Baby dajte mi prosím vase názory. Mala ide mat rok. V košíku mam nahadzane balóny, vyzdobu a prkotinky na party za cca 30e. Neviem sa rozhodnúť ci urobiť výzdobu a potešiť nás aj hostí na 1 deň a potom všetko do kosa... plus ta ekologická stranka😪 ci to nie sú zbytočnosti
@lamonita kup niečo, čo odlozis do krabice a vytiahnes aj o rok, alebo posunies inému oslávencovi. Balóny sa inak tiež dajú recyklovať, robia sa z nich hopsalky, tie malé skakajuce loptičky. Ja som raz kúpila heliovu bombu za 50€, okrem detí sme sa s ňou dobre zabavili aj my dospelí, zaniesli sme ju potom na zberný dvor, snáď je recyklovateľna, veď kov...
@lamonita ja som nakúpila výzdobu univerzalnejsiu a mam ju odlozenu v pivnici v krabici. Dá sa použiť znova
Ja mam taku vyzdobu co pouzivam kazdy rok. Nejaky napis happy birthday, girlandy, trblietky na stol. Balony vacsinov za par eur kupim tie obycajne. Aj tie sa daju teoreticky pouzit znovu ☺️
@lamonita hmm, no tak ročná moc z toho vnímať nebude, akurát bude asi dosť zmätená... Takéto párty by som si nechala na obdobie, keď bude mať 4-5 rokov, potom to určite ocení... A 30eur, no dosť... U nás stačili balóny z pepca, nejaká tá girlanda happy birthday a klobúčiky na hlavu, prípadne také tie papierové fúkačky a všetkým deckám sa to páčilo. Ale to až keď boli staršie, 1 rok sme oslávili len jednoduchou tortičkou, aby z nej mohlo aj bábo a malým darčekom.
Veď po oslave výzdobu aj balóny posuň cez nejakú darovaciu skupinu na FB ďalej…maminy dalších oslávencov sa isto potešia.
Baby ste super všetky, ďakujem, ešte som sa nerozhodla, no premyslím to dôkladne 😉
Môj keď mal 1 rok mal najväčšiu radosť s balónov 😀 Na konci sa mu dali do ruky taká kôpka asi s 5tich zaviazaných dokopy a teda mal zábavu na dlhšiu dobu 🙂 Ale ak ti to je ľuto, že sa to použije jeden krát tak nekup že 1 rok ale také univerzálne - Všetko najlepšie a použi viac krát 🙂
Ahoj, u mňa by bola na prvom mieste určite radosť dcérky, myslím, že tá ekologická stránka v Tvojom prípade až tak veľmi neutrpí 😁 Ostatní ľudia žijú určite ekologicky horšie, raz za rok by som to vôbec neriešila a urobila poriadnu párty aj s neeko, nebio a nenatural výzdobou...prípadne odlož tie prkotinky aj do budúcna, na nejakú inú príležitosť 🥳🥳🥳
@lamonita neviem na akej stránke pozeráš ale ja som doteraz vždy kupovala výzdobu z AliExpressu. Aj keď to už momentálne asi nestíhaš ale možno do budúcna. Je tam neskutočný výber až cca 15€ sa tam dá kúpiť celkom veľká výzdoba. Hlavne rôzne sady balónov. A tie veľké foliove balóny potom vždy darujem cez FB.
@evica17 Dieťaťu nekupujem ,,kopu plastových harabúrd,, každý deň a áno, raz za rok mu ich určite kúpim, ak viem, že z toho bude mať radosť, prípadne ich odložím a využijem na ďalšiu oslavu či pre iné dieťa...Mne sa nepáči, ak to niekto s tým eko-bio-natural životom až tak nasilu preháňa, chráňme prírodu- ok, ale s mierou. Mala som známu, ktorá dieťaťu nekúpila jeho obľúbené olivy (myslím, že z Tesca...) také tie vážené a balené -jej dieťa ich síce milovalo, no ona ich už nikdy nekúpi, lebo sú balené v nebio mini tégliku...žeby fanatizmus vyhral nad dieťaťom, no toto sa mi už zdá fakt prehnané 🤦🏻♀️
Kedysi Sa deti fotili pti velkej torte a na nej bola ta 1 sviecka.
Proste 1.rok musela byt fotka pri torte.
Ja by som urcite nekupovala take hluposti.
Tak male dieta si to ani neuvedomi a bäcsiemu treba kupit radsej daco kvalitne.
