Čínske fake na Bonprix

belkare
28. máj 2017

Objednala som súpravu pre dcérku z Bonprix za 11,90,- plus poštovné 2,99,- Eur. Krátko na to susedka kúpila z Aliexpress tú istú súpravu, to isté prevedenie a materiál za 4,56,- Eur bez poštovného poplatku - free shipping. Ako dôkaz fotky, že ide o tú istú súpravu. Úplne som ostala v šoku a napísala do Bonprix:
Pekný deň, objednala som si od vás súpravu č. 94928995 a na to susedka pre dcéru sa objavila s takou istou súpravou lenže za zlomok ceny tej vašej. Posielam link:
https://www.aliexpress.com/item/New-2016-Summer...
Som z toho úplne v šoku, že Bonrix predáva čínske fake veci. Odkiaľ mám vedieť, či šaty, čo kupujem od vás nie sú plné škodlivých farbív a chemikálií??? Ďakujem za odpoveď.
S pozdravom E.V.
Bonprix mi na to odpovedal toto:
Vážená paní Vargová,

naše firma prodává zboží od různých dodavatelů.

Prajem Vám príjemný den.

Lenka Mrovcová

zásielkový obchod BONPRIX - oddelenie starostlivosti o klientov

Takže sa vlastne priznali. Som sa neskutočne sklamala z Bonprix a už nebudem od nich objednávať, teda je jedno, či kúpite z číny z aliexpres, alebo rovno u číňana, máte to to isté!

novana
28. máj 2017

Veď ti dobre odpísali, Tvojmu príspevku nerozumiem, čo chceš riešiť? Z Bonprixu by som nechcela ani rohož pred dvere. Kvalita ich tovaru je viac ako úbohá - za málo peňazí málo muziky. A Aliexpres detto. Treťotriedny tovar z Číny u jedných i u druhých. Je naozaj len na predajcovi, za koľko tieto čínske handry ponúkne. Je pravda, že číňania vyrábajú aj tovar kvalitný, ale ten sa nepredáva v Bonprixe a jemu podobných eshopoch.

ukulela
28. máj 2017

a? normalne podnikenie ala nas skvely region. nepisu, ze vyrobene na Slovensku/EU ... ani neklamu. zabezpecia si dodavku a nahodia marzu stale sa to da vratit. ovela viac mi vadia mamicky, co toto robia v bazare

deti95060810
28. máj 2017

už som z Bonprixu niečo objednala. A kvalita ? nič moc....Odvtedy som od nich neobjednala nič.

sisaka
28. máj 2017

@ukulela to ani nie je, že región, to je normálka všade. Ja som hľadala do synovej izby nálepky na stenu, kanadské internetové obchody to mali 5x drahšie ako aliexpress. Našťastie v dnešnej dobe človek nie je odkázaný na maly zaprdeny obchodík v Hornej-Dolnej, kde si nahadzu astronomické ceny a ľudia kúpia, lebo nie je iná možnosť. Oblečenie by som tam ale určite nekupovala, ak nie su peniaze tak radšej kvalitne second hand.

tortelinka
28. máj 2017

nuž to je podnikanie, treba najskôr pozrieť aliexpres, potom kupovať na bonprix, ale neviem čo by si s tým chcela robiť, neklamali ťa

0silvia0
28. máj 2017

@belkare občas som z bonprixu niečo kúpila a mne sa teda pošťastili kvalitné veci. Letnú bundičku, ktorú som kúpila pred 10 rokmi nosím doteraz a je stále kvalitná a moderná.
Ale zaujímavá je tvoja skúsenosť, budem si dávať v budúcnosti väčší pozor.

