Ahojte zeny,
poprosila by som Vas skusenejsie o radu. Mam dvojmesacne dievcatko a ide o to,ze mi cez den velmi malo spinka. Vecer ide spat okolo deviatej desiatej a budi sa asi po piatich hodinach na mliecko . Potom zaspi a okolo siestej sa zase naje a vacsinou este hodinku pospi. Problem vsak nastava so spankom cez den. Vobec nechce spat a je podrazdena,uplakana.Ak zaspi tak len na rukach a akonahle ju polozime do postielky o pat desat minut je hore. Rada by som uz aj vysla s kociarom na prechadzku. Doteraz sme boli len par krat v zahrade lebo netusim ci bude spinkat.Viem,ze je este celkom skoro ocakavat od takeho babatka nejaky rezim,ale aspon jedno normalne spanie cez den by nebolo na skodu. Neviem sa nijak zariadit aspon tych par hodin. Je to moje prve dietatko tak skuste nejako poradit...Dakujem pekne...
Vcera nespala cely den len asi desatminutove spanky asi trikrat. Neda sa nic spravit ani naplanovat lebo nonstop musim byt s nou. Zatial je moj muz doma takze pomoze,ale ked sa vrati do prace tak nespravim nic a nikam sa nedostaneme. Aby som aspon mohla absolvovat jednu prechadzku s kociarom. Nechcem sa zblaznit sama medzi styroma stenami. ...
@nika2244 Ja sa bojim, ze ked ju dam do kociara a niekam sa vyberieme tak bude plakat a nezaspi. Aj v zahrade to bolo len obcas,ze zaspala alebo uz spala a len som ju rychlo preniesla do kociara...
A skusala si ist na prechadzku? Alebo sa Len obavas ze nezaspi? 90%babatok monotonny pohyb v kociku uspi, mozno si predtym trochu pomrncia. Moje babatka tiez nechceli spat vnutri, ak som nechcela ist na prechadzku Tak som si proste urobila kavu, pustila serial a spiace babo drzala na pohovke na rukach a nepokladala do postielky 😊
@flowerbomb Kym to nevyskusas nebudes vediet 😊 vsak Ked bude Plakat vratite sa domov, nic sa jej za par slziciek nestane
@heidy222 na rukach zaspi,ale ked ju prelozim do postielky tak do desiatich minut je hore...
@heidy222 no nestane sa jej nic len nechcem robit divadlo vsetkym susedom..
@flowerbomb na susedov sa s prepáčením vys*r, čo ťa po nich... Kolkokrat som išla z mesta s malým, reval ako keby ho rezali 🤷
@flowerbomb ked mas Raz dieta Tak ti zarucujem ze Raz susedom divadlo urobis. Kazde dieta place.
Ja uspavam vonku, bud prechadzka alsbo len na terase hybat kocik hore dole a potom necham odstaveny kocik na terase, deti vzdy spia na cerstvom vzduchu lepsie. Alebo ako som pisala, proste nepoloz do postielky, podloz si vankusom ruku a citaj knizku
@heidy222 rozmyslam,ze to skusim s tym kociarom.VYchystam ju a vyrazime. Ja som sa na to kocikovanie tak tesila a mala taku krasnu a jednoduchu predstavu ako brazdime ulice...
@flowerbomb presne Tak. Ked das najedene a unavene dieta do kocika, s najvacsou pravdepodobnostou bude spat
@flowerbomb nechcela by si vyskúšať nosenie? Skús si ju uviazať do šatky, na nosič je ešte malinká. Garantujem ti, že zaspinka a pre teba to bude nový krásny pocit mat bábätko takto na sebe 🙂
Ale aspoň v noci ti krásne spinka
@pribinak Ano to uz ked sme prisli z nemocnice..
