Každú noc sa mi snivajú zle sny, priam nocne mory az sa bojim chodit spavat. Rano vstavam viac unavena ako ked idem spat. Zufala som. Co proti tomu, aky pripravok. Caje, prirodne prostr. na podporu spanku nula bodov a vyhodene peniaze, ako aj vitaminy, mineraly, nic nepomaha. Bojim sa ist vecer spat uz, je to noc co noc skoro. TV nekukam, sportujem.
skus zbehnut na masaz. Uvolnenie svalov olejovou masazou by mohlo pomoct. Sport je fajn. Vyplavia sa ti endorfiny & spol. potom sa fajn spi. Skus si dat vecer do teplej vane 2 kvapky levanduloveho oleja. Nemas nejake starosti? Ked mas nocne mory casto to je odraz ze ta nieco trapi.
Co je v tych snoch?
@kittykat22
@viestta
Je tam to, co ma trapi a neviem to spracovat. Psycholog mi tiez nepomohol s tymto.
cez den sa da, len tie noci
@bambulienka25 A v zime?
Dokazes si najst cas na cvicenie pocas dna? Podla youtube staci. Vyplavia sa ti pozitivne hormony a tie by ti mohli pomoct lepsie spat.
mne pomáha veľmi natrieť sa levanduľovým olejom, slúchatká do uši nejaký šum mora a hlavne nejesť pred spaním, ale ono psychika keď trápi tak to nie je vôbec jednoduché sa cez to dostať :/
Vyskúšaj sprej proti bubakom a nočným morám
Nemôže byť problém s jedlom hlavne ťažším pred spaním? Myslím že 2-3 hodiny sa pred spaním odporúča nejesť.
Ak tie sny su po prezitej traume, mozno mas PST posttraumaticku stresovu poruchu. Citala som, ze ju vedia liecit pomocou EMDR, skus si o tom precitat, mozno by ti to sadlo. Ak som to pochopila spravne je to cosi take, ze ak je clovek po traume, akoby je jeho nervova sustava stale v strehu, stale nastavena na dalsiu ranu.... a to emdr pomoze skludnit, nie su to ziadne rozhovory s psychologom a pod, naopak robia sa zrakove alebo sluchove cvicenia, ktore akoby napravia drahy v nervovej sustave...
@jumama Zaujímavé, dakujem
večer choď spať skôr hladná ako najedená, skús si dať spray Dospinox, magnézium...
zlé sny sú odrazom zhoršenej psychiky...
Ja ti odpoviem za seba,ale chcem aby bolo jasne ze nie som ziadna fanaticka ani nic podobne.Dokonca nechodim ani pravidelne do kostola,mam vieru u seba v srdci,modlim sa sama pre seba.Ale teda mne vzdy pomaha modlitba.Ked mam zly sen,strach,alebo nejaku uzkost,tak vedome vyplnem myslienky a len sa modlim,stale dookola.Vacsinou sa mi to stava v noci.Plus mam po mojej babke stary ruzenec,ktory bol jej a ona mi ho kedysi darovala.Vzdy ked sa takto citim drzim ho v rukach a zaspim s nim,inak s nim vzdy zaspavam pod podhlavnikom.Nikto nikdy nam neda odpoved na to ci je to Boh,ci sila sugescie a pozitivnej myslienky,kazdopadne ja som veriaca a mne toto co som popisala proste vzdy pomoze a najdem pokoj a zaspim.Vzdy si spomeniem ked mam z niecoho strach na slova Svateho otca v marci 2020 na namesti ked mal kazen pocas ktorej sa pytal a dookola opakoval:"Coho sa tak bojite?Stale nemate vieru?!"Vtedy som to pochopila.Odvtedy som sama zistila ze mne naozaj na vsetky strachy pomaha viera a viera v tom ze to proste bude vsetko v poriadku.
Myslim,se v tom si svoju paralelu vedia najst aj neveriaci.Respektujem vsetkych.
Vyrob si lapač snov. Neverila som, ze to môže pomôcť, nezvyknem veriť na takéto veci, ale mne to pomohlo a poznám viac ľudí, co im to pomohlo tiež. Možno je to niečo ako placebo efekt, ale ja som uz bola tiež istý čas totálne zúfalá a vyskúšala by som aj neviemco. Toto mi prišlo ako niečo čo neublíži, ešte ma aj bavilo to vyrábať. Odkedy to mám nad posteľou, nesníva sa mi nič, resp.nic zlé. Tiež som si robila aj terapie, plus nejaké výživové doplnky, mohol to byť samozrejme efekt toho všetkého, ale lapač tomu dal akoby bodku.