belkare
autor
29. máj 2017

@novana jednej mamičke došlo z ali next tričko, s originál visačkou a s výbornou kvalitou, takou istou ako originál. Teba by nemrzelo, že ty si kúpiš originál next tričko za 15 eur a susedka bude mať také isté originál len za 4,50,- , alebo kúpiš si naschvál originál next za drahé peniaze, lebo veríš, že keď je to drahá značka a píšu, že si potrpia na kvalitu a pôvod atď, tak to je naozaj tak...a zrazu prídeš na to, že to vyrábajú v číne, predávajú v číne, len ty si blbec, že si si to nekúpil priamo od nich za lacný peniaz, ale zaplatil si reťazcu trojnásobok ceny...ide o princíp, dobre ma odrbali...hovorím ti príklad na iných značkách kde sa to stalo, lebo vidím, že pre teba je bonprix 0

evittam
29. máj 2017

@belkare Odrbali ta len preto lebo si sa dala odrbat. To je vsetko😉.
A ty si myslis,ze tie originaly vyrábajú kde?😀😀😀

0silvia0
29. máj 2017

@belkare človeka to určite zamrzí, ale nabudúce už budeš vedieť, že pred akoukoľvek kúpou treba pokukať najprv aliexpress a dávať väčší pozor. Ale každopádne ja som rada za tvoj príspevok, tiež by mi toto nenapadlo.

belkare
autor
29. máj 2017

@evittam takže ty nakupuješ všetko priamo z číny z ali, ebay, wish? alebo si tiež tak blbá, že kupuješ v kamennom obchode za viacnásobok????

belkare
autor
29. máj 2017

@0silvia0
veď preto som dala do fóra, aby sa aj iné mamičky poučili, tie ktoré ešte nemajú takú skúsenosť

evittam
29. máj 2017

@belkare Nie, nekupujem z ali a podobnych stranok a ani nie som blba.

janisa31
29. máj 2017

Snažím sa takýmto stránkam vyhýbať. Ja radšej nakupujem v normálnych obchodoch a hlavne skúšam. Asi by som nevedela odhadnúť veľkosť a potom sa s niekým naťahovať, že mi došla iná alebo úplne iný tovar ako som chcela. ja idem radšej na istotu😉

belkare
autor
29. máj 2017

@evittam prepáč, nechcela som ťa uraziť. Nemyslela som to tak. Len to vyznelo tak od teba, že odrbú len toho kto sa nechá odrbať, že ma máš ty za blbú. Práve preto som to sem dala, chcela som, aby to vedeli aj iné mamičky, že aj takéto niečo existuje.

@janisa31 čo sa týka kamenných obchodoch, je výhoda, že si tovar pozrieš naživo a vyberieš vhodnú veľkosť, to však, že je to kóšer výrobok sa nedozvieš. Značka nezaručuje kvalitu. V inej skupine sa prihlásili mamičky, čo kúpili na ali Next, originál s visačkou, dokonca s cenou v librách, krásne zabalené a celkom dobré kvalitou, takisto tam nájdeš všetky značky od výmyslu sveta. V mojom prípade bolo ponižujúce to, že bonprix píše vo svojich prezentáciách ako overené zdroje od pestovateľov bavlny, až po výrobu a šitie a nakoniec sa priznajú, že to kúpili hotové od výrobcu z číny, čo predáva to isté aj na ali. Našijú si tam akurát svoju etiketu a prihodia trojnásobok ceny.
Považujem to za neférové voči zákazníkovi.

novana
29. máj 2017

@belkare fake výrobky prestížnych značiek sa na pofiderných e shopoch bežne predávajú s visačkami, horšie už je to s kvalitou.

sisaka
29. máj 2017

@belkare nezvyknem robit "jazykove okienka" ale velke mnozstvo zien tu nevie sklonovat podstatne mena a mne to uz normalne drasa nervy. I/y je uplne nezmyselny detail v porovani s neschopnostou sklonovat v rodnom jazyku, sice neverim, ze ste tu vsetko cudzinky, co sa slovencinu museli ucit z ucebnic, ale ak ano, tak je tu male pripomenutie uciva pre vsetkych, ktori chtiac-nechtiac "prznia" slovencinu. Obchod je nezivotne podstatne meno muzskeho rodu, ktore sa konci na tvrdu spoluhlasku takze sa sklonuje podla vzoru dub. Druhy pad (genitiv) mnozneho cisla je koho, coho? dubov takze aj obchodov. Veta ma zniet co sa tyka kamennych obchodov ... Tato poznamka patri nielen tebe, ale minimalne 40% zien, ktore neustale robia tuto chybu a ja neviem pochopit preco ☹

evittam
29. máj 2017

@belkare Mna si určite neurazila.

