Bude alebo nebude tretia svetová vojna ?

maca_123
7. jan 2020

Ahojte tak dnes mám takú netradičnú otázku. Aký máte názor na tretiu svetovú vojnu? Bude? Nebude?

janka987654321
7. jan 2020

ja pevne verím že nebude

janinah
7. jan 2020

Nebude.Rovnako dobre a bez vojny sa zničíme aj sami,aj prírodu,aj svoju psychiku aj svoje zdravie,a to všetko vo veľkom,takže vyhubíme sa sami.

kika147
7. jan 2020

Bojím,bojim😬😬😬

bambulienka25
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lenkakravcova
7. jan 2020

@maca_123 Myslis, že sa do toho konfliktu nechá vtiahnuť celý svet? Ja dúfam, ze v dnešnej dobe už ludia nie sú tak hlúpi..

sofia1
7. jan 2020

@maca_123 ja to už 3 dní doma počúvam....ťažko povedať, ale podľa mňa bude,je to strašne,ale veď stačí zapnúť spravy😥😔😔😔

jenny224
7. jan 2020

Práveže ľudia sú stále rovnako hlúpi. Túžba po moci, nadvláde, peniazoch, luxuse, ovládaní slabších atď atď... Z ľudí to robí bezcitné zvery schopné ničiť druhých aj seba. Nehovorím o všetkých, aby to nevyznelo úplne dystopicky, ale dvakrát ružové to asi nebude

lintu
7. jan 2020

Hovorí sa, že už vo vojne sme. Nazatiaľ aspoň v informačnej. Ale vojna, ako ju poznáme z histórie, by už nemala prísť.

silvi300
7. jan 2020

@maca_123 Otázka nie je či bude, ale, že kedy bude?

kosicanka1
7. jan 2020

Netuším s akými zbraňami sa bude bojovat v 3.svetovej vojne.
Ale vo 4.svetovej vojne sa bude bojovat kameňami a palicami.
😥😥😥

deti95060810
7. jan 2020

@kosicanka1 4 sv. ani nebude....Vykántrime sa v 3 sv. 😉

maminuska
7. jan 2020

Ja si myslím že bude , ale skôr to bude vojna náboženská , dve najväčšie náboženstvá sa pustia do seba. Toto vnímam ako nevyhnutnosť. Ono to už začalo migráciou do Európy a iných kontinentov, integrácia nemožná , spolužitie tak odlišných náboženstiev nemožné .

prevenar
7. jan 2020

@lenkakravcova nebud naivna, na "svetovu" vojnu nepotrebujes cely svet ..stacia 2 staty USA - Rusko a umru vsetci od severneho po juzny pol , bez ohladu na to , ze nevideli jediny vystrel ci vojaka.

@maminuska samozrejme ,ze spoluzitie tychto kultur v nasej je nemozne a bude to zdrojom zrejme obcianskych vojen , neverim ,ze svetovej. osobne dufam ,ze k tomu nikdy nepride, lebo to by bola zrejme posledna vojna ...ale ak zacne , tak zrejme to bude koli nerastnym surovinam v oblasti Iranu-Iraku-Syrie . snad sa to nikdy nedozvieme.

@maca_123 samozrejme , ze je to realna hrozba a moze k nej prist. nejak extra trapit sa tym zrejme nema velky zmysel, lebo co spravis ? nic . moja rada ..staraj sa co najlepsie o svoje zdravie - rodinu , zi co najstastnejsi zivot a na co nemas vplyv, to neries 🙂 co bude to bude - v konecnom dosledku skor ci neskor kazdy z nas zomrie takym , ci onakym sposobom.

kittykat22
8. jan 2020

@maca_123 nebude. Tento problem je opat Amerika - Iran. Nekonecny pribeh. My sme v NATO a nie je dovod sa obavat konfliktu. Vsetci si hlavne uvedomuju zavaznost situacie a do vojnoveho rozbroja nepojdu. Kedysi boli vojny koli nabozenstvu, hrdosti a pode. Dnes? Sa maju vsetci prilis dobre aby si zivotny styl pokazili vojnou. Ludia niesu sprosti. Mame sa dobre, vsetci to vedia, a nikto si to nebude nechat zobrat. Tak ako Rusko zautocilo na Krym a vsetci zatvorili oci.

lenkakravcova
8. jan 2020

@maminuska No ja kresťanov zabíjať nemienim. Je to proti Koránu. Len psychopat môže niečo také robiť...alebo ten co mu nezáleží na tom ze skončí naveky v pekle.

