Akú formu prachu na pranie používate?

kikaaa444
17. aug 2019

Ahojte aký používate prach na pranie ? Nemyslím značku ale či Vám skôr vyhovuje tekutý alebo normalny . Ja som používala ariel kapsule ale vraj kazia práčky neviem čo je na tom pravdy počula som že opravári tak tvrdia . Tak preto som zvedavá že akú formu pracieho prachu máte najradšej vy 🙂

dominika18muc
17. aug 2019

Ariel tekutý, pre mna je to najčastejšia vôňa v kombinacii s avivazou silan fresh sky 🙂

dominika18muc
17. aug 2019

*najčistejšia

gumkac19
17. aug 2019

@kikaaa444 ja pouzivam prasok.. jedine na sportove gel
akosi sa mi zda, ze lepsie mi vyperie pradlo s praskom ako gelom

lula313
17. aug 2019

Pouzivala som tekutý a po par rokoch mi opraté pradlo smrdelo octom. Docitala som sa, že z tekutých práškoch sa usádza tuk v práčke a to má vplyv na smrad oblečenia. Keď som začala dávať sýpky prach, po mesiaci mi pradlo prestalo smrdieť, čiže moc s tým tekutým praskom už neexperimentujem

annamivo
17. aug 2019

@gumkac19 presne, aj ja mám ten pocit,. Že tie práškove sú silnejšie 🤷 robila som v drogérii a aj díler mi to potvrdil... Ale na svetre, športové oblečenie a bundy použivam gél.

lagata
17. aug 2019

Osobne pouzivam kapsule a tekuty na veci, ktore periem na 30C (vtedy sa kapsula nerozpusti). Pracka zatial ide bez problemov. Kapsule kupujem hlavne kvoli priatelovi, ked perie. Inak by sme mali brutalnu spotrebu. Vobec nema odhad aj ked vysvetlujem xy krat a odmieta pouzivat odmerku, len leje "od oka" 😂

simca06022011
17. aug 2019

Používam jedine gél. Ak sa nastaví správne dávkovanie nevidím dôvod prečo by mal.byt zlý. Moja práčka ma automatické dávkovanie a idú do nej vylucne tekuté prachy. Inak na Slovensku nekupujeme už nič z toho, práve som z núdze kúpila a nič neoprali. Nosim si z at alebo de.

janynyna
18. aug 2019

@lagata🤣🤣🤣 bože ako môj 🤣🤣🤣

lagata
18. aug 2019

@janynyna 😂😂 no co ich zabijes, ked je clovek rad, ze vobec operu? Potrebovala by som este aj avivaz taku nakapsulovanu prenho. Nestiham kupovat 😄

candii
18. aug 2019

Používam len gély.

katren
18. aug 2019

@kikaaa444 mne praveze opravar odporucal kapsule, neriedim sa tym, co som pocula ze....

stanulienkat
18. aug 2019

Prasok,aj gel. Kapsule mi pridu zbytocne predrazene. Raz za cas vycistim pracku,aby sa mi neusadzal sliz.

drop755
18. aug 2019

na biele pradlo prasok, a na farebne a cierne gel 🙂

xxxkatka
18. aug 2019

Pouzivam prasok, zda sa mi, ze lepsie vyperie, ale to nie je jediny dovod. Ten hlavny, ze mne po geloch strasne smrdi pracka (a tym padom aj pradlo nie je uplne top vona), nechapem preco, vyskusala som ich viacero, takze to nebolo znackou. Isla som podla davkovania aj od oka a rovnaky vysledok. A to pracku cistim poctivo a pravidelne. Takze za mna stara praskova klasika 🙂

limetka69
18. aug 2019

to fakt mi veci smrdia kvoli gelu? bozeeee prave som kupila obrovsky persil, :D

aknelem
18. aug 2019

Prasok Ariel a vzdy kupujem v Rakusku 😊 krajšie voni a lepšie operie. Používala som kapsuly, ale v poslednej dobe som s nimi nebola spokojná, neroztopili sa alebo ostali na dvierkach prilepené aj keď som ich hodila pod prádlo 🙄

saskia_98
18. aug 2019

@kikaaa444 opravar čo nam robi pračky povedal že mame použivať tekuty lebo praškovy upchava pračku a odpadove rurky a zabija pračku..

