Feminizmus

5. sep 2022

Myslím si že vzťahy dnes krachujú viac ako v minulosti že z dôvodu feminizmu.. niekedy mali muži a ženy rozdelené svoje úlohy. Muž nosil domov prnaize , žena sa starala o domácnosť a tak si nemali čo vyčítať. dnes žena je na tom rovnako ako muž a preto si vymienaju radi názory čo vedia k častým hádkam. Čo je pochopiteľné že žena chce presadzovať svoj názor keď si je rovnocenna s mužom. No niekedy to ženy nemali zapotreby toľko si presadzovať názory, lebo im nevadilo počúvať muža keďže muž bol niekedy mužom a robil to čo mal, zarábal, opravoval pokazené veci a pod. Dnes je všetko na hlavu .. preto krachuju vzťahy... Čo si o tom myslíte ? ..

tenerifka
5. sep 2022

ze by som si urobila pukance, ale musim ist do prace, skoda

h2
5. sep 2022

Jasné, že vtedy vzťahy nekrachovali, lebo žena nezarábala, nič nevlastnila, nič nevedela a od muža nemala kam ísť, neuživila by ani seba, nie to ešte deti. Muž si mohol robiť, čo chcel a vedel, že tá žena ho neopustí, lebo nemá ako.

ivangeline
5. sep 2022

Zo sebeckosti. A mnozstva moznosti a vymozenosti dnesnej doby. Jej zmatenosti a mnohym premnohym moznostiam...Ja chcem to. Ja chcem to. A ja zas to. A ja inac..

jabadabadu
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kikus1997
5. sep 2022

Chorá doba, radšej nech sa rozídu ako žiť ako v minulosti, mlatena s opilcom… to ti poviem , že to vtedy veru klapalo všetkým.
Je to stále to isté, len teraz si žena dovolí odísť, a nebojí sa o tom hovoriť.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
5. sep 2022

@kikus1997 ale hovorím hlavne o tých ktorý sú šťastní spolu aj 30 rokov. V dnešnej dobe to je rarita.

cocolino234
5. sep 2022

@autorka feminizmus? 😂😂😂🧠 ovládaš vôbec tento pojem? vieš prečo dnes vzťahy krachujú a v minulosti nie? pretože v minulosti nám naše sedlácke rozumy radili zostať spolu kvôli deťom. Čo z toho, že chlap pil a bil ženu, boli tam deti, tak ostala. Čo z toho, že chlap musel len robiť a robiť, keď tam boli deti? presne o tých, ktorí sú dnes spolu 50 rokov hovoríme. Nerozvádzali sa lebo kresťanstvo a deti, nič iné. Prepáč ale máš nulové znalosti o tejto problematike.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
reanda
5. sep 2022

keby zenam nevadilo 'pocuvat' muzov, tak by ten feminizmus asi nevznikol

autor
5. sep 2022

@cocolino234 ty ako 19 ročná tomu určite chápeš viac ako my starší 🙂

pralinka25
5. sep 2022

to ze niekto bol s niekym v minulosti 30 rokov ani najmenej neznamena ze si spolu rozumeli a uz vobec nie ze museli byt zakoniete spokojni a stastny.

cocolino234
5. sep 2022

@autor podľa tvojho vyjadrovania rozhodne, to sem píše nejaký 15 ročný sopliak bez úrovne? 😀 To, že je spolu niekto 30 rokov neznamená, že boli šťastní. Utekaj sa dozvdelať, slovenčinu a aj históriu našich starých matiek, očividne ti chýba vzdelanie. Človek nepozná význam slova feminizmus, hlavne, že ho používa. 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
komplikovana
5. sep 2022

Prdlajs kvoli feminizmu. Ludia nevedia co je partnersky/manzelsky vztah. Nevedia komunikovat, nevedia ako fungovat, neberu sa ako rovnocenni partneri, stale jeden z nich chce mat navrch. Hlavne nevedia ako sa treba starat o vztah. Nic take cloveka v skolach/ doma neucia a potom to tak aj vyzera. A pritom vsetci chcu iba to jedno - lasku. Ps: romanticke filmy vytvaraju mylnu predstavu tiez.

babovka2321
5. sep 2022

Je na hlavu, ze zena nepocuva muza? Dobre 😂😂😂

chillibubble
5. sep 2022

feminizmus? skor emancipacia. ja by som teda nebola s chlapom ktory by mi nadaval, podvadzal ma, robil dlhy, bil ma, pil atd. konecne sa zeny zacinaju stavat na vlastne nohy a odidu od takeho debila, aj ked to potom maju v zivote tazke ☹ tu by stat mal v pomoci poriadne pridat(a to nemyslim finacnu pomoc).

