Mam taky problém že môj psík ma blchy ...Nevie mi niekto poradit niečo z čím sa tých blch zbavím? Psíka mam dnu ,Kupem ho pravidelne ,len to niekde musel chytit od inych zvierat...Ďakujem pekne za rady
Ahoj, zájsť za zverolekárom a kúpiť tabletku proti blchám, nám pomohla hneď...šampóny nepomáhajú, zbytočná strata peňazí
Treta ísť k veterinárovi a opýtať si tabletku. Ja môjmu kupujem Simpariku a nikdy nemal ani blchy ani kliešte. Aj keď na prechádzke chytil kliešťa kým sme prišli domov mu sám odpadol.
@zuzana9415 to čo je za blbosť ? :D psík patrí von a nie dnu ? Hádam každý uzná za vhodné, kde má mať psíka 🙂 niektoré psíky sú čistejšie a čistotnejšie ako ľudia.
Hlavne pozor. Nestaci len tabletka ci sampon. Treba aj vsetky pelechy, oblecky, hracky poriadne preprat a nie len raz. Zaroven doma zvysit hygienu. My sme pre x rokmi mali tiez u starsieho psa. Kazdy den som ho kupala v sampone proti blcham. Dostal tabletku a kazdy den som vysavala a prala aj vsetky pelechy a hracky na 60stupnov. Ono aj ked toho psa zbavis a on lahne na to miesto kde su zakutrane a cakaju na neho....😒 Je to riadna ostara. Ale u nas do tyzdna po blchach nebolo ani stopy.
Najucinnejsie su tablety (Bravecto, Simparice, Nexgard... Napr..) a zaroven treba generalne upratovanie, vsetko s cim pes prichadza do kontaktu riadne preprat a vydrhnut (pelechy deky koberce obliecky, prip buda, atd...). Inak sa tych blch nezbavite.
Pozri biokil.
@zuzana9415 to je dobra blbost. Praveze ten co zije s tym zieratom ma menej alergii ako ten co zije bez😒
@zuzana9415 pes sa ma socializovat s clovekom a nie byt cely den vonku.
a nie je to nahodou opacne, ze ludia su prehnane cistotny a kedze nie su v kontakte so ziadnymi alergenmi, tak su potom precitliveny?
@zuzana9415 takze vlastne aj cele zdomacnenie maciek a psov je hlupost ludstva podla toho co pises🤔 a robili to ludia preto, aby ich tyrali a zatvarali na dvore? Nedava vobec zmysel to co pises. Ale zi tak ako tebe vyhovuje. Nesir bludy a netlac inym kaleraby do hlavy.
@zuzana9415 ale to je v poriadku, ze sa ti to hnusi, nemusis mat psa ani macku vnutri. Ale faktom je, ze pes po starocia zil po boku cloveka a preto je prirodzene, ze zije k svojmu cloveku co najblizsie. To ci to je, alebo nie je hygienicke je otazne-podla poskytnujej starostlivosti a hygieny samotneho pana. My mame psi aj macku aj doma, a nemame ziadne zdravotne problemy
Zbehni zajtra k veterinarovi po antiparazitny sampon a kiltix obojok, je aj proti kliestom, aj proti blcham. Blchy sú väčšinou prejavom aj vnútorných parazitov. Neviem, prečo to tak je, ale treba psíka aj odcervit.