Chyba z nerozvážnosti - otehotnenie v 18. rokoch

petrasrado
2. apr 2020

Dobý deň dámy
nedávno sa mi stala jedna nehoda
mesiac do zadu som mal pohlavný styk z dievčaťom ktoré ma 18
boli sme však podgurážený alkoholom, a stala sa nehoda
dáma otehotnela, jej rodičia sú dosť prísny, a keď sme im to oznámili
povedali že už je dospelá, má si svoje problémy riešiť sama
ale jej mama podotkla že nech sa neopováži ísť na potrat, lebo inač už nie je ich dieťaťom
ona však o potrate uvažuje a aj naň chce ísť, aby sme sa vyhli problémom
a mám na vás 2 otázky
môže jej mama zakázať ísť na potrat pokiaľ má 18?
a môžu jej rodičia na ňu podať trestné oznámenie za to že tam išla?
( za gramatické chyby sa ospravedlňujem, som dysgrafik)
a ďakujem za odpovede

veronikaszabova
2. apr 2020

@petrasrado je plnoleta, suhlas rodicov nepotrebuje. A TO za co? 🤷‍♀️

janinah
2. apr 2020

18r.osoba je dospelá,svojprávna,ale zrejme ju rodičia živia a býva tam,takže ak ju plánujú potom vyhodiť z bytu,tak dúfam,že sa zachováš ako charakter a budeš ju živiť ty....a to ešte budete obaja žiť s vedomím,že ste si vlastné dieťa poslali do biologického odpadu.....žiadna kaša sa neje taká horúca....keby si jej bol ozajstnou oporou,tak asi by až tak veľmi o potrate neuvažovala,porozmýšľajte,obaja....

lintu
2. apr 2020

Nemôžu, ale môžu ju vyhodiť z domu.... a potom čo? Máte plán?

montemotherone
2. apr 2020

@petrasrado je dospelá a zodpovedná za svoje konanie.... Aj za seba, svoj život, keď sa o seba bude sama aj starať, platiť si účty, variť si... 🤷‍♀️ Ale to sú také bežné veci, oproti "problémom" ktorým sa chcete vyhnúť 😏

petrasrado
autor
2. apr 2020

@janinah ona má ísť už na vysokú, ja idem po tomto školskom roku na stáž do zahraničia, a na slovensku sa nebudem zdržiavať, ona je 100% rozhodnutá za potrat, a jej rodičia povedali že ju prestanú živiť, a ona u nich nebýva, ja už som takú situaciu z potratom zažil, či že mne to žili netrhá

gabrielikta
2. apr 2020

@petrasrado akým problémom sa chcete vyhnúť,tým že dáma otehotnela?Očividne jej mama nechce aby išla na potrat,čiže máte u nej podporu.Viac s tou mamou komunikujte.U dámy sa následkom potratu môžu spustiť psychické problémy.Toto nie je problém,je to situácia,ktorá si vyžaduje triezve riešenie a komunikáciu medzi vami dvoma a aj vašou rodinou.Problémy nastanú keď dáma pôjde na potrat.

ayanamirei
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cmacarik
2. apr 2020

@petrasrado
Stáž pekne odlož, prípadne na ňu zabudni a správaj sa ako chlap a nie ako zbabelec. Dieťa nie je vec, nemôžeš si predstavovať, že ho zahodíš len tak do ķoša a nebudeš za to ty a tvoja kamoška niesť následky - psychické i fizycké. A to len pre tvoje pohodlie...si schopný takej ohavnosti?

0silvia0
2. apr 2020

@gabrielikta mlady pan ma uz skusenosti s potratmi jeho deti a zeny s ktorymi spava su len na pohlavny styk, panovi je evidentne jedno ci dama po potrate bude mat nejake problemy...

