Bláznenie pred Vianocami

21. nov 2020

Dnes som bola v Tescu a normálne na to stále smutne myslím, ako sa ľudia z môjho pohľadu prehnene konzumne správajú, mám pocit, že tam bolo oveľa viac ľudí ako bežne. Videla som znudenú smutnú staršiu pani, ako si niesla jeden balík vianočných gúľ, podľa mňa ich ani nepotrebovala. Ľudí striehnúcich na košíku, bolo mi to naozaj nepríjemné, ke'd som odkladala košík a už stála nadomnou cudzia žena ako keby sme patrili k sebe, kým ho tam vrátim a vyberiem si mincu, zavesím na seba tašky s nákupom, tak to trvá nejaký čas. Ale najviac smutná som bola z toho pohľadu do košíkov, Vianoce ešte veľmi ďaleko, pochybujem, že už robili ľudia Vianočné nákupy potravín, iste v určitej miere aj to, ale stretnúť 150 kg ženu a v košíku má naložených 10 balení tých lacných nekvalitných zákuskov (okrem iného), takmer všetci brali Vianočné kolekcie, nekvalitné potraviny, ktoré nášmu telu nič nedodajú, len tlstneme po nich. Ja tomu nerozumie, prečo sa ľudia zabíjajú jedlom. Priľšlo mi to naozaj smutné. A tento chaos, ktorý sa v obchodoch už pár týždnov len stupňuje, ma úplne odrádza do januára do tých obchodov chodiť. Tiež som bola v obchode áno, ale nakupovala som ako bežne celý rok, a nerozumiem prečo teraz je tých ľudí v obchodoch viac a prečo hlavne kupujú taký potravinový odpad - len z toho pohľadu mi zostalo smutno. Sama na sebe cítim, že čím menej vecí mám, tým som spokojnejšia.

gelifil
21. nov 2020

Lebo tie odpady su lacne....

princeznasevera
21. nov 2020

Nie kazdy si moze dovolit kupovat bio jedlo. Napriklad starsi ludia velmi premyslaju za co daju peniaze

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

Preco tak anonymne?

simsalabim
21. nov 2020

Ako mozes vediet, ze ta pani tie gule nepotrebovala? Inak vazne nerozumiem, naco riesis druhych...

sissy27
21. nov 2020

Nič v zlom, ale doteraz si žila na nejakej inej planéte? Lebo čo si ja pamätám, tak blázinec v obchodoch pred Vianocami bol VŽDY. Aj niekoľkohodinové šóry na mandarínky si pamätám.
A sorry, ale sledovať a hodnotiť kto má čoho koľko v nákupnom košíku a či by mal alebo nemal také kupovať, či to potrebuje a ako sa pri tom tvári, mi príde (slušne povedané) dosť zvrátené. Možno ťa prekvapím, ale už pár rokov funguje NIEKOĽKO obchodov, ktoré ti dovezú potraviny podľa tvojho výberu až domov, tak neváhaj využiť. Tebe bude ľahšie na duši a v obchode o jeden voľný nákupný košík viac a jedného špeha menej.

katrina872
21. nov 2020

Keby sa tak kazdy staral o seba ako dobre by bolo 😊😃

syslik81
21. nov 2020

proste mas depku .. miesto sustredenia sa na cudzich ludi sa zamysli nad sebou .. najdi svetly bod zivota a skus urobit nieco pekne nieco co ta nakopne ...

0silvia0
21. nov 2020

nabuduce nechod do Tesca, ale napriklad do Jednoty, tam tusim nemavaju vianocne gule a chodi tam menej ludi🙄

eva112014
21. nov 2020

Mňa odrádza koronavírus a nie vianočný zhon. Práveže teraz si viac vážim tie predvianočné akože starosti. Nákupy bez ochranných rúšok. Tie prekrásne vianočné trhy, kde je hlava na hlave. Teraz? Radšej správy nezapnúť.

zuzikak
21. nov 2020

neviem ci uz teraz je to blaznenie. Ja to nevnimam ziaden rok takto. Vopred si premyslime komu aky darcek a vacsinou kupujeme aj 2 mesiace vopred a idealne online. To znamena, ze sa vyhnes obchodom. To iste s jedlom. Mame plan co sa bude jest, kolko toho treba, sem-tam nejaka drobnost naviac a hotovo. Riesim si svoje, pozeram do vlastneho kosika a vobec mi je uplne jedno kto, co a kolko ma vo vlastnom kosiku. Teta ma vianocne gule a je znudena ? 150 kilovy ludia kupuju tri 6-balenia sladkej vody ? - a co ma po nich. Mame to stastie v zivote, ze si mozeme vybrat cestu po ktorej ist. Tito ludia sa rozhodli kupovat tieto veci - ich vec ak su pri tom stastnejsi...prosim ta nabuduce si pozeraj svoje, tes sa na vlastne sviatky a ako to bude u vas v rodine a bud rada, ze ste zdravi. Ano pride aj mne, ze mas depku, ked si vsimas okolo seba negativne veci. Skus takto ludi odizolovat a budes spokojnesia 😉

lintu
21. nov 2020

Nezijes s tymi ludmi, neries. Kazdy ma svoje dovody. Aj pochopitelne, aj ked ti to rozum neberie. Urcite by sa nasli ludia, ktori by sa aj nad tvojim sposobom zivota pozastavili. Kazdy mame v zivote ine hodnoty. Nie je len jedna cesta spravna.