elementissa
18. aug 2019

Ja používam tekuté eko prášky, už asi 2 roky používam Planet Pure (levandulovy a detské veci prriem v sensitive) a avivaz Planet Pure levander. Tá s alpskymi bylinami mi nevonia. Na detské vecičky mam avivaz FeelEco Baby a striedam to s tekutým parfumom - ten naozaj krásne vonia - Herbow baby. Na zmäkkcenie vody dávam taky práškok od Yellow&Blue (vola sa zmäkkcovac vody), na zazranu špinu a fľaky pridávam do bubna ocot a sódu bikarbonu na pranie Yellow&Blue.
Najbližšie by som chcela vyskúšať prášky Seventh Generation, sú pomerne lacne, eko, cruelty free certifikované (ako všetky ostatné výrobky, čo máme doma) a od nich používam cistiaky, ktoré sú veľmi účinné. Len ma odrádza, že tie prášky sú malé balenia (na malo praní) ... Ale tak, porovnám s Planet Pure a uvidím 🙂 tiež som kedysi počula, že gély zapchavaju pracku a preto by sa nemali používať často, my na to máme taký magnet do bubna práčky, rodičia nám ho darovali na prvé Vianoce v našej domácnosti. Vyrába to nejaká ceska firma a účelom je zabraňovať usadzovaniu vodného kameňa a zvyškov gélu a rôznych nečistôt v bubne a vo vnútri práčky čím predlžuje jej životnosť. Mamine takto funguje práčka bez nehody už asi 7 rokov. Ta naša ma zatiaľ len 2 roky, tak to neviem úplne porovnať, uvidíme 🙂

oli18
18. aug 2019

Dost dobre nechapem, ako sa moze tekutina usadzat. Lebo gel tekutina je. Ak jej das 1 odmerku, je nemozne, aby x litrov vody, pouzitej pri samotnom prani a nasledne niekolkonasobnom plakani nezmyli 1-2 odmerky gelu.

lenamal
18. aug 2019

Prešla som od gelu a kapsúl k práškovej klasike.ani nie kôli práčke ale lepšie vyperie .na čierne gel na vlnu tiež a aj na športové oblečenie na to určené prostriedky.

ivusikk
18. aug 2019

Dlho som používala práci gél a časom dosť zanieslo pracku a aj oblečenie bolo potom ako keby take zatuchnute a veľa veci mi pekne ani neopralo. Od kedy používam prach na pranie nemám problém ani s práčkou a prádlo krásne vonia. A je super čisté

simca06022011
18. aug 2019

Ženy ak používate akýkoľvek prach dobre a dodržiavate teploty a dávkovanie, neexistuje aby vám pokazil práčku... Len o práčky sa treba trochu aj starať. V živote sa mi žiadna nepokazila, a u vôbec nie kvôli prachu. Detto avivaZ.. tu ľudia dávajú niekoľko násobne viac..

lili235111
18. aug 2019

Kymsom bývala s mamou tak sme používali kapsule,keď som začala pracovať v drogérii strašne veľa ľudí kupovalo tie “naše” prášky tak dom si povedala že to vyskusam
Ja odvtedy veru neviem čo to je na bielom oblečení fľaky od jedla,trávy alebo sj na farebnom
Za mna to isto lepšie vyperie prášok ako kapsule.Po každom praní umyjem zásobník,pracku nezatváram nech sa “vetra” ,cca každý druhý mesiac kúpim čistič pracky lanza a funguje všetko ako má už veeeeelmi dlho 😊

xxxkatka
18. aug 2019

@simca06022011 ja cistim pracku az nadstandardne casto 😀, ale po geloch to proste smrdelo (pracka aj bielizen), preco doteraz netusim...

kikaaa444
autor
18. aug 2019

Inak jeden opravár povie že škodia kapsule druhý že škodí prach no kde je pravda 😀 každopádne chcem aj tak zmenu , a tiež mám pocit že prach mi vyperie lepšie tak asi zatiaľ ostanem pri ňom

oli18
18. aug 2019

Radsej rozvinte temu o kvalite slovenskych a rakuskych, ci nemeckych praskov😃

lejlla
18. aug 2019

@ivusikk ahoj...mozem vediet znacku prasku?

katren
18. aug 2019

@lili235111 ja mam 3 deti do 10 rokov a nepouzivam ziaden Vanish, ci iny odstranovac skvrn...ariel kapsule a hotovo...periem vsetko na 60 kvoli alergii...

lili235111
18. aug 2019

@katren ani ja žiaden vanishani žlčové mydlo len Denkmit prasok

bianka532
18. aug 2019

raz za cas treba pracku pustit na najdlhsi program na 95 stupnov aby sa vycistila a rozpustil sa prasok to iste plati aj o umyvacke riadu tam to treba raz za tyzden na najvysiu teplotu. ja to robim casto raz za 2 tyzdne nakolko periem veci od motoroveho oleja a dieselu zaspinene.. taktiez casto necham odtiec vodu. a ano najlepsie perie ariel praskovy, ani gelovy ariel z rakuska tak nevyperie, no na kancelarske veci a jemne spinave staci gelovy prach. mne tiez po case smrdi ako spotene pazuchy. uz som aj avivaz prestala pouzivat