@maminkadeticiek tiež mám podobnú skúsenosť. Keď som chodila na strednú mávala som strašné noci. Bála som sa zaspať. Bolo to hrozné. Mala som pár krát aj spankovu paralyzu. Jeden večer som si zobrala ruženec, ktorý sme dostávali pri prvom sv. prijímaní. Len som ho mala v ruke, alebo pod vankúšom. Potom to konečne prestalo.
Ahoj autorka, mala som podobný problém. Ja som sa síce nebála ísť spať ale.sny som prežívala tak intenzívne že som chodievala po prespatych nociach unavená do práce.
Mne pomohla hypnóza, jedno sedenie a mám svätý pokoj už roky.
@vilma7 Prostim ta a na koho sa mám obratit? Kto robi hypnozy - psych., psychiater alebo? Lebo v mojom okoli neviem o nicom takom.
@maminkadeticiek krásne svedectvo
Nezažívala nejaký stres? Ako dlho to už trvá? Nemôže to byt aj podvedomý strach z korony? Alebo sa niekoho bojíš? Alebo si neprežila nejakú traumu? Ale to si už asi rozoberala s psychológom.
Musíš hľadať doslovne dobrého hypnotizera, kde bývaš? Ja som sa obrátila s mojím problemom na Pána Danaja, Miroslav Danaj z Bratislavy. Ak chceš vedieť ako to prebiehalo, napíš mi správu.
@vilma7 BA je ok, skúsim ho nájsť na nete.
Tvoja mysel sa snazi vyriesit to trapenie ktore mas a ktore nevies vyriesit s psychologom.
Skus porozmyslat co sa ti vlastne sniva... mozno si riesenie uz v tych snoch nasla, len si to neuvedomujes.
Ja by som sa skor zameraja na ten problem... ked ho vyriesis, myslim ze odidu aj sny.
Mne raz moja mamka poradila mlieko s medom, tak skus pred spaním
Mne sa tak sníval ten istý sen ( mora) každú noc asi rok - rozpustil ma priateľ, mala som z toho depky. Hnusila sa mi predstava,že by sa ma niekto,čo i len za ruku dotkol. Okolo tretej ráno so vstávala spojená,unavená, vyplakala sa a zase zaspala. Nič nezaberalo,až kým som sa nedala dokopy s už teraz manželom.Odvtedy uťalo . Klin sa klinom vybíja. Plus modlitba.
Ja mam to iste, noc co noc nejaky sen, nocna mora, nastastie vacsinu si rano nepamatam, len som unavena, lebo to cele prezivam. Trva to uz cca od oktobra, stresu sa vyhnut neda, v praci mi navalali vela, na deti som sama, bojim sa co na nas neockovanych vymyslia, ked teraz vo Francuzsku maju zakon, ze nesmu ani do restik, bojim sa dalsieho lockdownu, treti s deckami za zadkom, pracovat a homeschooling nezvladnem. Jem lahku stravu, pred spanim nejem aj 3 hodiny, sportujem, magnesium mi nepomaha, znizuje mi tlak, ktory mam uz aj tak nizky a ta hypnoza mi pride trosku cenovo premrstena. Novy chlap na obzore ziadny, ze by ma v noci ukludnila jeho pritomnost a pes aj ked pri mne zaspi, potom radsej ide na zem 😅 ,
Tak Ta autorka poprosim, ked sa toho zbavis, daj sem vediet sposob ako. Dakujem
To sa veľakrát stávalo aj mne. Hlavne keď som počas dňa myslela na všetko možné aj nemožné. Vtedy je asi dobré na druhý deň ráno to troška predýchať a prečistiť si hlavu, ísť sa prejsť na čerstvý vzduch a len tak vnímať svet. Alebo sa s niekým o tom porozprávať ak sa to často opakuje. Vyskúšaj si dať pred spaním nejaký bylinkový čaj a dobrá kniha k tomu a snáď budeš mať spánok kludnejší 🙂
Presne toto by zaujímalo aj mňa.... Snáď niekto poradí