Externé štúdium Vysoká škol sv. Alžbety - Sociálna práca Piešťany

vulcano1986
6. aug 2013

Ahojte,
chcem si podať prihlášku na túto školu. Rada by som však predtým zistila či sa tiež niekto chystá na toto štúdium a hlavne z Trenčína či bude niekto dochádzať . V podstate hľľadám osobku alebo osôbky s ktorými by sme mali spoločnú cestu a spoločné prednášky a učenie :D

marylis
7. aug 2013

@vulcano1986 Preco prave na tuto? To je snad najlahsia skola s najhorsou reputaciou. Vystudovanie tej skoly sluzi len na ziskanie titulu. Ak ti ide len o titul, tak ta skola je to prave 🙂 A pokial chces vyslovene robit v socialnej praci, tak ako mozno trosku ti pomoze, kedze v socialnej oblasti chce robit najmenej ludi, tak tam by sa snad este daco dalo. No ak si myslis, ze ta skola ti bude na nieco, ak chces ist robit nieco uuuplne ine, tak ver, ze skor ti bude na ostaru v CVcku 😉

aduskatt
7. aug 2013

@marylis nemáš pravdu🙂 teda okrem poslednej vety, pokial ma personalista rovnaky nazor ako ty☹ btw, sice som ju nestudovala priamo ja, ale na posledných štátniciach vyletelo jeden den asi 40% ludi u externistov, tak to az tak med lizat nebude. Rovnako neexistuje nieco take, ze mas zapisanu skusku uz len za to, ze sa racis dostavit, ako to mnohi prezentuju.........Lahucka skola to bola v obdobi, keď začínali( tiez to mam sprostredkovane), dnes to už tak nie je

natinecka
7. aug 2013

@marylis a ty to ako vieš??? si ju študovala...ak ju vyštuduješ potom buď múdra... jeto jedna z ťažkých škôl...ovládaš zákony o týraní a násilí a pod.??? ja viem o čom hovorím..ak ju vyštuduješ potom buď premudrená...

aduskatt
7. aug 2013

@natinecka keby len zákony, .....

marylis
7. aug 2013

@aduskatt @natinecka v pohode, ja sa nehadam. Kazdy ma inu skusenost 😉 Kamaratka ju robi tu v BA, lebo ju vyhodili z UKcky. Hovorila, ze nic lahsieho neni a takisto som brigadovala v jednom domove dochodcov a jeden soc. pracovnik ju mal vystudovanu a povedal, ze on na nu siel, ked sa skola len otvarala a ze nikdy by si ju nevybral kvoli reputacii aku ziskala. Mozno inde na Sr to je inac, ale ja sa stretavam len a len s negativnymi ohlasmi tu v BA... Dufam, ze myslime tu istu skolu. 🙂

aduskatt
7. aug 2013

@marylis myslime tu istu, prve dva roky po otvoreni mala zle meno a profesorom ide o to, aby sa to meno napravilo, takze zo skusok sa lieta ako spinave handry, vratane statnic, ucis za zakony, statistiku, metodologiu, na skusky vypracovavas desat a viacstranove projekty. Zabudni na to, ze Ti staci usmiat sa a mas skusku.........ucenie na skusky je niekolko dni driny. Ano, ked sa skola otvarala, bolo to tak..........a bohuzial, ludia, ktori nemaju tusenia ako to tam chodi prezentuju nazor z doby, ked sa otvarala a potom to tak vyzera☹((( jedne den z 12 ludi na statniciach 7 vyletelo.....a nedovolim si tvrdit, ze to bude tym, ze polovica naroda je tupeho☹ Pre niekoho je aj fyzika lahucka a ked na takeho natrafis, tak nebudes predsa tvrdit, ze ked Ti ten dotycny povedal, ze prenho je to ta najlahsia skola, tak fyzika je zvladnutelna lavou zadnou, lebo jeden clovek to povedal......minimalne by som asi autorke netvrdila, ze robi zivotnu chybu vyberom skoly 🙂)) to len tak na vysvetlenie, v ziadnom pripade nechcem rypat. Uvedomujem si vsak, ze tu moze byt zopar jedincov, ktori tu skolu koncili nedavno za uplne inych podmienok, vydreli si ju ucenim sa na skusky a podobne komenty sa ich mozu dotknut🙂

maznacik007
7. aug 2013

rovnako viem ze je to skola len pre titul .... myslim socialnu pracu ako odbor.... a poznam par ludi co ju skoncili a teda sama nechapem ze ako kedze neovladaju ani zakladne pravidla slov. pravopisu ...