Vermi,tie deti na Tom netrvaju.
Kup bublifuk,alebo nejake drevene kocky...myslim ze tym dietatko.potedis a zabavis dokonale
Myslim par balonikov a torta staci. Teda ja som v tom skor minimalista. Nepaci sa mi ten trednd "opičenie" sa po zapade v tychto veciach. A to ci oslava narodenin, ci sviatky ... Ale je to na tebe, ak si podobne nastavena tak myslim ze vobec nemusis v tom "ist s davom" , ocenujem ze sa zamyslas nad ekologiou.
@lamonita Prve narodeniny by som kludne oslavila tak ako chcem. Aj s celou kopou balonov, lebo su prve a budes na ne mysliet cely zivot a pozerat fotky. Potom tie dalsie, to uz iba preleti ako rychlik okolo teba.
Ja som nafukala asi 12 balonov a dala synovi do postiely a potom ho tam postavila. Mal riadnu zabavu.
Balony su velmi vdacna hracka. Uz nafukane, alebo aj tak ze mu ho nafukas a das do ruky a on vypusti. To sme sa hrali cele mesiace po oslavach narodenin.
@danyelia olivy a výzdoba je rozdiel. Jedlo kupujem normálne, pretože na výber nemám u nás v meste, a aj po finančnej stránke by to stálo veľa, v Tom bezobalovom obchode. Ale pri výzdobe MM na výber. Môžeš si ju sama vyrobiť z odpadu alebo z iných veci. A chránme životné prostredie ale s mierou ? No to je pekná blbosť, ale ok.
@evica17 Samozrejme, popri 4 malých deťoch pôjdem vo voľnom čase vyberať kontajnery, aby som deťom z odpadu vyrobila ozdoby na oslavu 😃🤦♀️ Tak chráň životné prostredie bez miery, deťom miesto oblečka z obchodu vytvor odev z listov zo stromu, nikdy v živote už necestuj s rodinou autom, ale všade choďte pešo, vyhoď mobil, telku, počítač, jedlo si pestuj na balkóne v kvetináči a síce budeš žiť ako pračlovek, no budeš mať zo seba dobrý pocit, ako si strašne ochránila životné prostredie 🤷♀️ Ja budem žiť normálne...
@danyelia oblečenie máme z bazárov alebo sekacov, chodíme primárne autobusom a elektrinu používame minimálne n takéto veci(tv nepozeráme,Pc tiež moc nie, vodou šetríme, a nekupujeme somariny . Dá sa žiť normálne a ekologicky zároveň. A nemusíš prehrabávať koše. Máš odpadový farebný papier alebo čistý ? Urobíš reťaz. Vyrobiť ozdoby sa tiež dajú z plastových fliaš alebo iných veci.
Necitala som vsetko ale to vazne riesis na MK ci kupit zopar balonov a nejaky napis pre svoje dieta k narodeninam. Inac potom nekupuj alebo nerob ani tortu lebo rocne dieta aj tak vacsinou z tej torty este nejedava. Iba ak mas nejaku baby verziu. A sviecka je tiez zbytocna lebo po sfuknuti je uz na vyhodenie (alebo jasne mozes odlozit ci darovat ako so vsetkym). Neviem co vyhrava ci zdravy rozum alebo ekologia.
Tak 1.narodeniny su viac pre potechu rodicov ako dietatka - ani si ich neuvedomuje ani pamatat si ich nebude. Ale zas kupit par balonov nie je zas ziadna enviromentalna katastrofa.
Baby ešte jedno ďakujem za vaše príspevky, resumé je taketo: objednala som🤭✌️🥂
@lamonita hej ale pisala si sposobom akoby si mala na vyber len dve moznosti? bud nakupim za 30eur (okej berem je to vyssia suma) za vyzdobu alebo nebudem robit ziadnu vyzdobu lebo rozmysla ekonomicko-ekologicky. Proste staci ist do tesca, pepca, tedy a zobrat par balonou s cislom alebo detskym motivom, nejaky nadpis, sviecku a nechas tam mozno tak 10eur. Napis mozes pouzit na inej oslave a rocne dieta sa balonom potesi. Proste zlata stredna cesta.
za mna zbytocnost, ale ja si vseobecne na taketo veci nepotrpim, dolezitejsia je pre mna ta ekologicka stranka. radsej by som za tu sumu kupila nejaku vacsiu drevenu hracku, ktora sa potom da posunut v rodine alebo predat 🙂 napr. uciacu vezu.