Dokážete sa ospravedlniť?

15. jan 2023

Dokážete? Často krát v hneve vybuchne a poviem niečo čo neskôr ľutujem ale ospravedlniť sa nedokážem nakoľko aj druhá strana povie niečo čo ma zabolí a proste čakám ja čaká druhá strana...po pár hodinách niekedy dňoch sa začneme rozprávať ale cítim že to je po každým iné že to že si nepovieme prepáč akosi vysy vo vzduchu a nie je to proste také...asi len potrebujem poradiť ako sa vedieť ospravedlniť, ďakujem...

vorkola
15. jan 2023

Ano ja sa opravedlnim, potom som pokojnejsia

bajka16
15. jan 2023

Áno, ospravedlním sa. Pretože to očakávam aj od iných ľudí, pretože sa cítim lepšie, keď si chybu priznám a následne sa ospravedlním. To, že sa druhá strana neospravedlní, moja vec nie je. Dôležité je, aby si ty mala čisté svedomie voči ostatným.

michu_
15. jan 2023

tak to su neporiesene bolesti z minulosti, ak sa to vyplvauje iba v urcitych situaciach, treba si to vydiskutovat uz ked sa to deje, resp.si kazdy poriesit minulost a vlastne "traumy a nebudete hovorit veci, kt.potom lutujete a ublizovat si slovami, nooo a potom sa nemusis ani ospravedlnovat :D

mariska1989
15. jan 2023

Pokiaľ som si vedomá že som niečo urobila , povedala zle sa ospravedlním . Ospravedlnenie nieje hanba . Sama koľko krát čakám na ospravedlnenie a som povaha aká som .som schopná sa nebaviť s takým človek a kľudne aj 2/3 roky fakt keď ublíži moc

autor
15. jan 2023

A ako? Mám 22 rokov ale toto neviem...ospravedlniť sa u nás doma sa to nikdy nerobilo a proste neviem ako za niekým prísť a povedať prepáč dokážem jedine napísať cez sociálne siete ale osobne ísť a pozerať sa pritom do očí...neviem vážne ako sa to naučiť...

reanda
15. jan 2023

a preco lutujes, co si povedala? nie je to pravda? castokrat clovek lutuje, ze nieco povedal, len preto, ze vie, ze to tomu druhemu ublizilo, ale ked je to pravda, tak to nie je tvoj problem.. alebo lutujes len, ze si to povedala neprijemnym sposobom? v tom pripade by som sa omluvila za sposob, ale nie za to, co som povedala, ak to bola pravda..
ja sa velmi za hadky neomluvam, lebo casto to potom druha strana len vyuzije, aby si dokazala, ze mala pravdu, aj ked to tak nebolo.. omluvila by som sa fakt len v pripade, ze by bolo jasne, ze som sa mylila...
inak ak su vo vztahu casto hadky a nedokazete sa pochopit, len si ublizujete, prehodnotila by som, ci ma vobec ten vztah pre mna vyznam.. dokola sa hadat a potom omluvat - o com to je?

kataina
15. jan 2023

vždy môžeš povedať: Mrzí ma čo som povedala,..., prepáč

dzulli1980
15. jan 2023

Každému rupnú nervy a vyletí, to prirodzené ... rovnako aj ospravedlniť sa by mala byť elementárna výbava každého človeka ... a ako to urobiť? Jednoducho zabudnúť na ego, tým, že sa ospravedlníš za svoje zlyhanie Ti odľahne, jednoducho Ti bude lepšie ... povedať mrzí ma to, prepáč nemala som svoj deň, mala som nejaké problémy, vytočil ma ten a ten ... sú mrte možností ... základ je uvedomiť si, že ospravedlniť sa nie je hanba, odľahčí to napätie medzi oboma stranami.

mariska1989
15. jan 2023

Normálne chod povedz aspoň to slovo mrzí ma to čo bolo uvidíš padne ti kameň a keď to použiješ jeden krát urobíš to aj druhý x

petamich
15. jan 2023

ano, u nas sa vzdy jeden z nas ospravedlni, zvacsa ten, ktory si uvedomi, ze to prehnal, krivdil a tak podobne

angel993
15. jan 2023

Ospravedlňujem sa keď to tak cítim, nemám rada prázdne slovo prepáč. Ak som si vedomá že som prestrelila, že som druhému slovne ublížila tak sa mu ospravedlním, poviem že ma to mrzí.