v socialne oblasti sa zamestanat je velmi tazko myslim po uradoch to su vsetko dohadovane miesta po znamosti ... pre mna je tazka skola technika, videla som par prac diplomky, bakalarky absolventov Alzbety a teda 😀 😀 😀 ale najdu sa tam aj taky co to beru vazne studuju to preto ze to chcu robit povacsine su potom v neziskovkach ale aj tak je tam vacsina uradnicok, policajtov, ucnovkarov a ludi co to studuju bud len pre titul, alebo preto ze si nevedia najst nic ine resp. by to nezvladli ...

ak prichadzali taketo zivotopisy do firiem kde som robila sli rovno do kosa.... nechapem naozaj tu logiku ze niekto si urobi socialnu pracu a potom chce ist robit do IT a pod...

este dodam ze potom idete na urad kde ma tetuska Bc z alzbety ale o zakonoch v soc. oblasti vie omnoho menej ako vy co ste to nestudovali ... bohuzial velmi velmi casta realita

aduskatt
7. aug 2013

@maznacik007 ked pises o inteligencii vzhladom k ovladaniu pravopisu, tak ak sa Ti este da, oprav si v stvrtom riadku v slove taky chybu, lebo to vyzera potom divne🙂

marylis
7. aug 2013

@aduskatt jasne, moze byt 🙂 Ja som autorke povedala len moj nazor, ktory mam na zaklade mojich skusenosti a o tom to je. Nech si moze vybrat, nech ma aj pre aj proti. Vies, ja som studovala 2 vysoke skoly a z toho jedna bola socialna praca a druha bol management na UK. Uz len z toho viem aky sakra to je rozdiel tie dve skoly.

aduskatt
7. aug 2013

@marylis jasne, ze je to rozdiel, ja som studovala vedecku chemiu a doma som mala studenta tejto vysokej skoly, takze jasne, ze porovnat sa to neda, ale neda sa napisat, ze je to skola pre menej chapavych....proste tie zakony si do hlavy vtrepat musis......ako hovorim, ked zacinali, bolo to tak ako pises, to sa vseobecne vie, dnes to tak vsak uz nie je......dnes sa lieta aj od statnic

maznacik007
7. aug 2013

@aduskatt ja mam technicky smer ale ok stane sa ... nastastie ten prispevok nie je sucastou diplomky 😉

@marylis samozrejme to sa neda porovnavat s inu skolou napr. farmaciou, matikou, informatikou .... ono tento system priam chrli socialnych pracovnikov a kolko z nich je potom ochotnych pracovat v terene ... a za tu mzdu ...

marylis
7. aug 2013

@aduskatt Ja som NIKDY nepovedala, ze ta skola je pre menej chapavych. Ale viem, ze je jedna z lahsich a ta konkretna Alzbeta ma v Bratislave strasne zlu reputaciu. To je jedine co som napisala. 🙂

gretka2
7. aug 2013

Co s tou skolou potom???? Hrdis sa titulom, ale ak sa ta niekto spyta, kde si studovala, tak prevrati ocami. Aky je priemerny vek studentov? Z mojho okolia tam chodili same zeny nad 30, popri zamestnani, prip. popri rodicovskej.
Ak to niekto studuje kvoli zvyseniu kvalifikacie v praci, kt. s tym suvisi, tak OK (poznam jednu). Preco tieto baby nesli studovat po strednej skole? A preco zrovna tento odbor? Lebo je to vo vedlajsom meste, lebo je to lahke, atd.
V zivotopise to ale moc nezavazi.
Ja som to nevystudovala, kvoli tomu, lebo mi ten odbor nie je blizky, a nehodlam studovat len kvoli tomu, aby som si mohla niekde napisat Bc (?), ci Mgr.XY.

natinecka
7. aug 2013

@marylis O.K. v pohode len ma to strašne vytočilo lebo teraz je to ťažká škola, po 5 ročnom ukončení to mlžem povedať...ľahká bola v začiatkoch to je pravda, ale teraz je tomu opak...

eeffka
7. aug 2013

ako baby dorabal si ju moj muz kvoli titulu, ked som videla co sa musel ucit, myslim rozsah bolo mi do placu, ze za co sa dava titul.
jemu trebalo do tabulkoveho platu.

