Zdravím. Som veriaca a preto mám presnú predstavu o posmrtnom živote. Avšak ma vždy veľmi zaujímalo, ako to majú ateisti? V okolí ani nemám niekoho, kto je úplne neveriaci.. ďakujem
Po smrti nebude nic, ostanem len v spomienkach tych co ma poznali a to mi staci.
Nic. Zhnijes. Uz je tu niekolko takychto tem.
Vydrž, raz sa dozvieš
Tiež si myslím že rovnako ako pred narodením. Niekto raz hovoril že spánok je také bezplatné vyskúšanie smrti :D Sny si nepamätám, takže mne to ako decku prišlo ako také cestovanie v čase. Ľahnem si a zrazu je o pár hodín viac, ani neviem ako. Smrť predpokladám že bude rovnaká, mínus to zobudenie.
@stanulienkat tak nereaguj. Ďakujem
Zomrieš a budeš mŕtva.
Prach si a v prach sa obratis...... Doslova.
Stanes sa sucastou prirody, energia vytvori dalsiu energiu (bud ako hnojivo v pode, alebo dymove splodiny)
Inak, ani nie každý veriaci nemá takú predstavu o posmrtnom živote, ako ty.. 😀
O tom vedú diskusie celé veky tie najštudovanejšie hlavy, no v skutočnosti to nikto nevie. Ani veriaci, ani ateisti nemôžu nijako vedieť. Ani "niečo", ani "nič" nie je isté a na konci dňa je to všetko o viere. Ak by sme išli striktne logikou, tak nejaký posmrtný život musí existovať už len kvôli spravodlivosti, no logika je dosť úzky spôsob poznávania. Stále je to o tom že pravdu nikdy za života nespoznáme.
no nič nebude a čo by malo byt
proste kolobeh prirody bez boha bude
neriešime , žijeme tu a teraz pre tento den, robim veci lebo chcem nie preto kam sa raz hypoteticky dostanem
Nebudeš si už nič uvedomovať, tak ako keď tvrdo spíš, tvoje telo sa rozloží, tvoje hriechy sú odpustené. Kazateľ 9:5, Rimanom 6:7
Máš však nádej na vzkriesenie. Skutky apoštolov 24:15, Evanjelium podľa Jána 5:28-29
Keď sa splnia sľuby so Žalmu 37:29 a 1. list Korinťanom 15:26
@katka7912 Tak ja verim ze to nebude ziadne,nekonecne nebo ako nas to ucili na nabozenstve.To by som asi nezniesla to nekonecno.
Som veriaca a aj napriek tomu verím v reinkarnáciu.
@sajmi a ja som veriaca a práve preto verím v reinkarnáciu 😀
No kočky, čo mne sa teraz stalo. Išla som sem písať, ako viaceré píšete, že nič... a neviem prečo, skúsila som si to predstaviť a taký záchvat paniky som dostala, ako nikdy. Nechápem. Nikdy sa mi to nestalo. Trvalo to asi dve minúty, ale normálne je mi fyzicky zle z toho 🙊
proste nebude nič🙂
Ja som veriaca no v podlednom čase odkedy zomreli moji rodičia velmi veľa rozmyšľam na tuto tému.A nič som nezistila🤣
@sajmi vraj aj jesis hlasal o reinkarnacii.Ale to by som toez prijala najviac.
@h2 zabil si 🤣🤣👍
dúfam, že nič
ale mám tušák, že ďalšia reinkarnácia
Neviem (považujem sa za agnostika), ale v rámci úvah a predstáv sa mi páči napríklad krátky príbeh "Vajce" od autora Marťana - z nejakého dôvodu ma dojíma že možno všetko čo niekomu robím, dobré či zlé, vlastne robím sebe.
https://www.youtube.com/watch?v=h6fcK_fRYaIPS: A jeden z mojich najobľúbenejších filmov je "Ako prichádzajú sny" (What dreams may come, úryvok z Hamleta).
@katka7912 Čau, som tiež papeženec, takže tiež niečomu verim... Najväčši dôvod a skúška mojej viery bola presne to, čo ti tu napísal niekto celkom na začiatku - po smrti nebude nič, tak ako nebolo nič pred narodením.
@katka7912 no, po smrti bude to, čo pred narodením...