Chovateľ psov s PP

16. okt 2021

Dobrý deň, nájde sa tu niekto kto chová psíkov s pp? Potrebovala by som sa niečo opýtať.

gabriela1692
16. okt 2021

síce niesom chovateľ ale mam s tým bohaté skúsenosti.

luccija
16. okt 2021

Čo potrebuješ vedieť?

alenah31
16. okt 2021

Napis sem.....je ich tu viac https://www.modrykonik.sk/group/1998/

autor
16. okt 2021

@gabriela1692
@luccija
Jedná sa o to, že som narazila na inzerát že predávajú psikov s pp, bola som ich aj pozrieť priamo u nich doma, vyzerajú úplne ako seriózni ľudia, dokonca aj na FB majú fotky zo súťaži s ich psikmi, lenže tvrdia že na papiere od šteniatok stále čakajú, majú už takmer 3 mesiace tie šteniatka, je možné že im papiere stále nedošli, alebo ide o podvod ? Sú čipovane aj tetovane, len mi to nejak nesedi, či teda neklamú 🤷🏻‍♀️

luccija
16. okt 2021

To je zvláštne kto má chovnu stanicu nemal by mať problém s papiermi.Mama ma chovnu stanicu šteniatka mala iba raz, ale žiadny problém.A šteniatka sú už dosť veľké predávajú sa skôr...oni mali suku či psa?niekto iný Ti lepšie poradí su tu psickarky.

autor
16. okt 2021

@luccija práveže sa predávajú od 8 týždňa, lenže mali veľa šteniatok, tuším že až 9 ich bolo, ešte 2 ostali. Oni majú suku. Bola som ich pozrieť dávnejšie, lenže tieto im ešte ostali a pre mňa je to take, ci im veriť alebo nie, nakoľko mi neprišli vôbec podozriví 🤷🏻‍♀️

luccija
16. okt 2021

A teda čo povedali, že Ti predaju psa a papiere dodatočne či?možno majú nejakú vadu kde sa papiere nedajú dať predkus, chrbtica...ako predali tie prvé šteniatka?

luccija
16. okt 2021

Ale je to zvláštne ešte som sa s tým nestretla papiere sú vystavené hned

autor
16. okt 2021

@luccija áno, povedali že dodatočne keď im prídu .. nepripadali mi nijak “choro” ale zas taký odborník nie som ..a zrejme im teda kupujúci verili.. aj na stránke working dog, kde je databáza, tak tam majú chovnú stanicu, aj tu ich sučku s pisanym rodokmeňom, len teda neviem ako dôveryhodná je ta stránka 🤷🏻‍♀️

luccija
16. okt 2021

Môžu mať chovnu stanicu aj všetko, ale niekedy nedostanú všetky šteniatka papiere pre nejaký problém.Ja by som do toho nešla.Aj tak som stále nepochopila dôvod prečo papiere nie sú.

luccija
16. okt 2021

Ty ako laik nezistis, že majú zdr.problém pre ktorý musia byť vyradené z chovu

zuzanaam
16. okt 2021

veď sa obráťte na poradcu chovu daného plemena, ten by vám to mal vedieť vysvetliť

autor
16. okt 2021

@luccija
@zuzanaam
Skúsim napísať do únie chovateľov v ktorej podali “žiadosť” o papiere, len neviem či mi vôbec odpíšu, ale skúsiť to môžem 🤷🏻‍♀️

janajanajana
16. okt 2021

No presne takto vznikaju tieto zarucene pravdy..ked si nieco myslim, ze je tak a pisem na isto, ze to tak je. Tie, co tu tvrdite, ze papiere su hned, mate s tym skusenost, chovate psov, vybavujete papiere? Ak nie, tak radsej si overte az nieco napisete. Manzel ma CHS, je bezne, ze papiere este nie su a bezne ich posielame majitelom steniatok neskor, do zahranicia aj niekolko mesiac trva l, kym dostanu. A,tiez je hlupost, ze niektore stena nedostane PP, prosim vas, PP je preukaz povodu, to nie je zdravotny certifikkat ani nic, ak aj stena ma vadu, alebo nebude pripustene do chovu, tak o tom musi informovat chovatel atd., ale nema to nic s PP, PP ma automaticky registrovany pes s rodokmenom. Co si ale overte, ci ide o serioznu CHS, oslovte klub pre dane plemeno v SR. Oni vam poskytnu najlepsie info, lebo je vela neserioznych ChS, ktorym pre nejaky dovod klub nepovolil chov, resp.neuchovnil fenu atd. a aby obisli stanovy klubu a vyhli sa kontrole.atd., registruju svoje CHS v zahranici, dany klub v SR urcite bude mat info o danej CHS.

