Ahojte, mate nejake tipy na inspiraciu ako oslavit s detmi Halloween?
@sheila121 Ok, tak to ma teda fakt nezaujima, na to som sa nepytala.
Taký sviatok neuznávame to je zahraničný a nie náš.mi myslíme na našich pozostalych
kedze nezijem na sk tak halloween mame ..ale ja ho neznasam a tak spravim dcere aspon radost ze chodime po domoch po sladkosti..ale doma ozdobu nemame . iba jednu tekvicu kt si omaluje sama
Nijak....
vzdy mame jesennu vyzdobu, vyrezavame tekvice, v skole mavali "halloween den". A slavime aj Dusicky.
@lucia851 je to stary europsky sviatok.
@lucia851 vobec to nie je zahranicny sviatok.
Nijako, mame pamiatku zosnulych a vtedy zapalime sviecky.
Oslavovať? Nijako
@lucia851 haha, je to slovansky a keltsky sviatok😉
Za mna je Halloween a ich oslava jedina vec, ktoru zavidim Americanom 😁 resp. u nas keby aspon tie fasiangy boli ako kedysi, ale uz ani to 🫤 (netusim, ako ine mesta/okresy, ale u nas sa pomaly ale isto uplne vytrati...). Oslavovat teda Halloween nesolavujeme, ale nic proti tomu nemam, dokonca by som raz chcela zazit ako dospela nejaku dobru kostimovu party 😁.
Neviem či sa to dá nazvať oslavujeme, ale upečieme si tématické muffiny, vyrežeme tekvicu, tvoríme atď. Možno navštívime nejaké podujatie.
Nie, ze by sme to nejako oslavovali ale vzdy si vyrezeme dyne, spravime vyzdobu pred domom, zapalime v dyniach sviecky. Ked deti chcu tak si namalujeme na tvar nieco. A byva u nas vzdy okolo toho terminu strasidelna prehliadka zamku takze tam pojdeme urcite 😉
Baví ma ako sa tu každý rok ako sa zjesenieva rieši vždy toto isté 🤭 Autorka, nemyslím to v zlom, len taky malý postreh 🙂
Je to sviatok ktorý slávia američania mi to tu neuznávame
Oslavovať? My spomíname na zomrelých. V tichosti a úcte. Ale ak chceš byť tak americká, tak sa prezleč za opicu a choď klopať po domoch a pýtaj sladkosti. Celkom by ma bavilo pozerať sa na teba z okna.
ja síce decká nemám,ale raz by som si chcela vyskúšať takýto sviatok priamo v Usa.K nám neviem či sa to dakedy v takej forme dostane ako tam.Ale ja si vždycky pokúpim haloweenske sladkosti,alebo si urobime potom taký strašidelný večer🙂 tekvice je už klasika u nás vyrezávané.Oddelujem haloween a naše dušičky
U nás sú halloween párty v detských herniach, deti sa tam zabavia v strašidelných kostýmoch, v cene je občerstvenie a tak 😄
U nas jej vyzdobime izbu(pavuky na pavucine,tekvice,svietiace oci,kostricky atd.),v skole maju heloweensky den,pridu v maskach a ucia sa v nich,doma jej urobim "strasidelnu"tortu,so starkou na zahrade vyrezavaju tekvicu co dozrela. Tesi sa z toho odmalicka a my s nou. Cez den chodime na hroby a myslime aj na nasich pribuznych. A vecer si pozrieme strasidelny film primerane veku.
Tento rok asi pôjdeme do materského centra pomáhať aj osláviť. Ináč narobím pukance, nejakú bublaninu, dopredu kúpim v lidli nejaké "strašidelné" sladkosti. Voláme podľa chuti buď susedov tu alebo decká kamarátov, alebo zavoláme bratrancov, ono my to naplánujeme vždy tak 2 dní predtým, takže celé je to také, že koho zrovna deti chcú vidieť 🙂. (Ono na jeseň nikdy neviem, koľko z mojich detí bude zdravých, takže žiadne veľké plány radšej nemám). Kúpime oranžové a čierne balóny, na oranžové kreslíme cd fixou pavučiny a bubáčikov. Vytiahneme farby na tvár a deti sa pomaľujú podľa ľubovôle. Keď už im začne vnútri šibkať, tak si robíme fotokútik a potom si fotky pozeráme na telke. A niekedy dostanú za úlohu vymyslieť zombie tanec. A potom ideme von na ihrisko podľa počasia alebo je finito. Vôbec to nerobievam nejaké strašidelné, sama sa ducharin bojím 😁. Čiže fakt len skôr zábavné aby to bolo. Niekedy si decká vymyslia hry samé. A niekedy zabudneme na halloween, alebo zrovna mám "svoje" dni, tak vtedy mi môže celý Halloween vyliezť na hrb 🤭 a halloween spravíme úplne odveci o týždeň alebo dva 🤷.
doma neoslavujeme Halloween, ak neskor budu mat tuto temu v skolke/skole/detskom centre pokojne a nejdem sa tvarit, ze americky vymysel 🙂 ale doma neoslavujeme a nerobime nic specialne a ani neplanujeme, uvidime co prinesie zivot
Naši v škole niečo majú. My sa chystáme na helovinsku party. Ale nejak sami s detmi nie 🙂
Vyrezeme a zapalime tekvicu' sviecky. Upeciem cokies alebo nieco kupime a vecer si pozrieme film strasidelnh dom.
@lucia851 my - plural s y. A nie je to americky sviatok.
@bublinka1426 presne tak
@onedaynick kvôli y sa tu ideš vadiť a nech je to aký chce sviatok ale neuznávam ho
99% ludi tu ani nevie, co vlastne "oslavuje"
My robíme výzdobu, mame strašidelné koláče, hráme spolocenske hry napr hľadanie tekviciek, strašidelné bingo, a masky mame samozrejme.