elizabet173
5. sep 2022

vidíš to veľmi jednostranne. V minulosti nekrachovalo toľko vzťahov preto, lebo ženy boli na mužovi ekonomicky závislé. Myslíš. že bolo šťastím pre tie ženy aj pre ich deti zotrvávať v manželstve, kde žena pre muža nič neznamená, je týraná psychicky, fyzicky, ekonomicky? Niektoré manželstvá zotrvali len preto, lebo manželia boli veriaci a panovala v nich nenávisť, neúcta a pod.
Ak by sme skutočne chceli, aby vzťahy nekrachovali, boli by treba veľmi zapracovať na výchove k partnerstvu a rodičovstvu a to nie len v rodinách, ale najmä v školách, zapracovať na finančnej gramotnosti mladej populácie, na tom, aby nebola v detstve obletovaná, neschopná samostatne prekonávať prekážky a potom, keď prídu v živote prvé prekážky, tak ich nezvláda, lebo uprednostní svoje ja.
Sorry, ale tvoje názory sú choré, zaseknuté ani neviem v ktorom roku.

pralinka25
5. sep 2022

este to doplnim. to ze niekto drzi hubu a krok este neznamena ze suhlasi, a ze je spokojny. skus mrknut nieco o travickach v minulosti. zeny neboli spokojne a tie ktore boli odvaznejsie vzali situaciu do vlastnych ruk. je to celkom funny citanie.
ale to nad cim sa zamyslas nie je o femnizme. mas to popletene trochu a myslis si pojmy s dojmami

bessie12
5. sep 2022

a to zena musi pocuvat chlapa ?? To mas odkial prosim ta ?? To zena je jeho majetok alebo skor nieco take ako pes, ze ho musi pocuvat ??

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cocolino234
5. sep 2022

@bessie12 rozhodne to takto napísal naschvál, aby sme to tu trošku rozprúdili, mnohé sa tu nechajú rozčúliť. 😀 Len je úsmevné ako nepozná definície slov, ktoré používa. 😀😀 Vidíš, niekomu príde moderné dnes nosiť len sedliacky rozum. 🤷‍♀️

bessie12
5. sep 2022

@zoro9836 je rozdiel pocuvat a pocuvat ... ona / on / ono alebo hermafrodit ci co to je, to mysli inak ... Zena ma chlapa POCUVAT, teda, ze ma robit to co jej povie ...

cocolino234
5. sep 2022

@zoro9836 "No niekedy to ženy nemali zapotreby toľko si presadzovať názory, lebo im nevadilo počúvať muža" to si ty zle pochopil, je očividné ako to autor myslel. Nie, že ho žena chudáčika vypočuje, ale že ho bude poslúchať a nebude presadzovať svoje názory.

bessie12
5. sep 2022

@cocolino234 presne tak a to este urazame sedliakov 😀

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoro9836
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
bessie12
5. sep 2022

@zoro9836 ved jasne, ze ide len o to

cocolino234
5. sep 2022

@zoro9836 predtým áno o tom je táto téma, dobre si podotkol "to len znamená že obaja držali ústa a naučili sa byť spokojní" a úplne s tým súhlasím, bohužiaľ. Ale musíme si priznať, že predtým proste ženy držali ústa viac ako muži, lebo muži boli tí zabezpečení. A dlhodobo ich počúvali/poslúchali, lebo nemali na výber. Dnes už máme na výber viac.

A rozprúdenie vášní poobede je taká fajnová siesta. 😀

terezka1947
5. sep 2022

Hm,ja si osobne myslím,že vzťahy krachujú dnes kvôli tomu,že ženy si zbytočne teatrálne vymedzujú svoj priestor a ponižujú muža.
Zosmiešňujú,nedovolia mu nič,potomim zase vadí,ze nič nerobí,nezapaja sa.
Myslím,že si ženy malo uvedomujú, akú úžasnú hodnotu majú práve v tom,že sú ženy,môžu byť mamy,môžu byť čokoľvek. A chýba im sebavedomie ženskosti.
Často to potom skrývajú za feminizmus.
Lenže muži si aj teraz ženy vážia,aj vedia oceniť mnohé veci,aj ich berú kvôli deťom,atď,ich kariéru,atď.
Lenže otázkou je,je na niektorých ženách čo si vážiť?a keď áno,dovolia to mužom?
Celé to podčiarkne tým,že vždy(aj pred 100r,aj teraz) to bolo a je o výbere partnera.
Keď si niekto dobrovoľne vyberie somára a ešte s ním skúma a skúša spoločne bývanie,či je vraj vhodný pre manželstvo,lebo to teraz bez toho nejde(vraj) a napriek tomu,že zistí,že ju bije,že ju ponižuje,nepomáha...a ju má na sex a upratovanie,varenie...a aj tak s ním ostáva(??!??) Dobrovoľne ďalej,tak.....neviem,ozaj si ju neváži ten muž,či si ona neváži samu seba?
Nikdy som ani babku,ani mamu,ani ja nemusím nič vybojovavat doma.
Sme s manželom partneri,vo všetkom.