Chcem kúpiť kapra a pustiť ho do rybníka. Prežije?

17. dec 2024

Ahojte baby chcem kupit pre maleho kapra ale s tym ze by sme ho sli vypustiť do rybníka ale vraj on tam neprežije ?

marylinmary
17. dec 2024

Moze aj nemusi, zalezi od toho, ako sa aklimatizuje v tom rybniku. Tie kapre sa chovaju inak ako v takych klasickych rybnikoch, kam by ste ho predpokladam vypustili.

tundra
17. dec 2024

Premiestnovat, akekolvek ryby z jedneho reviru do druheho je prisne zakazane...Ked ta chyti rybarska straz s kaprom v kybli,môzes byt obvinena z pytliactva.Rozpravkove pribehy,su na mile vzdialene od reality...

loliki
17. dec 2024

@tundra Ako keby som kúpila psíka na Vianoce a potom niekomu cudziemu pustím do záhrady.
Autorka, kúp malému rybku do akvária a tešte sa spolu.

diewcatqoo
17. dec 2024

Nerob to. Ak ti je luto ryby, tak nekupuj ziadnu a zjedzte nieco ine alebo kup dietatku rybku do akvaria. Ale toto je vazne blby napad.

sissy27
17. dec 2024

A toto ma mat akoze aky vyznam?? Nezabudni to robit aj so sliepkami, prasiatkami, kravickami … 🤡

saxana000
17. dec 2024

kapre v priehradach su uz davno zavrtane v blate a hybernuju. Ten tvoj zachranenec skonci v lepsom pripade v zaludku sumca v tom horsom hore bruchom.

mamina7070
17. dec 2024

neprezije

maranco
17. dec 2024

@sissy27 možno inšpirácia z dňa vďakyvzdania keď prezident omilostí moriaka a dá mu slobodu

januska12323
17. dec 2024

Kúp filé a s dieťaťom choď potešiť zvieratá do útulku.

sense
17. dec 2024

Určite by som to nerobila. Len preto aby dieťa videlo kapra vo vani

simca06022011
17. dec 2024

ved ale ziveho kapra ani nekupis...

aurora33
17. dec 2024

Také zbytočné gesto

basska_b
17. dec 2024

Ak to chces urobit na protest proti predaju kaprov, tak najlepsi protest je to nekupovat. Ked nieco ludia prestanu kupovat, prestane sa to predavat

maranco
17. dec 2024

@basska_b rovnako nekupujem vajcia z klietok

moonlight1210
17. dec 2024

Nerob to. Teoreticky moze zavliect do noveho reviru nieco, na co tam zacnu kapat dalsie ryby.
Navyse vraj vacsinou uhynu.

vanilkovazmrzka
17. dec 2024

Neprezije

kiki68
17. dec 2024

Nie neprezije

hellwant
17. dec 2024

Kúp kapra a daj ho mne, napíšem ti adresu, kde ho privezieš. Aspoň bude vianočne využitý 😋 a nebude sa chudák rozkladať v rybníku.

zuzubb007
17. dec 2024

Je to zakázané, keď ťa dakto uvidí prúser ako svet, načo je to dobre toto robiť? Nemôžeš hocikde hocičo púšťať strašne čo niekoho napadne

karmen118
17. dec 2024

Ten kapor to nedá - mám krstného rybára, navyše sa to nesmie ako už písali vyššie, ale aj tak neviem kde by si zohnala živého, u nás už rok/dva nepredávajú, v obchodoch ich predávajú normálne už naporcované a zabalené.

bubalea
17. dec 2024

Ja tiež akosi nevidím dôvod, prečo to robiť. Nemá to zmysel a ešte si môžeš aj zavariť. Tak či tak by pravdepodobne ten kapor neprežil, nevymýšľaj. 🙂

koniarova
17. dec 2024

Nepozeraj toľko amerických filmov. 😁

nika523
17. dec 2024

To čo za nápad toto?

karolinakr
17. dec 2024

vyskušaj, možno bude odolný a prežije

koniarova
17. dec 2024

@karolinakr len to už nezistí. 😁😁

letfenixa
17. dec 2024

V nedeľu u nás živé kapre predávali.

zuzinka888
17. dec 2024

Nie neprezije. Kapor na vianocny stol je uz davno z rybnika von a drzia sa i inych vodach aby sa precistili, zbavili parazitov,schudli- takze su zoslabnute bez tukovych zasob. Zmena teploty vody ich zabije - blavne ak ich nechas v chlorovanej vode doma vo vani - aby sa deti potesili

kosticka777
17. dec 2024

Joj ale sa viacerí zase raz do autorky pustili. Ja tomu zámeru / gestu úplne rozumiem, hoci by to žiaľ naozaj bolo zbytočné, ale plne tomu “posolstvu” rozumiem resp.tomu, ako to bolo myslené. Bolo to myslené v dobrom. Ak by to malo význam a pomohlo by to, urobila by som to taktiež.

kikusenka1
17. dec 2024

Každý rybník niekto vlastní a je zakázané tam púšťať ryby... a nie neprežije tam ... a ak zázrakom ano a niekto ta uvidí máš o problém postarané

iwesska
17. dec 2024

Minule hovoril chovatel ryb,ze to je to najhorsie,co mozes pre kapra urobit. On je zvyknuty na urcitu teplotu rybnika,kde je chovany,ked ho vypustis do vody s vyraznym teplotnym rozdielom,rychlo skonci.