Blchy u psa

8. apr 2023

Mam taky problém že môj psík ma blchy ...Nevie mi niekto poradit niečo z čím sa tých blch zbavím? Psíka mam dnu ,Kupem ho pravidelne ,len to niekde musel chytit od inych zvierat...Ďakujem pekne za rady

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
saethii
8. apr 2023

Ahoj, zájsť za zverolekárom a kúpiť tabletku proti blchám, nám pomohla hneď...šampóny nepomáhajú, zbytočná strata peňazí

estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
193169
8. apr 2023

Treta ísť k veterinárovi a opýtať si tabletku. Ja môjmu kupujem Simpariku a nikdy nemal ani blchy ani kliešte. Aj keď na prechádzke chytil kliešťa kým sme prišli domov mu sám odpadol.

alexas56
8. apr 2023

@zuzana9415 to čo je za blbosť ? :D psík patrí von a nie dnu ? Hádam každý uzná za vhodné, kde má mať psíka 🙂 niektoré psíky sú čistejšie a čistotnejšie ako ľudia.

aceris
8. apr 2023

Hlavne pozor. Nestaci len tabletka ci sampon. Treba aj vsetky pelechy, oblecky, hracky poriadne preprat a nie len raz. Zaroven doma zvysit hygienu. My sme pre x rokmi mali tiez u starsieho psa. Kazdy den som ho kupala v sampone proti blcham. Dostal tabletku a kazdy den som vysavala a prala aj vsetky pelechy a hracky na 60stupnov. Ono aj ked toho psa zbavis a on lahne na to miesto kde su zakutrane a cakaju na neho....😒 Je to riadna ostara. Ale u nas do tyzdna po blchach nebolo ani stopy.

colsami
8. apr 2023

Najucinnejsie su tablety (Bravecto, Simparice, Nexgard... Napr..) a zaroven treba generalne upratovanie, vsetko s cim pes prichadza do kontaktu riadne preprat a vydrhnut (pelechy deky koberce obliecky, prip buda, atd...). Inak sa tych blch nezbavite.

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
palculienka40
8. apr 2023

Pozri biokil.

aceris
8. apr 2023

@zuzana9415 to je dobra blbost. Praveze ten co zije s tym zieratom ma menej alergii ako ten co zije bez😒

heln
8. apr 2023

@zuzana9415 pes sa ma socializovat s clovekom a nie byt cely den vonku.
a nie je to nahodou opacne, ze ludia su prehnane cistotny a kedze nie su v kontakte so ziadnymi alergenmi, tak su potom precitliveny?

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aceris
8. apr 2023

@zuzana9415 takze vlastne aj cele zdomacnenie maciek a psov je hlupost ludstva podla toho co pises🤔 a robili to ludia preto, aby ich tyrali a zatvarali na dvore? Nedava vobec zmysel to co pises. Ale zi tak ako tebe vyhovuje. Nesir bludy a netlac inym kaleraby do hlavy.

majlo1234
8. apr 2023

@zuzana9415 ale to je v poriadku, ze sa ti to hnusi, nemusis mat psa ani macku vnutri. Ale faktom je, ze pes po starocia zil po boku cloveka a preto je prirodzene, ze zije k svojmu cloveku co najblizsie. To ci to je, alebo nie je hygienicke je otazne-podla poskytnujej starostlivosti a hygieny samotneho pana. My mame psi aj macku aj doma, a nemame ziadne zdravotne problemy

zuzana9415
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
estrella5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana9415
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aceris
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mistymay33
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana9415
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aceris
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estrella5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana9415
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
estrella5
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzana9415
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lila1988
8. apr 2023

Zbehni zajtra k veterinarovi po antiparazitny sampon a kiltix obojok, je aj proti kliestom, aj proti blcham. Blchy sú väčšinou prejavom aj vnútorných parazitov. Neviem, prečo to tak je, ale treba psíka aj odcervit.

natali1991
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
natali1991
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
nataly420
Odpoveď bola odstránená
Zobraz