Ajojte baby ta tema tu bola milion krat ale mam priblem . Ked som mala 23 rokov schudla som bez cvicenia 10kg asi za 3 ,5 mesiaca. Teraz mam 28 rokov naberala som kg odkedy som prestala s fyzickou pracou a aj tym ze sme zili u svojry jedalnicek som velmi vymyslat nemohla- ved viete. V maji som bola vo svet zdravia kazali mi jest to a to aj oridavat kopcek ryze napr sko sacharid k obedu. Za 2 mesiace sim stala na vshe nic som dole nedala. Ked som sa vratila do orace a hybala sa , vyhodila sacharidy a vratila sa k “ starej” diete, za mesiac a pol hned minus 4 kg. Tak sme sa vratili zo zahranicia domov doma som sem tam zhresila no stale vaha stáa. Tak mi predpisali máinovy keton za tyzden jedno kg dole no teta zase stojima mam domonca plus jedno kg. Vyhodila som kopec penazi ucinok taiden jem fakt striedmo vo svet zdravia ma iba utesuju..:/
@deti95060810 ako to ze som vtedy tolko schdula?😣
lebo v 20 máš ine spalovanie, iny endokrinologicky systém to nazvyme, ešte dozrieva, počkaj ked budeš mat schudnut v 40 to je zabijak riadny
@sara07 ja si myslím že to ide aj bez pohybu , je to však menej efektívne.
@dajana40 pozri si www.chudnutie -ako.sk , tam je veľa žien čo nechudlo kvôli nízkemu kalorickému príjmu, obmedzovaniu sacharidov a tak .
Inak to ja považujem za najväčšiu sprostost , znížiť sacharidy na minimum , vynechať chleba, ryžu , zemiaky a tak .
70% strava- 30% kardio. ono nejaky ten pohyb stale treba. a jest sa da všetko, akurát vyvažene, aj chlieb aj sladke... 🙂 najlepšie sa poradit s nejakým vyživovym poradcom alebo trošku pogoolit - zdrave chudnutie. nie viac ako 4 kg mesačne. len potom si treba ten štandard už udržat a v tom duchu sa stravovat stale. najhoršie ak ludia vysadzuju určité potraviny, ked schudnu, začnu ich znova jest a pride rychlo jo-jo efekt.
@dajana40 inak fitnesky radia štýl : 6 dni davat pozor a 7dmy den maš totalka kaloricky 🙂 aby metabolizmus "nezaspal" 🙂
@lauritkatesty ja msm vyzivovu poradkynu ona mi hovori ze jem spravne zelenina ovocie orechy bielkoviny zadne syry smotanove onacky std. To ako biedne jem vy som mala vazit uz 40kg😢
ja som schudla na paleo strave, po 40-tke bez cvičenia (to fakt neznášam) cca 18 kg. Stravu som výrazne nezmenila a asi po 6 rokoch v priebehu pár mesiacov +10 kg. Takže dá sa schudnúť aj bez cvičenia, ale veľa robí aj psychika.
@dajana40 a štitku maš v poriadku ???
@lauritkatesty ano robili mi komplet krvny obraz sko hovorim jasom pocas prace schudla 4 kg no teraz bez pohybu stojim ba plus 1kg
Ahoj, ak chceš schudnúť bez cvičenia, nájdi si na fb Romi Toet. Je to žena okolo 40, robí pre ženy jedálničky na mieru. Osobne poznám 2 ženy, čo s ňou schudli, a veľa. Mne to nesedelo, lebo si tam musíš variť extra pre seba, ja nerada varím, a keď už varím, tak hlavne pre deti. A hlavne, rada športujem. Za 20€ spraví jedálniček na mesiac, skús 😉, držím palce ✊
Chudne sa iba z kalorického deficitu, t.j. menší energetický príjem ako výdaj. Ako to dosiahneš je na tebe, no najjednoduchšie je to dávať si pozor na stravu, vyhodiť sladkosti, sladké nápoje a pri výbere jedla rozmýšľať. Vyberať menej energetické jedlá. Tuk má najvyššiu energetickú hodnotu.
@dajana40 a akú máš výšku a váhu? Samozrejme ak to chceš prezradiť. Ked aj bývaš v paneláku, môžeš cvičiť (ja viem, že sa ti nechce, ani mne :D ) napr. kalanetiku alebo cvičenia s vlastnou váhou, tam nemusíš skákať ani behať a posilňuješ svalstvo. Čím viac svalstva, tým rýchlejšie spaluješ tuky. Ja som si tiež myslela, že ked upravím iba stravu tak schudnem. No patrím k tým "nešťastným" čo musia riadne zabrať, aby aspom dačo išlo dole. Len stravou by som sa musela neskutočne obmedzovať a to ma po istom čase prestalo baviť. Tak či chcem alebo nie, musím cvičiť. Ide to veeeelmi pomaly, ale ide.
bez fyz. aktivity to nepôjde...