maminuska
8. jan 2020

@lenkakravcova každú vojnu rozbiehajú psychopati . V Europe nie sú len kresťania, ale aj židia, budhisti . Nekompatibilita islámu a života v západnom svete je zrejmá a začína sa naplno ukazovať. Iný je konvertovaný moslim a iný moslim ktorý prišiel z Afriky alebo menej kultúrnej islámske krajiny, nerozumejú spôsobu života u nás, integrácia je u mnohých ťažká. K stretu nevyhnutne príde, ja verím že Slovensko tohto bude ušetrené , ale západné krajiny ako Francúzsko , Švédsko Španielsko tak tam to eskaluje, je to len otázka času .
Ľudia v čase vojny alebo konfliktu prestávajú byť ľuďmi , ide im o prežitie a tak v záujme prežitia seba a svojich detí aj zabíjajú a to aj kresťanov , aj moslimov .
Ale vždy je na začiatku psychopat , preto je dôležité aby samotné komunity si tých svojich strážili a včas ich " zneškodnili " .

sandra1910
8. jan 2020

treba si aj uvedomit ako funguju media..len zle spravy vsade ktore maju za ciel nahanat ludom strach..vsak si sama vsimni..malokedy mas v mediach nieco dobre alebo pozitivne..vzdy len zle..negativne..rozne varovania a podobne..akokeby niekto chcel aby sme zili neustale len v strachu..ja spravy nepozeram ani spravodajske internetove portaly.kedysi som to hltala ale potom som si povedala dost..a treba si tiez uvedomit ze kopec toho co je tam napisane je castokrat bud riadne pritahnute za vlasy alebo dokonca ciste hoaxy..

lenkakravcova
8. jan 2020

@maminuska
Všimni si kto túto vojnu rozbieha. Veriaci to nie sú (ani muslimovia ani kresťania,,, ale ako píšeš psychopati).
I teraz keď Iran dal "protiakciu" tak sa snažil o čo najmenej ľudských obetí. USA (Trampovi aby som negeneralizovala) to bolo úplne jedno keď odpálili lietadlo, spolu i s civilistami.
Nepisem o integrácii ale o zmýšľaní. Ú nás si musíme ustrážiť tých pablbcov z LSNS..

lintu
8. jan 2020

Tak ako píše @sandra1910. Úlohou tých informácií je neraz v nás vyvolať len strach. Vystrašení ľudia sa potom ľahšie manipulujú. Sú ochotní urobiť aj to, čo by za normálnych okolností nikdy neurobili, lebo by im to bolo proti zdravému rozumu.

Pár rokov dozadu tu bola podobná debata o vojne. Vtedy sa všade písalo o probléme medzi Amerikou a Kóreou. Z tých správ vojna vyzerala už na spadnutie. Ľudia sa triasli vo veľkom. A ako to dopadlo nakoniec...

ankasek
8. jan 2020

@maminuska Vojna bude, je to len otazka casu.

sandra1910
8. jan 2020

to iste aj s lekarmi a chorobami..musis pravidelne na prehliadky lebo ked rok vynechas tak ochories a umres..moja stara mama sa dozila 92 rokov a vzivote u lekara nebola..nevedela co to je gynekolog..ked jej bolo zle urobila si bylinkovy caj alebo bachla pol deci domacej.teraz aby si chodil so vsetkym..s kazdym flakom na kozi..dva krat zakasles..uz si mal byt na rontgene pluc...jeden mesiac vynecha menzes..jeziiis co uz nesedis u zenskeho?..

maminuska
8. jan 2020

@lenkakravcova nielen ich , ale v blízke minulosti komunita moslimov na SR nahlasovala na políciu svojho radikalizovaného člena , verím že sa ho sami báli .
Jednotlivé komunity si svojich psychopatov, násilníkov , manipulátorov , radikálnych členov musia strážit, včas eliminovať a to sa týka všetkých komunít, bez rozdielu .
Tak ako eliminovali v CZ radikálneho imáma ktorý vyzýval k zabíjaniu , propagoval islám v tej najradikálnejšej forme, druhý v mešite kázal so samopalom , ďalší v priamom televíznom prenose v podstate schvaľoval kameňovanie , tak je potrebné aby ľudia čo hajlujú, presadzujú fašistické myšlienky sedeli v base. Toto sú tí psychopati čo rozbiehajú v ľuďoch , normálnych ľuďoch ,tie najnižšie pudy.
Ani všetci Nemci neboli zlí ľudia , zomlela ich ideológia. Ani všetci moslimovia nie sú zlí ľudia , ale radikálny islám im môže tiež riadne vymiť mozog, v podstate sme to tu už mali v ISS.
Integrácia vplýva na myslenie , ak si vyčlenený z spoločnosti , izolovaný , neprijatý pre veľké kultúrne rozdiely , ktoré jedna strana nechce zmeniť a druhá strana nechce prijať , tak sa človek postupne radikalizuje, a ak sa k tomu pridá chudoba , čo je vlastná pre určité komunity na okrajoch veľkých miest , tak vzniká problém .

