola kým som u nich .. tiež na nervy ale ako ju to odnaucit.. proste staré predpotopne frázy, ktoré sa dedia. A všetci to berú ako že to je v poriadku... 🤦🏽‍♀️

mamickalisticka
10. sep 2022

mam dvojicky a jeden je pevnejší, na pohľad to ani nevidno ale proste od narodenia ma vždy o 300g viac.. a svokra ty tučko, ty už nemusíš jesť..a takto... 🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️🤦🏽‍♀️

elizabet173
10. sep 2022

obmedz kontakty, tvoja svokra sa správa k dieťaťu ako? Nedalo by sa, aby boli niekedy spolu s dieťaťom obidve, že by videla, že sa dá aj ináč?

autor
10. sep 2022

@petamich áno, presne aj mne to mama robila. Ale s ňou nie je reči, je to s ňou ťažké. Aj keď ju upozornim tak po čase sme zase tam kde sme boli.

lubka261
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. sep 2022

@basska_b áno, škaredý si keď plačeš je klasika.

autor
10. sep 2022

@mamickalisticka u nás to iste, pričom syn je chudý na svoju výšku. Aj tak tučné nohy ma, brucho, rit. Ona zvykne komentovať aj iné deti. Susedin vyzerá jak sumo, kamarátkin nemá krk, kolegyne syn je obézny. 100x jej poviem nech nekomentuje váhu bábätiek ale nedá si povedať.

mimi3008
10. sep 2022

🤮🤮🤮

katkami123
10. sep 2022

Poznám… začni sa s nou baviť presne rovnako - ja budem plakať ak s tým neprestaneš, taká veľká babka a potrebuje všetko komentovať, aké máš ty tučné stehná, babka musí všetko stále komentovať, asi mala pracovať niekde ako moderátorka, babka má asi problémy s očami a nevidí, že ťa kojím, kúpime jej asi okuliare. … tu milo nepochodíš 😀😀😀

Bohužiaľ, to jedine nastaviť zrkadlo.

Inak toto - “ babka bude smutná keď jej nedáš papa, babka bude plakať keď jej nedáš pusu“ pozor na to, je to citové vydieranie a hranie na city, je to nebezpečne hlavne do budúcna, kedy dieťa robí veci, ktoré v skutočnosti nechce, ale robí och nasilu, pretože predsa nechce ublížiť babke. Takéto deti potom vyrastajú v submisivne povahy, ktoré druhým nevedia povedať v budúcnosti nie a sú nešťastne v vzťahoch, pretože sa vo vztahu neustále podriaďujú, aby predsa druhy nebol smutný. - takze na toto aspoň mozes pekne synčekovi povedať aj pred mamou
- “nemusíš robiť veci nasilu, keď ich nechceš a necitis to tak, ty nie si zodpovedný za druhého pocity.”

miadi
10. sep 2022

Tak jej to vrat.. haha baba mà tucne brucho .. baba je stara atd . A hovor to akoze malemu ked ona bude komentovar negativne jeho.

mamickalisticka
10. sep 2022

@miadi strašne sa smejem, baba je stará 😅 úplne si to viem predstaviť hovoriť

katkami123
10. sep 2022

Tak jej tiež povedz - a ty si aká škaredá, keď komentuješ výzor malých bábätiek, no fuúúúj

autor
10. sep 2022

@katkami123 ja mu už teraz vysvetľujem že to čo robí baba je citové vydieranie, robím to pred ňou. Ale ona sa bohužiaľ neuvedomí.

sense
10. sep 2022

U nas to tak nebolo, aj keď teraz mama povie dcére ze je mamin cecok, lebo chce všade chodiť so mnou, resp nechce u nich ostať bezo mňa

mandzula
10. sep 2022

Velakrat mam na mamu za nieco zlost, ale ako tu citam tieto perly, som za tu svoju velmi vdacna, ze ma napriek nejakym vykopom zdravy rozum.
Ak nepomaha zrkadlenie, ako odporucaju zeny vyssie, povedz jej, ze ak s tym neprestane, zarazis jej kontakt s vnukom a aj to potom dodrz.

kitycat
10. sep 2022

Verim tomu, ze moja mama taketo sracky z ust nevypusti 🤣🤣
To sa skor obavam, co vypusti muzova mama, pani ucitelka zo skolky 🤣🤣
My sme nikdy neboli na take tie prejavy "daj mi pusu", "lubim ta" a "mam ta najradsej", nikdy sme sa nerozpravali ako v gycovej americkej rodinke, n3viem, kde sa tieto kydy v slovnicku ludi beru..

To ti verim, ze z tychto reci uz mas v halve vybitu dieru... Drz sa stola bo po nej skocis 🤣🤣💖