Cvaknutie lístka pred revízorom

10. aug 2022

ahoj ešte sa mi to nestalo ale keby idem načierno a vidím že je revízor, cvaknem lístok pred ním a označovač mi ho označí kebo ho nestihne ešte zablokovať . tak nemôže mi nič nie?

salamistka
10. aug 2022

samozrejme, že môže...takto som platila pokutu za lístok cvaknutý pred revízorom

77daniela77
10. aug 2022

Ked ta revizor vidi,tak to tazko obhajis.

aeruginosa
10. aug 2022

No, neviem, ako by si zistila, ze nastupujuci je revizor. Vacsinou hned zablokuju oznacovac a nasledne kontroluju.

viestta
10. aug 2022

Necviknes, revízor pred kontrolou zablokujú označovace. To jedine, že by si vedela, že nastúpil revízor a stihla by si to skôr.

iwesska
10. aug 2022

Revizori nastupuju do kazdych dveri,ten co ide prednymi da zablokovat oznacovace. Ci si myslis,ze to blokuje pohladom az v momente,ked pri nom stoji? 😂

sense
10. aug 2022

Môže. Úprimne nechápem tento "adrenalínový sport". Byt neustále v strehu ci kazdy jeden chlap co nastúpi nie je náhodou revízor.

sissy27
10. aug 2022

tvoja povinnosť je označiť si lístok pri nástupe do vozidla. Takisto ak to riešiš smskou, tak kým ti nepríde, tak nemôžeš nastúpiť a čakať na ňu.
Teoreticky sa to stihnúť dá, ak stojíš pri označovači a vidíš revízora čakať na zastávke, v momente, ako on nastúpi do vozidla, tak je neskoro.

viestta
10. aug 2022

@sense v KE sú aj revízorky, mladí chalani co vyzerajú, že pestujú akurát tento adrenalínový sport

marcellka32
10. aug 2022

Minule som čakala na sms lístok asi 6 minút, medzitým mi odišiel môj bus, ale tak šiel ďalší o chvíľu v Ba...
Máš nastúpiť už s sms lístkom a keď papierový tak označiť hneď po nástupe do busu

sense
10. aug 2022

@viestta ja som zažila v blave raz revízora (za posledných 25 rokov som bola raz v Balve à hneď revízor 😂) a teda keď nastúpil ešte aj lístok cvakol vôbec by som nepovedala ze revízor a zrazu len pristúpil ze cestovný lístok prosím. Nežijem na svk a teda som bola prekvapená ze cvakol lístok. A to ze blokujú označovace som sa až tu dozvedela, pretože u nás sa kontroluje podľa času kedy odišiel z poslednej zastávky

Ono zrejme tak vyzerajúci revízor sú najmenej nápadni.

lucik194
10. aug 2022

v BA ak nastupia revizori do nejakych x sekund od zavretia dveri sa zablokuju cvakace.
potom uz necveknes.

margaretka_
10. aug 2022

@sense u nas si cvakaju taky listok prazdny, asi si eviduju, ze vtedy nastupili alebo co. Nie normalny cestovny listok.

viestta
10. aug 2022

@margaretka_ na tom lístku majú údaje z označovaca, teda hlavne čas ich zaujima

sense
10. aug 2022

@margaretka_ ok môže to tak byt, mňa to len prekvapilo ze cvakol lístok, ale tiež sme si s chlapom mysleli ze asi kvôli času .. Iný kraj iný mrav...

liusa82
10. aug 2022

šak oni chodia oblečení nie v nejakej uniforme ale klasicky ako bežní ludia to ani nezbadáš že má revizor nastupiť.Mne takto vypršal raz listok o pár zastávok skôr a na trnavskom mýte nastupiili večer dvaja.Už mi chceli dať pokutu ale zahrala som divadielko a aj sa rozplakala že idem z pohrebu a dakde som zapatrošila listok.Ale fakt som ho v tej rýchlosti ani nenašla a prešlo mi to pokutu mi nedali😀

marcellka32
10. aug 2022

@liusa82 chodia po Ba a stále a ti, ktorí ich stretávajú malo, tak asi malo cestujú alebo majú šťastie ich nestretnut 🙂 obyčajne majú takú ľadvinku, kapsicku kde majú stroj na to, ak by chcel niekto platiť kartou+svoje veci, ale takých je veľa a nemienim si robiť stres, ktorý to je, moja známa takto načierno funguje roky busom

pribinak
10. aug 2022

Hlavne tá hanba!