@flowerbomb ahojj, ani naša nechcela zo začiatku kočík, keď som ju nakojila, prebalila, obliekla a dala do kočíka to bol teda rev, ale po pár razoch to prešlo, bábätko si musí zvyknúť že nepočuje bit tvoje srdiečko že teda nie je na tvojich rukách. Myslela som si že aká som zlá matka, ale povedala som si, že veď čerstvý vzduch spraví dobre obom a napokon sa naučila zaspinkat, hlavne nech je spokojná teda napapane bábo a prebalene teda nech nemá dôvod byť v kočíku nespokojné a ono to pôjde. Držím palce. Nie je to jednoduché keď sa učíme ako na tie naše ratolesti, ale zvladnete to 😉
@flowerbomb je tu vela rad ohľadom kocika, vyskúšaj to, neboj sa, pri najhoršom trochu poplace.. ak to nepojde, tak skus potom nosič..ja som si tiez takto užila dcéru co revala v kociari ako tur a bola som nešťastná ze nikam nemôžeme ist a nosič to vyriešil, chodili sme von takto, aj v tatrach a rôzne po výletoch, nedaj sa odradiť, drzim palce 😉
Moja ma tri mesiace a este som nebola na dlhsej prechadzke ako 10 minut okolo domu. Zobudi sa, neplace ale ani nezaspi a hlavne ju musim uspat doma. Tiez som snivala o dlhych prechadzkach a nic z toho ale vsetko sa raz zlepsi 🙂
ahoj všetci tí píšu ze pokiaľ bude dieťa napapana, pre balené tak musí byť spokojne a v kociku vydrží. omyl. sú deti ktoré kočík ne tolerujú. jednoducho ich tam nedostaneš a môžeš robiť čo chceš. mam doma také dieťa. poviem ti že som prvé mesiace revala snou lebo som nevedela čo sa deje. a bola nájdená, pre balená všetko v pohode a aj tak cirkus taky ze sa ľudia obracali na ulici. nebyť toho ze som si kúpila nosič tak cez deň nespala skoro vôbec. nosič mi zachránil zdravý rozum a zrazu som vedela ísť normálne do obchodu, na prechadzku aj na turistiku. skus kočík uvidíš ako to bude. netreba hneď zúfať keď to nevyjde na prvý raz. skúšaj ak to nebude dobre zožeň nosič a skus tak. drzim ti palce. zvládneš to neboj, zvládli sme to všetky 😉
@flowerbomb hlavne sa ničoho neboj. Začni ju kočíkovať v blízkosti domu/bytu. Naša najprv tiež plakala, ale už teraz je väčšia a vie čo ju v kočiari čaká a skoro okamžite v ňom zaspí alebo je minimálne ticho. Väčšina bábätiek spinká najviac pri kocikovani. Aj tie,ktoré nechcú spať doma. Len tomu daj šancu a choď s ňou von. Aspoň skús 😊
Dakujem dievcata. Zajtra ak bude pekne pocasie tak by som to skusila s tym kociarom. Este mam muza doma kvoli korone tak hadam skusime nieco podniknut. Inak mame aj nosic,ale nechce tam byt. Mozno je este mala a neskor si zvykne. Fakt by som rada v klude niekam s nou vybehla...
A ďalšia vec. Baby radia nosič. To u mňa nefungovalo, ale pomáhalo zavinovať a pripútať jej ruky k telu. Ju väčšinou budili ručičky. Na začiatku protestovala, ale len chvíli. Keď sa stiahla do perinky, tak ju to hneď uspalo. Tak skús
@flowerbomb nas nechcel byt v kociku, mozno prvy dva mesiace ked zaspal pri kojeni tak som ho prelozila do kocika ale akonahle zacal viac vnimat vsetko okolo tak tam nechcel byt, zdvihal hlavu pokial vladal a potom rev😀 takze mi sme fungovali s nosicom dost dlho, teraz uz ked sedi tak sedi v kociku jak 5 penazi 😁 takze ja odporucam nosič ak si ochotná nosiť, je to strašne super vec a ma mnoho vyhod ale v podstste sa da povedat ze deti si na an rychlo zvyknu, ale ved preco by aj nie sak pri mame je najlepsie 😊
@nika2244 presne ako moja. Nosic ani za nic. Este pomohla koliska.
Ja len ze nie kazde dieta vydrzi v kociku alebo v nositku. Tiez som sa tesila na dlhe prechadzky s kocikom, zavidela som mamam, ktore chodievali klebetit a pritom im deti spali v kociku niekolko hodin - u nas toto nehrozilo. Furt rev. To iste s nosicom. Vyskusala som niekolko nositok, aj satku a nic. Rev stale.