janajanajana
16. okt 2021

@zuzanaam presne tak

polovnicka92
16. okt 2021

Ahoj, my sme brali nášho keď mal 10 týždňov a na papiere sme čakali asi 2 mes. 🙂
A pokiaľ viem každé šteniatko dostane rodokmeň aj to, kt. Nie je vhodné do chovu

malinoismum
16. okt 2021

Ahoj mám dvoch psov s PP a tiež som čakala 2 mes. O akú chovku ide? Kľudne napis aj do správy…

simca06022011
16. okt 2021

Nam "rodokmen" tiež prišiel az dodatočne poštou, ku psovi sme mali riadnu kupnu zmluvu este pred prevzatim psa. Oni musia tue doklady od stenistok podielat niekam, potom cakat... To nie je "hned" .
Ak maju klub chovateľov daného plemena u nas, tak si ti mozno aj vies overiť.

klip0
16. okt 2021

No práveže nerozumiem komentárom na začiatku, že to bude nejaký problém, alebo psovi kvôli vade nedali papiere, lebo to tak vôbec nefunguje, bežne sa čaká na papiere aj dlhšie ako čakajú oni

malinoismum
16. okt 2021

@klip0 … presne tak.
- Dokonca kolega teraz kupoval BO, ktorý bol aktuálne čerstvo po bonitacii a rovno mu povedali chovatelia, že do 2 mesiacov má papiere všetky… (ako aj ja)
Preto sa pýtam na chovku 🙂

planetazem
16. okt 2021

Je to uplne normalne, taktiez sme cakali na papiere dva mesiace, neskor ked sme uchovnili nasu fenu, kupujuci cakal taktiez na papiere potom cca 2mesiace. Niet sa coho bat

sara07
16. okt 2021

@luccija aj ked ma predkus papiere má ale je tam napisané nevhodne na další chov normálne čip, aj knižku pre zverolekara atd

lilinka88
16. okt 2021

@luccija toto je blbosť, papiere dostávajú všetky šteniatka z vrhu

marsmykkok
16. okt 2021

ved si over, či chovateľská stanica existuje, ak chceš hod názov/inzerát, pozriem to. A inak áno, ja mám tiež psa s PP a dostala som len očkovací preukaz, preukaz pôvodu prišiel poštou mesiac až dva potom ako som si šteniatko zobrala. Preukaz pôvodu sa nevydáva hned po narodení.

dominika_sk
16. okt 2021

Ahoj, aj ja mam chovnu fenu. Je to možne, kluby maju čas, takže najprv dostaneš zmluvu, možeš si pozrieť rodokmene rodičov aj kryci list na šteňata a pp od konkretneho šteňaťa sostaneš neskor. Najlepšie ak je to zakotvene v zmluve

6mia6
16. okt 2021

Tiež nám prišiel rodokmeň poštou. Psa sme preberali so zmluvou, granulami, hračkou a dekou od matky. 😍

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zana134
16. okt 2021

Nepíšeš o aké plemeno sa jedná, je možné že nepatrí pod FCI a preto nemajú PP. Neviem ako funguje napr UČÍ, čo je tiež združenie zastrešujúce niektoré plemena neuznané FCI. Pripadne im meškajú papiere z plemennej knihy. Chovateľ zasiela agendu na plemennu knihu až po šiestom týždni šteniatok, keď sa cipuju a očkujú. Takze ak chovateľ trochu meškal a plemenná kniha nestíhala, je to celkom v pohode. Väčšina chovateľských staníc spisuje s novým majiteľom zmluvu, kde ma jasne definované, ako dodá PP.

autor
17. okt 2021

Ďakujem vam 😊 chovnú stanicu majú určite, overila som si to, nemajú teda dôvod klamať, ja som hlavne teda chcela vedieť či to je teda normálne, že sa toľko čaká, nevedela som že to môže toľko trvať, myslela som si že papiere vybaviť trvá rýchlo.

kiki68
17. okt 2021

Papiere musia dostat vsetky stenata bez rozdielu. Ak maju nejaku vadu, tak sa v PP uvadza, ze nebudu chovne. Cize ziadne vystavy a ziadne uchovnenie. Ale PP je ako rodny list a to dostat musia. Obratila by som sa na klub sameho plemena a mrkla si plemennu knihu. Lebo cakat na papiere je nezmysel s vynimkou exportneho pedigree. Tam sa cakat naozaj moze aj tie 3 mesiace, nez to Klub vystavi. Cize neviem ci robia nejaku mensiu cernotu alebo aky ma ta chovka problem. V problematike sa vyznam, dooonca som pisala clanky pre magazin chovatelov AB v CZ a UK