Čiapka na hlave

18. okt 2023

Ahojte, zaujímalo by ma, aký máte názor na to, keď si muž nechá čiapku /šiltovku/ na hlave napríklad v ambulancii, čakárni, banke, skrátka niekde v interiéri. Mňa učili, že je to neprípustné, no neviem, či to ešte platí. Nie je to neúctivé voči tým ľuďom, kam príde?

mk1111111111
18. okt 2023

jéééj, toto ešte niekto dnes rieši? Dnes už nič nefunguje, ako kedysi. Niekedy je to veľká škoda, ale, žiaľ, dnes realita

viestta
18. okt 2023

Etiketa je pre mnohych ludi velka neznama, kto by ich to naucil, ked ani ich rodicia netusia o co ide? Ale v nejake cakarni ma to neondie, horsie je, ze sa v ciapke spaciruju aj po kostole, aj ked tam vojdu len za ucelom obdivovania pamatihodnosti

simca06022011
18. okt 2023

no vela ludi to teraz deti neuci. ja ludi neriesim... okrem svojej dceri, tu ucim, ze tu krepu siltovku uz ked musi mat v kazdom pripade na hlave, ked niekde vojdeme dava si ju dole z hlavy. Inak aj doma by to nosila :DDD Len vies, ludia travia s detmi malo casu v spolocnosti, vonku.. a deti sa to neucia, dospeli to uz pomaly ani nevedia, takze o taku generaciu, uz etiketa nebude vraviet vela ludom nic. Kazdy si robi co chce :D
A napr slnecne okuliare, to je tiez kapitola

veronikaszabova
18. okt 2023

@simca06022011 jeziiis, u nas presne to iste. 14r syn by v siltovke asi aj spal 😂

Avsak ked prideme do restauracie, dava si ju dole. V cakarni u lekara, v banke to neriesim vobec. A po pravde, ani si nejako nevsimam, ci si ludia davaju siltovky v interiery dole.

zuzanaete
18. okt 2023

Nejak sa nad tym nezamyslam, ale synov ucim, ze pokryvka hlavy ma ist dole vnutri.

mimi3008
18. okt 2023

Ze je to neslusne, minuly tyzden som bola v skolke na rodicovskom a jeden otecko tam bol cely cas v siltovke, tak som si pomyslela svoje

kvetinka75
18. okt 2023

@mimi3008 hm, ja som tiež zvyknutá, že čiapka, šiltovka v interiéri dolu ale už si to ani nevšímam. Tu keď niečo berieš, že slušnosť káže, tak ťa skôr roznesú , že si stará zakomplexovaná konzerva nespokojná sama so sebou a máš rešpektovať druhých. ľudia už na všetko kašlú, veď v dnešnej dobe môže každý všetko, žijeme v 21 storočí a potom to tak aj vyzerá

minenkak
18. okt 2023

Ale taká banka , čakáreň,teda fak není niečo, kde treba dodržiavať túto časť etikety

ibrunova
18. okt 2023

Ja so videla minule mladých na kultúrnom podujatí dnu, na hlave šiltovka a ešte aj kapucňa..Trošku etikety by nikomu neublížilo.

minenkak
18. okt 2023

A už sa nenosia veľké klobúky a ani netreba ako poddany ukazovať podriadenosť snatim čiapky,ja osobne si neviem predstaviť,že vojdem do banky a dám si na tých pár minút dole čiapku alebo pre dieťa do školy,však to sú otočky

yelena159
18. okt 2023

Ty máš teda problémy. Rieš seba, nie druhých. Keď si šiltovku, či čiapku chcem dať dole, tak dám. Keď nie, tak nie. Mňa to nikto neučil.

kvetinka75
18. okt 2023

@minenkak tak mne čiapky nevadia, ale tie šiltovky... niekedy mám pocit, že tým šiltom raz dostanem do čela

minenkak
18. okt 2023

@kvetinka75 šiltovka je súčasť oblečenia, keď ma niekto oblečenú bundu celý čas v čakárni tak ťa to netrápi

marcellka32
18. okt 2023

Ono záleží kde...v čakárni nech majú..ale v kostole, v reštaurácii na večeri, v bare je blbosť ..kamoška sa tak raz zoznámila s jedným cez internet, išla na rande a on vkuse šiltovka na hlave a ešte aj tu mikinu na tom, ako nejaký puberťák a to mal 35+

minenkak
18. okt 2023

Kedysi sa ľudia keď išli do banky k lekárovi prezliekli do sviatočného teraz idú v montérkach a tiež to nikoho netrápi

minenkak
18. okt 2023

@marcellka32 áno presne toto je už mimo

cloviecka
18. okt 2023

Ženy si pokrývky hlavy nedávajú dole, dievčatá, keď už... A samozrejme muži a chlapci nad 13 áno.

kvetinka75
18. okt 2023

@minenkak v čakárni nie ale ak niekto je bližšie a spolu komunikujeme tak mi s tým šiltom ide oko vyraziť. To už má trápi. Aspoň v tej ambulancii by si ich mohli dať dolu.

minenkak
18. okt 2023

@cloviecka aj ženy si musia dávať dole nielen chlapi

luccija
18. okt 2023

Ľudia robia oveľa horšie veci ako nedať si dole šiltovku.Vobec ma také veci nezaujímajú moja dcéra je chorá na vlasy akonáhle má pocit, že ich nemá tiptop ide ešte aj so psom v šiltovke, alebo do obchodu

minenkak
18. okt 2023

@kvetinka75 tak to už nech si rieši lekár a sestrička

cloviecka
18. okt 2023

@minenkak odkedy? Videla som anglicku kráľovnú snímať si klobúk?

cloviecka
18. okt 2023

@cloviecka to je len príklad, samozrejme...

candii
18. okt 2023

Pre mňa za mňa nech ma tu šiltovku alebo čiapku na hlave pokiaľ sa vie pozdraviť, poďakovať a nechova sa ako arogantný idiot.

minenkak
18. okt 2023

@cloviecka ježiši kriste kráľovná a obyčajný ľudia,aj ,ženy si majú dávať pokrivku hlavy dole ale iba v menej prípadoch

kvetinka75
18. okt 2023

@minenkak riešia to, ale malo by to byť automatické, že si ju dá dolu. Smutné, že to mnohých ani nenapadne.

minenkak
18. okt 2023

@cloviecka videla si Anglicku kráľovnú v reštaurácii alebo v divadle s klobúkom,všade kde sa má zložiť klobúk ho nenosí

minenkak
18. okt 2023

@kvetinka75 ja osobne keď idem k doktorovi mi je úplne jedno čo mám oblečené a či mám čiapku

kvetinka75
18. okt 2023

@minenkak keď ideš tak áno, ale ak vstúpiš do ambulancie, kde ťa bude vyšetrovať tak si človek aspoň tú šiltovku môže dať dolu nie? Alebo až keď ti šiltom oko vyrazí?

cloviecka
18. okt 2023

@minenkak ale však toto je samozrejme, toto snáď nikoho ani nemôže napadnúť. Či?