evittam
29. máj 2017

@belkare A za blbu ta nemam-nemam na to dovod- nepoznam ta.
A pochopila si to správne-"odrbu" len toho kto sa necha. Bohužiaľ.

belkare
autor
29. máj 2017

@sisaka ďakujem, za jazykové okienko :D budem vedieť nabudúce...nie som slovenskej národnosti a neštudovala som na slovenských školách /ZŠ, SŠ/ .....a som šťastná, že ani za menom nemám "ová", ale to ma neospravedlňuje, žijem tu a musím ovládať reč.

sisaka
29. máj 2017

@belkare to ťa práveže ospravedlňuje 😉 Pre cudzinca je skloňovanie náročné

novana
29. máj 2017

@belkare, no vidíš, ako málo ti stačí k šťastiu. 🙂 Je známe, že o.i. ani Maďarčina nemá prechyľovanie -ová u ženských priezvisk.

ukulela
29. máj 2017

@belkare ak slovencina nie je tvoj rodny jazyk, tak klobuk dolu. predpokladam, ze si madarskej narodnosti. ak si sa slovencinu ucila len na par hodinach v skole, mas gramatiku aj pouzivanie diakritiky uplne paradne🙂

belkare
autor
29. máj 2017

@ukulela Ďakujem za pochvalu 😉
Ale naspäť k téme, dnes som natrafila na toto:

Podľa recenzií ide o ten istý tovar. Mamičky píšu, že je to nekvalitná umelina. Ešte že som to nekúpila, mala som to cez Bonprix v košíku. Rozdiel:
Bonprix z 14,99,- zlacnené na 9,99,- + pošta 2,99,-
Aliexspress 6,48,- bez poštovného.

novana
29. máj 2017

@belkare a na ebay o polovicu lacnejšie ako v aliexprese, a tiež bez poštovného. 🙂

belkare
autor
29. máj 2017

@novana nezvykla som na týchto stránkach surfovať, kupovala som zatiaľ vždy "overené" značky a hlavne z kamenných obchodov..zrejme sa tam musím začať obracať a porovnávať ceny a kvalitu - recenzie. Nuž učím sa na vlastnej chybe, dúfam, že so svojim príspevkom som mamičkám ušetrila pár centov...alebo aspoň poukázala na to, že "overené" je často klamlivé.
ďalšia vec....kupujem malej overaly na spanie zn. Carters z USA - bavlnené, kvalitné. Objednávam ich cez jednu mamičku tu na MK. Na ali som našla také isté overaly, dokonca aj s visačkou carters....teraz som už celá paf z toho...odkiaľ mi ich vlastne zasiela??????

0silvia0
29. máj 2017

@belkare no asi odpoveď poznáš... pravdepodobne z ali...

novana
29. máj 2017

@belkare, nezdá sa mi, že by sa jej to oplatilo objednávať v USA a u nás predávať. Poštovné z Ameriky je veeeeľmi drahé a keď si k tomu prirátaš DPH a clo... no neviem...

sisaka
29. máj 2017

@belkare Carters je v porovnani s tým, čo dostaneš v slovenských obchodoch naozaj kvalita. Cena je primeraná kvalite, určite kvalitnejšie ako George

sisaka
29. máj 2017

Sorry omylom som odoslala.
kvalitnejsie ako George, co sa predava vo Walmart a Slovenky si dávajú námahu a objednávajú online... Pozerala som Carter's stitky na synovych veciach, siju sa v Bangladesh tak si pozri, co tam mas ty

belkare
autor
29. máj 2017

@sisaka z tejto stránky si zvyknem vyberať... máme kopu vecí carters, skoro na všetkých je čína, až na pár vietnam..odkiaľ objednávaš ty?