Ženy vseveduce poraďte, čo robiť, prípadne čo dať ku kvetom v kvetináčoch aby mi tam mačky nehrabali? Behajú tu aj líšky ale predpokladám teda, že mačky sú hlavným aktérom týchto zločinov. Nie vždy sa tam vyseru, ale pravidelne nachádzam vyhrábane diery v kvetináčoch alebo rovno vyhrábane kvety ☹
tak sú také odpudzovače na mačky , pozri si na nete je tam veľa možností
alebo ak máš čas na ne striehnuť tak si priprav rosprašovač s vodou a pekne ich pokrop
robia tam svoju potrebu lebo je to pekne mäkka pôda kedže sa pravidelne zavlažuje
@nerya tie kvetinace su kde? Na zemi? Na oknach? Vies, ty vies o com pises, ale my netusime, ci su kvety pri dome, v predzahradke, vo dvore atd. Tazko sa vyjadrit ked netusime o ake jamy ide... Mozes na zahrade vyhradit nejake miesto, kde nasypes piesok alebo mulcovaciu koru, ak su to macky, daju prednost podla mna piesku, nebudu vysklbavat a prevracat kvetinace... Nase dve macky sa s oblubou valaju v zahrade po hriadkach, ale nerobia taketo somariny a to mam aj kvetinace po zemi...
Mám tri mačky, ale hrabať som ich videl len po potrebe... mačky diery nehrabú...
My sme mali tiež mačky, ktoré hrabali do kvetináčov, aby tam spravili potrebu :D všetky kvety sme museli dať preč, bohužiaľ
@simonabelj esteze neleteli prec macky🤪 a neskusali ste im dat macaci zachod? Mozno by si dali povedat🤔
V kvetináčoch radi hrabú drozdi.
Vyhrabane diery môžu byť aj od hlodavca, napr. Hraboš, potkan, taktiez aj vtaky najmä drozd. Ak to boli mačky, tak.by boli vyhrabane a hneď aj zasypané jamky. Ale existujú ultrazvukové plašiče, ale nie všetky fungujú tak ako majú.
Daj si tam kameru 😃
My máme tiež tie také vyvýšené záhony a mačky sú tam vkusne keď ideme dnu (susedove my nemáme žiadne) vykopali nám všetky jahody 😡😡😡 a teraz aj hrášok a reďkovku čo sme si nasadili 😡😡😡😡 svinuchy jedny. ..
@veronikavaneska nam nicia hrach a redkovky holuby, pristihla som ich pri cine
Určite sú to mačky, mám tiež skúsenosť. Kvetináče a aj zemina okolo našlapných kameňov večne rozhrabaná a neskutočný smrad, vykonávajú do tej mäkkej zeminy potrebu. Kúpila som nejaký roztok proti tomu, niečo čo im neublíži ale smrdí im to, trocha pomohlo, ale keď to dlhšie neaplikujem lozia zase 🙈
Toto je dôvod prečo som začala neznášať mačky. Určite ti tam hrabú mačky. Sú to potvory. Dajú sa kúpiť také cesnakove granule, ale nemajú dlhú účinnosť. Ja mám celoročne zeleninu prikrytu pletivom, lebo si z môjho vyvyseneho záhonu urobili wc.
@viestta ide sa tam s prepáčením vys..ť.
@0silvia0 práveže to sme mali mačky doma 😃 mali aj záchod, ale aj kvetináče 😂 dokonca sme mali takého zlého kocúra, ktorý cikal aj do vane a aj vedľa mačacieho wc naschvál 😃 a mal aj taký čas, že keď na niekoho žiarlil tak mu nacikal na veci 😃
@simonabelj jejha to ste mali teda potvory, kocura ste mali dat vykastrovat a bol by pokoj. Asi su dva druhy maciek, jedny dobre a ine zasa mrchy🤪
Ja mam vo velkom dlhom kvetinaci asi 1,50 dlzka nasadene jahody a tiez mi tam chodi macka a este si aj zahrabe ho... 😖😖 takze zacala som tam sypat cierne korenie vsade okolo kvetinaca aj na hlinu. Uz asi 5dni tam nebola. Uvidime. Ustatne kvetinace som zatial zakryla foliou
@mima1 to je super nápad, určite to vyskúšam. Ja už som sa aj dnes vytočila na nich. Včera som dala k čučoriedke raselinu a ráno to už bolo rohrabane.
@martinajurkechova ja idem zajtra asi na pletivo a ohranim to lebo to uz neni mozne. Neznasam macky fakt akoze.
robia to macky :D nas kocur tiez sem tam vyhrabal kvetinac ked mu preplo....bol jediny akter v byte takze pachatel jasny
@mima1 ja zvieratá milujem, ale teda mačky sú mi už fakt odborné. Jeden čas nám aj znackovali vchodové dvere a to už bola posledná kvapka. Nechcem ich vidieť ani na obrázku 😀
@martinajurkechova mne tiez nevadia ine zvierata no tieto ulicne macky des. Este ked to vidim oci hnusne slzave,vypelichane kychajuce. Su to susedine macky a kazdy rok ich ma viac a viac
@nerya su to cudzie macky?
Mame 2 macky, ale ani jednu taka vec este nenapadla...