petrasrado
autor
2. apr 2020

@cmacarik stáž mám povinnú zo školy, a taká ohavnosť sa stala v našej rodine už 8x

petrasrado
autor
2. apr 2020

@gabrielikta z jej mamou sa komunikovať nedá, otec to má u riti, a ona naposledy čo povedala, tak vraj nech jej to decko pripomína aká je sprostá

amelia000
2. apr 2020

@petrasrado ak je pravda co pises, ze si to uz zazil a ze ti to zili netrha... Uprimne dufam, ze sa ti to raz v zivote tak riadne vrati, aby si potom plakal a citil sa tak ako tie zeny ktore na tom potrate boli.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@amelia000 ak vás to upokojí v 15tich som prekonal infarkt zavinený epileptíckým záchvatom

amelia000
2. apr 2020

@petrasrado nie, za take vyjadrenie si zasluzis zazit to co tie deti pri potrate a tie matky potom.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@amelia000 osobne unás v rodine sa to stalo 8x, a všetci sú psychicky v pohode

mondolina
2. apr 2020

@petrasrado
Ty si bol osobne koľko x na potrate?

petrasrado
autor
2. apr 2020

@mondolina osobne ako doprovod 2x

mondolina
2. apr 2020

@petrasrado
Nie ako doprovod, koľko x si ležal na koze s roztiahnutými nohami s pocitom, že zabíjaš svoje dieťa, ani raz tak mlč.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@mondolina správne, ani raz, som totiž muž, logicky

evamarek77
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
gabrielikta
2. apr 2020

@petrasrado TY SI JEDEN NEZODPOVEDNÝ CHLAP.ROZUM NEMÁŠ V HLAVE,ALE V GATIACH!!PODĽA MŇA SI ÚBOŽIAK!SÚHLASÍM S MAMOU JE SPROSTÁ.TO SA ANI NECHRÁNITE?KONDÓM TI NIČ NEHOVORÍ?

mondolina
2. apr 2020

@petrasrado
Tak potom nemôžeš tvrdiť že sú všetci psychicky v pohode, logicky.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@gabrielikta bol som podgurážený ako doga, až ráno som zistil že som sa vyspal z babou

mondolina
2. apr 2020

@petrasrado
Podgurážený ako doga a epilepsia idú dokopy.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@mondolina ano, idú, mal som vypité, ale zvyšok som neočakaval, myslel som si že to bude ako vždy, opijem sa a pôjdem domov

miadi
2. apr 2020

@petrasrado Tak by si si mal dat urobit vasektomiu ked ti to je uplne fuk skym mas sex a opijaš sa ako doga a pomahaš hlupučkym rozhodnožkam ničit si zdravie a psychiku. Ty by si sa ozaj nemal množit nechaj si svoj geneticky material pre seba urobis služnu svetu.

petrasrado
autor
2. apr 2020

@miadi opijam sa tak 1x za mesiac, ked som to robil normálne za triezva použil som vždy ale vždy ochranu, ja som neočakaval, že z baru ma vytiahne nejaka baba

janne318
2. apr 2020

@petrasrado prepáč, ale počul si už také slovo že kondóm? Prípadne - ak sa nevieš vypratať do kože a free life style je pre teba to pravé orechové - tak také že vazektómia?
K tvojim otázkam:
1/ nie, súhlas rodičov s umelým prerušením tehotenstva tvoja tehotná hračka nepotrebuje. Rovnako tak, ako ho nepotrebuje ani na podanie návrhu na určenie otcovstva a na určenie výživného na dieťa (eventuálne aj na seba).
2/ trestné oznámenie na ňu rodičia podať nemôžu. No zato ho bude môcť podať ona na teba, keď sa na to vyššie spomenuté výživné vys.reš. Pretože tá "jedna nehoda'" si bohužiaľ otca nevyberá, a tvoja zahraničná stáž bude to posledné, čo by koho vôbec zaujímalo (počnúc tou "jednou nehodou", končiac prokurátorom).
Adept nielen na titul vysokoškolský, ale najmä na titul "muž roka 2020".

petrasrado
autor
2. apr 2020

@janne318 sama mi po včerajšej konverzáci povedala, že si už dohaduje potrat v nemocnici, že ona si chce doštudovať v pokoji, ano viem čo je kondom, ked som to robil za uplneho triezva, použil som to, nevedel som že raz sa môže stať to, že ma neznáma baba zatiahne u nej na byte do postele

dopolbokaodrata
2. apr 2020

U druháka na strednej ozaj zaujímavá bilancia.