leuchtturm
21. nov 2020

A ty si na co isla do Tesca? Pozerat do kosikov cudzich ludi? Ries seba, nie druhych a bude sa ti zit lepsie.

xena0
21. nov 2020

mať tak tvoje problémy 🙂 ..skús menej riešiť iných a bude sa ti žiť lepšie

gladys_07
21. nov 2020

Ked sa kazdy bude starat o seba, bude o vsetkych postarane...

sisa_s
21. nov 2020

Odfot svoj nakup, nech posudime kvalitku😀

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

@sisa_s ved pise ako anonym, myslis, ze odfoti nakup?😀

marlent
21. nov 2020

Boze starat sa o to co ma kto v kosiku...

pips
21. nov 2020

rozumiem ti....konecne niekto kto duchovne vyrastol....

oli18
21. nov 2020

Ja ti rozumiem. Tiež som mala niekedy dojem, že pred Vianocami sa ľudia zbláznili. Akoby sa blížil koniec sveta, toľko mali naložené vo vozíkoch. Už pár rokov posledné 7 dní pred Vianocami na nákupy nechodíme. Neďaleko máme mliekomat a stánok s čerstvým chlebom, mäso mám v mrazničke. Jedine živého kapra kupujeme na tesno. Po dohode v rodine si darčeky už nekupujeme, takže nevidím ten humbuk v obchodoch. Kvalitné a zdravé potraviny už neexistujú, nemáme veľmi na výber.

elizabet173
21. nov 2020

ja tiež nechápem, že sa niekto nudí až tak, že má potrebu riešiť, kto má čo v košíku a či bude tie vianočné gule potrebovať alebo nie. Počas prvej vlny som podobnú osobu stretla a tá to dotiahla do dokonalosti. Rovno sa ma spýtala, na čo potrebujem toľko chleba a ostatného (nakupovala som aj dvom rodinám dôchodcov, aby sa nemuseli trepať medzi ľudí a sebe do mrazničky, aby som do obchodu nelozila každý deň). Najprv som jej chcela odpovedať niečo ostré, ale zmohla som sa len na protiotázku - na čo to potrebujete vedieť? Ži a nechaj žiť, osobne neznášam chodenie po obchodoch, radšej idem raz za dva týždne s dlhým zoznamom, ako každý deň. Že niekoho baví promenádovať sa pomedzi regále je hádam jeho vec, nie?

zuzpap
21. nov 2020

no mám dosť, ísť do obchodu a potom posudzovať, že aj iní si dovolili ísť...podľa môjho názoru si tam vôbec nepotrebovala ísť, inak by si nemala toľko času na sledovanie iných...veď ak niečo potrebujem, tak sa venujem tomu čo potrebujem a nie prechádzke so špehovaním

0silvia0
21. nov 2020

@pips duchovne vyrastie ak prestane poukazovat na inych.

dskjhfdlkdjhl
21. nov 2020

Ja ked idem na nakup, tak sa snazim rychlo nakupit, zaplatit a ist domov a nie cumakovat ako taka stara dievka druhym do vozikov/kosikov a este ich potom ohovarat, ze nakupili nieco, co by som si ja nekupila🙉 Niekto to ma zrejme inak. Zrejme preto, lebo na chce ukazat, ako je na tom dobre. Len teda asi sa mu to nepodarilo🙊

hettinka
21. nov 2020

Do obchodov chodím raz za čas, rýchlo nakúpiť a preč. Čo kupujú ostatní, nestíham študovať. Ich vec. Toez mame vždy veľký nákup, ale preto, aby som aj 3 týždne nemusela do hypacu.

deti95060810
21. nov 2020

@0silvia0 aj v Jednote mávajú vianočné gule - kupovala som pred 2 rokmi...😉

oliva276
21. nov 2020

Baby - vy, ktoré máte potrebu pohoršene odsúdiť autorku, ste presne rovnaké ako ona - a ja som taktiež rovnaká ako vy.

Zákonitá reťazová akcia a reakcia - ak by sme sa starali výlučne o vlastné hrnce a ignorovali okolie, môžeme si tie hrnce naraziť rovno na hlavy a nevšímavo prepochodovať životom.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
basska_b
21. nov 2020

Mne vadí tá "vianočná nálada" ľudí. Podráždeni, nervózni, stekaju na seba ako psy. .. mam chuť ani z domu neísť. Načo si, ľudia, robíme stres? Nad tým sa zamyslime. To, že či niekto potrebuje nakúpiť 100 kg jedla alebo aušusné darčeky a dekorácie, ma netrápi. Ale proste nemusíme mať dokonale koláciky na sociálnej sieti zavesené fotky... milión darčekov pre milión ľudí... čo ja viem... o tom vianoce nie sú. Sme z toho zbytočne nervózni.

0silvia0
21. nov 2020

@deti95060810 super, dokonca tam maju aj lego😁, takze komu lezie na nervy tesco, moze pouzit jednotu🥰