cecil36
7. aug 2013

@maznacik007 no ja neviem, ja studujem na Betke, sice iny odbor, ale nazvyme ho pribuznym a teda ako lahku skolu by som ho zrovna nenazvala (i ked mne studium nerobi problem), ale studovat dva jazyky naraz + odborne predmety + psychovycviky, kazdy semester cca 12 skusok, no ja neviem... A inak aj medicina sa da studovat poctivo a flakanim. ocne Jeden moj spoluziak z SŠ studoval medicinu lebo ocko vybavil. Na strednej nevedel vymenovat rocne obdobia, ale ocko vybavil aj maturitu. Dnes je spoluziak lekar a teda ani obviazat koleno by som si mu nedala 😠

mima4
7. aug 2013

95 % ludi z tej školy sú ludia ktorí sa reálne nikdy na vysokoškolskej pozícii neuplatnia a prirodzene skoncia za pokladnou, ci pásom... to je realita..
U nás čo sa robia pohovory vo firme, ludia zodpovední za výber ludi tvrdia, že neschopnejších ako absolventov socialnych prác je až nemožné nájsť. Teraz uz automaticky vyraduju ich CV a nepozývaju na pohovory... a viem, ze to robi uz dost vela firiem a mnohe toto zavadzaju....

Ja osobne by som sa aj hanbila niekde priznat, ze mam vystudovanu socialnu pracu - moj nazor.

vulcano1986
autor
7. aug 2013

Waau , tak to som nečakala že rozprúdim až takú diskusiu, ešte sa spýtam , určite všetci viete aj o
Trenčíianskej univerzite, tak je to horšie alebo lepšie než táto škola ? Ja som konkrétne z Trenčína a za nič by som na Trenčiansku nešla zasa po jej reputáciii.

jaruska8
7. aug 2013

Aj u nás v NZ je detašovsné pracovisko a detto, úroveň štúdia a náročnosť, ktorá je skôr hanbou. A degraduje iné školy. Potom to aj tak vyzerá, že už sme pomaly všetci titulovaní. 😝

atrami
24. aug 2013

@vulcano1986 ahoj nastupuješ v tomto roku?

mawka
4. feb 2016

@mima4 hmmm, lenze to je dost odveci, nemyslis? teda ja neviem, v akej firme pracujes, v akej oblasti, ale mozno niekoho ta socialna praca bavi a je to dost siroka oblast, ten clovek v nej moze byt sikovny, moze mat vela v hlave a byt prinosom, ale nedostane sancu, lebo vy drbnete vsetky c.v. z alzbety do kosa? a radsej zoberete hocakeho debilka lebo ma UK alebo neviem co podobne, hoci ma vystudovane "za klobasky"?
ani sa necudujem, ze to tu vyzera ako to tu vyzera na slovensku. tu ti nedaju sancu lebo: blba vysoka skola. ked na ziadnu nejde, mas len strednu, hoci mozes byt super, tak ta nevezmu, lebo mas strednu iba. ked niekoho so super skolou pozvu na pohovor, tak je v konecnom dosledku idiot, ktory by chcel neviem aky plat, ale firma mu ho nemoze dat.
ja byt majitelom firmy, mne je uplne u prdele, ci ma clovek len zakladnu skolu, ci genove inzinierstvo ukoncene, pokial by mi bol prinosom. napriklad v obchodnej sfere. bolo by mi uplne jedno, ci moj tovar ide na odbyt vdaka jozkovi povodne sustruznikovi alebo martinke inzinierke.
to mas ako vo farma biznise. len zato, ze niekto ma drevarsku vysku a titul Bc. a je jedno, ze je sprosty ako sane, dostane skor moznost tam robit ako niekto sice len so strednou skolou, ale zdravotnickou. kde je logika?
socialnu rpacu by som nepodcenovala a nepodcenovala by som ziadny zivotpis.
nie kazdy ma peniaze na to, aby si mohol dovolit prestiznu skolu a nie kazdy ma peniaze na to dochadzat kazdy vikend 100 km od baraku. tak je rad, ze sa dostane hoci na alzbetu a studuje to, co ho bavi.

siska53
4. feb 2016

@mawka aj na UK sa da vystudovat socialna praca -moja segra ju tam.koncila pred 12rokmi. Sice ju studovala dialkovo,lebo denne studium bolo len pre vyvolenych. Je pravda,ze to nebolo take narocne ako napr.som.to mala ja alebo nebodaj este narocnejsie odbory,ale zas uplne zadarmo to nebolo. Tiez bola z tych,co sa tomu venovat chceli.. No skoncila uplne v inej oblasti,kedze vo svojom odbore si nevedela najst pracu,tam sa da asi len po znamostiach.
Skoda..skoda,ze mnohi tam.chodia studovat,len aby mali titul. Potom su vsetci hadzani do jedneho vreca.