Cez den 3 spanky po max 20 minut, v noci co hodinu hore az do dvoch rokov. Bola som ako troska a s manzelom sme sa zhodli, ze kvoli tomu uz asi ani nechceme dalsie dieta, lebo zazivat toto znovu, to by som uz asi nedala.
Bud rada, ze ti pekne spinka aspon v noci. Skus aj kocik, aj nositko, pripadne satku, mozno mu nieco bude vyhovovat. Drzim palce.
Koliky? The same shit here. Moja má už 3m a v nosiči na fitlopte a keď je najhoršie ešte aj zvuk lietadla alebo fenu. Nás režim je asi taký, že po cca hodine ide spať a do hodiny je hore... Večer od tej cca 5tej to je horšie a nezaspi ale aspoň nie je vynervovana a keď je dlhšie hore,tak cca do 8 ako hodinky ju uspim a spí v noci dlho,lebo je unavená a až nad ránom to začína byť horšie, krúti sa ale spí.
Skús namiesto postieľky kočiar.Niekedy naši starý rodičia mali kolísky kde sa dieťa uhojdalo k spánku.Kočiar ke jej obdoba.Píšeš že máte záhradu,tak ju daj do kočiara a vijdi na záhradu.Ak aj by plakala bude to na záhrade,ale takto ju aj zvylneš na kočiar a pozdejšie budeš môcť ísť aj na prechádzky.Každopádne dieťa potrebuje čerstvý vzduch.Pomimo toho ak máš schopnú detskú lekárku spýtaj sa jej aký má ona názor na tvoj problém.Podľa mňa to má aj do činenia so zdravím.Niektoré deti trpia hyperaktyvitou.Pidobne sa správala aj moja najmladšia dcéra.Nepotrebovala spať. Niekedy jej stačilo na "dybitie batérii" desať minút spánku a frčala ďalej..Nakoniec sa u nej prejavila slabšia forma autyzmu. No aj s tým sa dá bojovať,ak sa ide správnym smerom.Dnes je v prvom ročníku na ekonomickom líceu. Toľko na povzbudenie.Ale prečo to píšem? No preto že je treba hlavne sa obracať na odborníkov,a začať vaším detským pediatrom.
Ahojte dievcata. Tak dnes sme malu cez obed nakrmili,prebalili a vychystali sa von. V autosedacke zaspala okamzite.Ked sme odparkovali tak sme ju zrejme zobudili prekladanim do kociara,ale neplakala tak sme sa s nou presli kusok. Nespala v kociari, len pozerala na visiace hracky a vydrzala to dokopy takych 15 minut. Potom uz zacala byt mrzuta tak sme sa vratili k autu a spravili jej mlieko. Troska vypila a zase zaspala v sedacke aj ked obcas otvorila ocka. No a ked sme prisli domov tak kym sa nam otvorila brana tak spustila velky plac z nicoho nic. To bolo presne ked zastalo auto. Ja si vravim,ze by to mohol byt celkom dobry zaciatok aspon kym si nezvykne...
@ludovit11 prave zajtra ideme k lekarovi tak mozem nahodit temu o spanku.Som zvedava na jeho nazor kedze ma nenapadlo,zeby to mohla byt aj hyperaktivita...
Najhorsie co moze byt je prekladat z vajca do kociara... Samozrejme, ze sa tym zobudi a dospala... Je velmi malo deti, ktore ked zaspia sa nezobudia pri prekladani. Starsia sa dala niekedy prelozit, mladsia nikdy. Akonahle auto zastalo, bola hore. A to aj na krizovatke, stacilo pribrzdenie prudsie, alebo len prudsia odbocka a bola a je hore... Daj do kociara a chod sa prejst, nie vozit. Budes von 10 min,budes 10 min. Budes hodinu, budes hodinu... Vezmi si vodu, nieco pod zub a kracaj 😉
Ja som mala rovnaký problém. Bábo plače, pretože je už také unavené, že nevie zaspať. Určite s ňou choď na prechádzku a neboj sa plaču. U nás vždy pomohla prechádzka a nakoniec malá zaspala. Niektoré mamičky nie sú zastankyne spania v kočíku aj vo vnútri (domu/bytu) , ale u nás to funguje. Odkedy ju dávam spať cez deň do kočíka aj doma, tak spí 3x denne. V noci ide zas do postieľky.