Ahojte, bojíte sa tmy? Ja som dospela, no tmy sa bojím aj tak, myslite že je to normálne?
nebojim sa ale ked som sama nemam rada tmu a ticho 🙈
Ja si myslím že každý sa niečoho boji 🤷♀️ To je ok... ja sa tmy napr nebojím vôbec, ale hlodavce to je moja slabina 😅 keď vidím myš (alebo aj škrečka v klietke) tak úplne stuhnem a rýchlo rýchlo preč, v predajni so zvieratkami to nedávam 🙈😅
doma sa tmy nebojím...ale ak by som mala ísť v noci z jedného konca mesta na druhý tak to len s problémami...😉
Ja sa tmy nebojím vôbec, však je to to isté, akoby bolo svetlo, len s tým rozdielom, že akurát nie je svetlo ale je tma...
Bojim a velmi.
Áno, bojím alebo skôr nemám z nej dobrý pocit..keď je manžel na nočnej musím mať celú noc pustený televízor..🙈
tmy nie..ľudí v tme áno
Kedysi som sa bala, v noci som nemohla mat ani zastrete zaluzie, nic. Ak bola uplna tma, mala som az uzkost. Ako som zacala s manzelom, zvykla som si, lebo on na spanie potrebuje tmu. A tym, ze bol pri mne, nebala som sa. Po case mi vadilo aj mini cervene svetielko na nabijacke. Ale momentalne mam male babatko, tak mam vzdy trosku svetlo v izbe, nechavam trosku zaluzie, aby som aj bez lampy videla, kde je.
Každý sa niečoho boji… ja som mala v detstve take stavy, že som nemohla zaspať v úplnej tme, ale v puberte to skončilo a teraz si neviem predstaviť, že by som spala pri svetle, potrebujem mat úplnú tmu.
Neznášam tmu.. neviem či to nazvať strach, ale nenávidím keď nevidím a nepočujem, je to frustrujúce.. keď idem spať mám rada svetlo.z ulice, čiže mám roztiahnuté žalúzie, a svieti svetlo na chodbicke celú noc, dvere mám pootvorené aby som počula deti.. mám aj rada hluk ulice, auta, lietadla, vlaky.. vtedy najlepšie spím.. 😅
@mamamasama presne tak, ale ja radšej duchov. Niekedy dostanem od nich infarkt... Áno, vidím ich
Áno, bojím. Bojím sa duchov.
Bolo by dobré aspoň to prekonzultovať zo psychologól, popr. psychiatrom. Tma je prirodzená vec. Tak ako je prirodzené, že sa strieda deň z nocou .... ako tu už aj @viestta spomenula, tma neublíži. Len zlý ľudia oblížia, a to aj za svetla
oprava: * psychológom, *zlí ľudia
Viem zaspať jedine s lampou, a to mám už 18 rokov...
Nebala som sa. Zmenilo sa to dňom, kedy nás v noci napadli
Hej je
Ja sa bojim a ked muz nieje doma tak si v noci svietim