liusa82
10. aug 2022

@marcellka32 no ja ked som ich stretla to bolo aj vyše 12,13 rokov dozadu ked som ešte do Ba chodila na vš mne neponúkli vtedy ešte zaplatiť online kartou to vtedy neexistovalo.Jediné šťastie som mala že som bola celá v čiernom to mi hralo do karát ani neviem ako mi napadol v hlave ten pohreb tak zahrať😀 ale hlavne že zabralo

bluka2
10. aug 2022

Ja som kedysi v Bratislave poznala všetkých revízorov a vždy som vedela, kedy bude kontrola. Žiadny adrenalín. Neviem, či sa medzitým niečo zmenilo a už to nie su stále tie isté tvare s notorickou tastickou 😂

luccija
10. aug 2022

@bluka2 a hlavne okolo autubusovej a zeleznicnej stanice🙂plus blizke trolejbusy.

bluka2
10. aug 2022

@luccija a zo safka cez starý most, keď tam autobusy ešte chodili 😂

marcellka32
10. aug 2022

@liusa82 teraz keď platíš na mieste 50 eur, ak neskôr tak 70 eur..preto už majú stroj, že môžeš hneď kartou zaplatiť...ale podľa mňa sa toto neoplatí

marcellka32
10. aug 2022

@bluka2 to bola najdlhšia trasa, teraz od ekonomickej univerzity cez celý Apolo most skontroluje všetkých naraz

autor
10. aug 2022

@bluka2 práveže ja ich poznam tiež 😂 väčšinou sú tí istí, pripadne podľa oblecenie spoznam. neviem čo tu pisu ľudia že to nejde spoznať podľa oblečenia keď väčšinou nosia to iste, kapsicka je toez vždy len ma zaujímalo že proste keby ho spoznam a cvaknem pred ním lístok či mi niečo môže 😅

autor
10. aug 2022

@marcellka32 oplatí, cestujem mhd takmer každý deň a idem cca 10 zastaviek. revízora stretnem raz za 100 rokov a aj to ho spoznam že sú viacerí a stihnem vystúpiť.

bluka2
10. aug 2022

Musíš ich spoznať už na zastávke 😂 postav sa k prvým dverám, kde jeden z nich vždy nastupuje. Uvidíš aj, že prv komunikujú (aspoň kyvnu) aj vodičovi, lebo vždy dajú vedieť, že bude kontrola. V prípade pochybnosti (plno ľudí, podozrivá kapsicka 🤣) si radšej rovno cvakni.
Ale presne odpoveď na tvoju otázku neviem

autor
10. aug 2022

@bluka2 anooo😂tak najlepšie. a ver tomu že lepšie mi je kúpiť si zopár lístkov čo si cvaknem keď mám pochybnosti, ako si kupovať stále každý deň keď idem mhd lístok. a aj keby ma chytí revízor, stále výhodnejšie zaplatiť raz za čas 50, ako kazdy deň dat euro na lístok čo je za mesiac cca 30. a keď ma chytí revízor raz za pol roka? oplatí sa😉

makica
10. aug 2022

Ja som bola svedkom, ze listok neuznali, lebo pan bol uz v autobuse, ked nastupil revizor a teda mal mat platny listok.

bluka2
10. aug 2022

Kedysi bolo pravidlo, že do 15 sekúnd po nastúpení musíš mať cvaknuty lístok.

aeruginosa
10. aug 2022

Len aby si nedopadla ako moja kamoska, ktora mala presne rovnaku ideu v hlave ako ty. Potom dostala pocas jedneho tyzdna 2x pokutu 50€, pekneho zdrba od revizora pred vsetkymi cestujucimi, ked sa zacala vyhovarat a robit zo seba chudatko a odvtedy si kupuje elektricenku/listok a bez toho ju ani nenapadne nastupit do MHD.

Nepochopim takych ludi ako si ty, autorka.. to uz chod rovno aj kradnut do obchodu. Ved aj tak sa da usetrit a zaplatis len vtedy, ked ta prichytia.🤦🏼‍♀️