applede
4. feb 2016

svagrina si platila na tejto skole externe studium, a vyletela aj tak ...takze si myslim, ze to nebude az take....lazo plazo....len tolko k tomu ...

mawka
4. feb 2016

@siska53 presne tak. do jedneho vreca, bohuzial. ale tak videla si tu nazor - zivotopisy s takym odborom alebo konkretnou skolou hadzu do kosa rovno, bez toho, aby sa presvedcili, ci sa tam nenajde poklad. je mi z toho divno.
no v kazdom pripade ja zvazujem, na ktoru, minuly rok mi to nevyslo a som aj rada, ale za odbor socialna praca sa hanbit nebudem urcite. pretoze viem, preco chcem toto konkretne studovat, viem, kam sa chcem uberat a suvisi to s mojou strednou skolou hodne a aj s profesiou, takze si za to zabojujem a nenecham sa hadzat do jedneho vreca s tymi, ktorym ide len o titul. a ked to bude aj nakoniec alzbeta, budem vdacna, lebo detas maju aj u nas a ja sama s dvomi detmi s jednym prijmom a bez chlapa si budem vazit kazdu moznost a nebudem ohrnat nos nad nicim. ucit sa musim tak ci tak, aby som spravila skusky, takze tak 🙂

maria_u
4. feb 2016

@mawka musím súhlasiť.. myslím si, že pre človeka, ktorý chce pôsobiť v sociálnej oblasti, je odbor sociálna práca vhodný... Konkrétne, VS sv. Alžbety - ako jasne, nie je to žiadna jadrová fyzika, ale ani sa nedá povedať, že by tam človek dostal skúšku zadara. Prednášajú ľudia z praxe, prednášky sú pútavé a k veci, pred takmer každou skúškou je potrebné vypracovať prácu, potom je skúška, na ktorú sa TREBA učiť, za modré oči sa známky nedávajú... Opakujem, človek, čo sa CHCE soc. práci venovať, dostane podľa môjho názoru potrebné vedomosti.

anega79
4. feb 2016

Vsade v zahranici sa to berie ako normalny odbor, v ktorom sa clovek vie aj presadit, len na Slovensku sa ludia tvaria akoby clovek vystudoval nieco ako zakladnu skolu. Samozrejme platy su v tejto oblasti na Svk katastrofalne, takze sa tam nikto nehrnie. Kamoska v Irsku pracovala s autistami a zarabala okolo 2500 eur a skolu jej uznali aj zo Slovenska.

sardinka335
4. feb 2016

Trh je presýtený absolventmi sociálnej práce....ako sa vraví dobré meno ked si raz nejaky odbor pokazi tak uz to ťažko ide napraviť. Tak dopadla aj Alzbetka...kto udržal moč a pero a potreboval titul Mgr. tak išiel na soc. pracu....X desiatok absolventov tohoto odboru nam ročne naozaj netreba.

@mawka a ved čo nejdeš na ošetrovatelstvo, fyzioterapiu...si niekde pisala ze mas ,,zdravku,,.... 🙂 tam by si tiez bola ,,sociálne uzitočna,,.
Sak ako nemyslím to v zlom, ale ked sa tak celkovo bavim s ludmi a nahodou pride reč o soc.praci tak o tom ma vela ludi mienku ze to je škola, ktorú spravi aj šimpanz...zial..nema dobru povest. Aj ked sa to podla kočiek zmenilo.