maminuska
8. jan 2020

@sandra1910 toto tvrdí a môj otec lekár , že dnes sa s každou blbostou beží k lekárovi . Vraj raz keď sa im dostaneš do spárov ...a to je lekár internista.

lenkakravcova
8. jan 2020

@maminuska Viem, čo tým asi myslíš. Muslimky v ČR ktoré poznám boli úplne na nervy, keď videli, ze peniaze, ktoré boli určené na deky, vodu, jedlo = pomoc pre utečencov (minulého roku sa konala medzi muslimami zbierka na tento účel pomoci), Samer z pražskej mešity použil nehanebne na podporu terorizmu! Teraz ho stíha polícia.. Dobre mu tak, keď sa takto zachoval.

lenkakravcova
8. jan 2020

@maminuska A čo sa týka integrácie, to je zložitá téma. Ľudia sa muslimov často boja, aspoň ti starší, čo ich odsúva mimo do vlastných komunít. Taktiež napr zákaz nosenia hijabu vo Francúzsku nepomohol integrácii ale výrazne ju spomalil. Muslimky totiž prestali chodiť do štátnych škôl a začali preferovať súkromné muslimske školy.

iva812
8. jan 2020

Ja sa bojím o prirodu, a to vážne, že tie katastrofické scenáre, ktoré poznáme sa splnia, veľa ľuďom chyba info o základných dejoch v prírode, že keď sa zacne rozmrzat tundra a uvoľňovať sa metán do ovzdušia, že to bude mať katastrofické ucinky. A to je iba jedna vec zo skladačky. Sme konzumni a bezohľadný k prirode. Príroda je samostatný živý organizmus a človeka začína vnímať ako svojho skodcu a bráni sa.

nini1010
8. jan 2020

Dnesna odveta voci Trumpovej agresii nevesti nic dobre.To je tak ked na dolezitych stolickach nesedia diplomati ale egocentricki jedinci ktori si potrebuju porovnavat "kto ho ma vacsieho".Velmi chcem verit ze sa to ukludni,ale Trump nema vo zvyku riesit veci diplomaticky,skor z pozicie moci a budu trpiet nevinni ludia.

angelinja
8. jan 2020

@kittykat22 dobre o tomto nerozhodujeme my obycajni...a hentisa budu mat tak ci tak dobre to sa nemusime my bat oni vedia zas odkal pokal maju zajst aby mali ludi a mohol svet pokracovat ale to ze oni nebudu postihnuti to si mozme byt isti..maju take zabezpecenia a bunkre ze im sa nic nesta-to nehvoorim ze to budu hnat doextremu aby sme zili v bunkroch my aj oni ale sak uvidíme..to len na margo toho ze si pisala ze ludia su neni tak hlupi ze sa mju dobre...a ja odpisuje m ze my ludia akoze poddani o tom nerozhodujeme

angelinja
8. jan 2020

dalsia vec je to ze ano ti z druhej strany nemaju zabrany byt extremni lebo su to extremisti...ja dokonca sa cudujem ze v ich hlave sa este nepomiatlo a nedali sem to nahorsie ani to nescem pisat ..lebo proti tomu su zbrane a bomby "nic" ..ale vdaka dufam ze aj im rozum ostane

angelinja
8. jan 2020

@nini1010 kks sak jemu je jedno, nescem si predtavit co tam musia perzivat tie deti a ludia co zivju v tych krajinach ..a hentaki hnupi co si myslia ze im patri vsetko alebo ze sa hraju doma v izbe s hrackami..ksks kde bere nekto vôbec tieto prava ze si tu bude robit so cssa mu zasce ale sak ked sa povie u-.s.a vsetsi su dosrani