casillas28
15. jan 2023

Odporucam sa to naucit cim skor lebo budes mat cely zivot problem so vztahmi a ludmi okolo seba...druhy ta zaujimat nemusi..hlavne rob podla svojho svedomia...urobis to raz, a uz nebudes mat problem to aplikovat

zuzanka.zuzu
15. jan 2023

vysy 😮😮😮 1.sloveso tak ked uz aspon vysi ale 2.idealne visi 🙏 moje očy 🙈

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kataina
15. jan 2023

@zuzanka.zuzu ešte omluvat sa

marianarem
15. jan 2023

No raz sa treba prekonat a povedat to, tam ina rada nie je. Dalsie razy uz pojdu lahsie, najhorsi je ten prvy. Dokazes to, coby si nedokazala, mas usta aj hlas, viac netreba. Ak ta mrzi, co povedala druha strana, tak po ospravedlneni mozes kludne otvorit aj to a povedat o svojich pocitoch. Ak mas problem sa prekonat a zacat, tak mysli na to, ze to robis pre vas vztah, aby v nom boli veci vyjasnene, aby sa vam krivdy nenabalovali na seba ako snehova gula.

vlucifuk
15. jan 2023

Ani ja nemám problém sa ospravedlniť, ak to tak cítim. Ale ak vybuchnem (nestáva sa mi to často) a viem, že som mala pravdu, tak sa neospravedlním ( ani za tón, ani za neprimeranú reakciu🤦‍♀️).Hmm...Ani u nás doma nebolo slovo prepáč bežné, nejako som sa to časom naučila. Toto sa mi páči

deti95060810
15. jan 2023

nie, neospravedlňujem....

bajka16
15. jan 2023

Nemáš sa vôbec čoho báť. Hlavne nehovor "prepáč ja som to tak nemyslela..." Musíš povedať "prepáč bola to chyba mrzí ma to mýlila som sa" atď. Reálne priznať si chybu a neospravedlňovať seba.

mikadooo
15. jan 2023

No, musím sa priznať, že u nás sa väčšinou ospravedlní muž 🙈. Ale keď mne to príde, že sa väčšinou nemám za čo ospravedlňovať 😄. Napríklad teraz mám pms ako sviňa a on furt, že čo mi je a čo som taká a čo mám takú otrasnú náladu a hovorím mám pms proste ma nechaj tak. No a on nenechal...🤷. Mám sa mu ospravedlňovať? 🤔 Jednoducho som vybuchla, on sa urazil, ale aspoň sa už teraz nevypytuje blbosti.

bajka16
15. jan 2023

U mňa to znamená takú čestnosť. Priznať si chybu a ospravedlniť sa. Pre mňa sú to uvedomelí pokorní ľudia. To sa dnes veľmi nevidí.

ikissedagirl
15. jan 2023

"Prepáč" lezie z ust tazko. Nie sme na to zvuknuti.
Ale da sa pouzit aj ina fraza, napriklad "mrzi ma, ze som ti ublizila mojimi slovami, nechcela som ta urazit, som smutna ze ame pohnevani, apod"

svetlonos
15. jan 2023

@vlucifuk
to je dobre 😂

svetlonos
15. jan 2023

Ano dokazem. Uvedomujem si, ze nie som dokonala a je to ok priznat si. Ked si uvedimujem chybu, osoravedlnim sa. Manzelik ale tak raz za rok 😁 On totiz ziadne chyby nerobi! Minule sa mi ospravedlnil za taku blbost, ci ja som po minite zabudla. Uz som sa tesila, ze si uvedomil ako ma vytocil - a nie. On uplne o banalite tocil 🙈 Nevedel som ci sa smiat, ci hucat na neho 😂 Povedala som mu to o dva dni.

ariannazara
15. jan 2023

Niekedy som s tým mala problém. Ale áno už viem sa ospravedlniť keď je to nutné.

euka210
15. jan 2023

ano, dokazem. Ked prejdu emocie, tak ano a dostaneme sa aj k tomu, co ma napr.nahnevalo a pod a "osetrit" to do buducnosti....s manzelom.

nadineqq
16. jan 2023

Ked sa mi nieco nepaci, poviem to. Komukolvek a kdekolvek. A rovnako prirodzene sa ospravedlnim al. pripustim, ze som sa mylila, ak to tak je.

darinka20_21
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
darinka20_21
4. sep 2023

Prosím možete čo mám robiť keď niekto moc zranil slovami a aj sa spravdlníl tak mám odpustiť alebo nie

maickamf
4. sep 2023

Neospravedlnujem sa.
Snazim sa nepovedat veci, ktore by ma neskor mrzeli, i ked si ich niekedy myslim.
V hneve clovek dokaze hrozne veci navykrikovat, aj ked to nemysli vazne... Vsetko sa da vyriesit s rozumom bez vyhrotenych hadok.