mawka
5. feb 2016

@sardinka335 lebo na ose potrebujem prax ako sestra urcity cas, nesplnam podmienku. a navyse priamo ako sestra nerobim, takze ani preto by to neslo. a co zase ja viem, tak ose je uplne to iste, co sme este ako sestry na strednej v odbore sestra studovali. akurat sa tam kladie velky doraz na osetrovatelske procesy, co je teraz strasne trendy a aj tak to len brzdi robotu sestry. si zober, ze nas nahanali ako zdute kozy v odbornych predmetoch a na ose by som studovala presne to iste. neraz som babam na ose davala zosity zo SZŠ, lebo presne to sa ucili a skusku spravili. ono vlastne pohnojili to tymto, ze zrusili odbor vseobecna sestra na SZS a nahradili ho asistentmi a sestra uz len na VS. pritom dobre vieme, ze ani zdaleka nemaju na tej VS tolko praxe kolko treba. a praca sestry nie je o papierovackach, ale prave o praxi.
fyzioterapia detto, nesplnam podmienky. bohuzial.
no ale som uz konecne v stadiu, ze viem, co chcem robit. mna vzdy bavilo pravo, aj socialna oblast aj zdravotnictvo a rizikove skupiny a preto mam plan prave so soc. pracou. na uvod mi staci Bc. u nas, pocas toho si dosperkujem jazyk, skusku z neho a zvysok si dorobim u susedov. lebo je fakt, ze v rakusku (ktore mam pol hodinu autom od baraku) to funguje perfektne. kopec bab sa v pohode takto uchytilo tam s platom, o ktorom tu mozeme snivat. uplatnila by som sa aj v nemecku, ale to je daleko, chcem byt uz doma. uz ma to tu nebavi. rakusko mam na skok, mozem robit tam a byvat doma a byt s detmi.
mimochodom, mojich par byvalych spoluziaciek ma prave alzbetu, bakalarky, nad ktorymi tu ohrnali nos - teda u nas a dnes su baby zamestnane v TPP v nemecku ako socialne sestry. totiz kombinacia zdravotna sestra a socialna praca je velmi zaujimava v zahranici. a stale nas beru ako velmi kvalitne sestry. jasne, ze treba tam si dorobit kus vzdelania, ale tam to nie je problem. tam ked "podpises", zamestnavatel ti s radostou prispieva na studium. proste iny svet. vidim to tu, v nemecku. uplne iny system a slape to.
ale da sa aj u nas, len teda v privatnej sfere, nie pod statom. myslim si, ze aj dost ludi, ktorych soc. praca bavi, tak odisli znechuteni. lebo vieme, ze tu nieco navrhnes, fajn program, ale poslu ta s nim do riti, vonku s tym problem nemaju. a tak tu ostavaju ti "len kvoli titulu" alebo ti, ktori sa nejak po znamosti uchytia na uradoch a za par stovak im to staci. mne nie 😅 chcem sa realizovat, vidim diery, ktore sa daju riesit cez privatny sektor.

sardinka335
5. feb 2016

@mawka a nerozmýšlala si napr. je odbor sociálna pedagogika a vychovávatelstvo...to je tiež aj o rizikových skupinách...ale jasne ked uz mas svoj plan tak prečo nie,, ako ja nezavrhujem soc.pracu ako taku len to ze tu je to dost otrepane a vysledok je to 90% ludi to realne ani nerobi...je to len chrlenie absolventov, tam kolegynin syn je v banke nejaky riaditel a robi si soc. pracu...no tak v banke ju fakt využije 😀 😀 😀 proste toto som myslela - vyrobna titulov.
Inak aj ja som premyšlala nad opatrovatelstvom v AT tiež to mam čo by som kamenom hodila od domu, auto mam...ale neviem, som v móde...ze sa neviem odpichnut..reč sa da naučiť len ten opatrovatelsky kurz by som si musela spraviť, oslovil ma najviac červeny križ ktorý to podla mna take ze nie len ,,papier,, ako som uz bola osobne svedkom, ze si zaplatili a prišli pre papier...ale ze sa tam aj niečo naučím lebo by ma to aj zaujimalo. No uvidime...

arasidka11
5. feb 2016

@sardinka335 môžeme vedieť, čo máš vyštudované ty? a čo robíš? ako vieš, že trh je presýtený takýmito absolventami? robím v takej oblasti a poviem ti, potrebovali sme zamestnať človeka so SP, a úrad práce nemal nikoho, s takým vzdelaním. Máme viac zamestnancov s ukončenou SP, a aj na tejto škole a sú to normálni, kvalitní ľudia, čo dobre pracujú. A akú má škola úroveň? študovala si ju? ako to môžeš hodnotiť ak nie. Ja poznám dosť ľudí, čo majú vyštudované hoci čo iné, či už filozofiu, strojarinu, a sú do života nepoužiteľní. To, že je tu práca sociálneho pracovníka nedocenená, nevážená vieme, ale ktorá práca tu je vážená, práca učiteľa, či zdravotnej sestry? nie sme žiaľ v štáte, kde vládne iba korupcia, známosti, peniaze. Určite aj na tejto škole vyštudovali ľudia, čo to nerobili poctivo, ale na ktorej nie? 😀