Ako neplakať na pohrebe?

12. okt 2024

Zomra mi blizka osoba, nic ine nerobim, len placem.... Na pohrebe ale nechcem, bude tam velmi vela ludi.
A druha otazka, mozem si nechat slnecne okuliare aj v kostole? Respektive aj ked bude vonku zamracene?

Dakujem

lukbe
12. okt 2024

Nechápem, prečo to riešiš. Bude ako bude. Ak to tak cítiš, plač. V kostole by som tmavé okuliare zložila. Ale aj to mozes urobiť podľa seba.

denisa_deniska
12. okt 2024

Vonku určite áno, v kostole by som si ich asi zložila

pribinak
12. okt 2024

Okuliare v kostole si daj určite dole.
Pohreb je príležitosť sa vyplakať. Je to taka rozlúčka a uvoľnenie emocii

snazilka_bio_mamka
12. okt 2024

mne ked zomrela blizka osoba tak som mala maximalne nahaku kto si co mysli. prisla som o milovaneho rodinneho clena a videla som ho poslednykrat v zivote,plakala som pri rakve, nezaujem kto si co mysli.

horalkaaa
12. okt 2024

Ak nedat uz emociam volny pribeh na pohrebe, tak uz potom neviem fakt kedy…

mircalla
12. okt 2024

Akoze na pohrebe sa nema plakat? Zomreli mi rodicia, obom som pisala aj nekrolog ale cital to niekto iny, nedala by som to. Tete som tiez pisala nekrolog, to som dokazala precitat. To vazne toto riesis? Neviem, ci toto je realna tema? Nezda sa mi, ze ak niekomu zomrie blizka osoba riesi, ci je ok ma slnecne okuliare ako problem c. 1

minenkak
12. okt 2024

Kôli čomu neplakat??

mircalla
12. okt 2024

Normalne sme plakali aj blizka rodina aj mnohi dalsi...absolutne nechapem, co riesis

natalka13
12. okt 2024

Skor sa budu cudovat, ze neplaces

h2
12. okt 2024

Úprimnú sústrasť.
Nevidím nič zlé na tom, keď budeš plakať na pohrebe. Nebudeš jediná. Tie pohreby bývajú veľmi emotívne. Ja nie som nejaká "plačka", plačem naozaj málokedy, ale na pohreboch to na človeka doľahne, dokonca aj keby to nebol až tak blízky človek. Pokojne sa vyplač. Slnečné okuliare sú v takýchto prípadoch prípustné aj v interiéri.

lalilla
12. okt 2024

Na tom nic nie je. Ked tak lexaurin alebo podobny ukludnovat ta moze ukludnit a mozno plakat nebudes.

marsmykkok
12. okt 2024

Ja ťa chápem, to je takou výchovou kde je zlé ak prejavíš emocie. Pre mňa tiež neprípustné a veľký problém plakať na verejnosti. Ale ja osobne som plakala, ked som si to nepripustila. To bol môj prvý pohreb dedka ešte v detstve, kedy som si to nepripustila až kým som nešla na pohreb a na pohrebe som dosť plakala a cítila som sa preto nepríjemne a aj teraz sa cítim nepríjemne, hoci nemám prečo. Potom pohreb babky, ale tam mi pomohlo vzdialiť sa pred obradom na chvíľku a udržala som sa. Potom som pochovala ešte tetu a druhú starkú a tam som sa držala, lebo som sa vyplakala doma. Teda aj u teba to bude možno podobné, doma sa vyplačeš a tam to zvládneš.

pribinak
12. okt 2024

@h2 v kostole okuliare? 😳😳😳😳

1ryba
12. okt 2024

Na pohrebe sa plače, na svadbe sa veselí. Plakať budú aj ostatní. Také už sú pohreby.

simsalabim
12. okt 2024

Mna rozciti aj pohreb cloveka, co mi nebol extra blizky a kludne tam vyronim slzy. Bluzki zosnuleho na pohrebe vacsinou placu, je to naval emocii. Nikto necska, ze tam budes sediet s kamennou tvarou. Pri pohrebe mojej mamy som plakala a nebola som jedina, ale kebyze tam okrem mna nie su ini ludia, asi by som revala ako tur…

autor
12. okt 2024

@h2 ❤️

h2
12. okt 2024

@pribinak Ak sa jedná o pohreb, tak áno.

lindous
12. okt 2024

Úprimnú sústrasť a týmto sa naozaj netráp. Určite nebudeš jediná, ktorá bude plakať… a možno aj nebudeš, mne keď zomrel najbližší človek a to babička, tak som bola už tak vyplakaná, že pohreb som prežila na automat ani neviem ako, pár sĺz, ale inak som ani neplakala, bola som na to už moc vyčerpaná a nič z toho si dokopy nepamätám… za to pohreby menej blízkych osôb som preplakala lebo proste sú to chvíle smutne a dojímavé…a je to v poriadku… drž sa

biba_18
12. okt 2024

kľudne aj s okuliarmi. držím palce. úprimnú sústrasť

pribinak
12. okt 2024

@h2 v kostole okuliare za mna nie. Akože zas nie grace kelly

kiki68
12. okt 2024

To uz kde sme, ked sa hanbime plakat na pohrebe? Akoze to tam vsetci budeme stat ako mafiani v tmavych okuliaroch, ze dovi dopo. Ja som tiez plakala na pohreboch, na jednom bolo tak okolo 800 ludi. A co akoze? Bola to moja babka, moj dedko. Za to, ze boli verejne znamejsi, to je jedno. Pre mna to boli clenovia rodiny. Potom sa divime, ze mame vsetci depresie.

rozculena
12. okt 2024

a kde už mám plakať,ak nie na pohrebe....

michellemary
12. okt 2024

Na pohrebe sa plače, tak to skrátka je, a veľmi ťažko to ide inak...

biglovemom
12. okt 2024

To akoby niekto napisal na svadbe sa nechcem tesit🤣🤣🤣🤣 pre pana jana sak to je normalne na pohrebe plakat, ci ?😅

ankare
12. okt 2024

Prijmi úprimnú sústrasť. 😔
Nehanbi sa plakať a pokojne si aj nechaj slnečné okuliare.
Veľa síl prajem!

janulik2008
12. okt 2024

Preco neplakat? Ked zomrela kolegovi manzelka plakal, samozrejme nereval na cely kostol ale plakal a nielen on. Je to normalne plakat.

mamutka
12. okt 2024

Zbytocne sa pýtaš, to ta ovládne a plač nezastavis len tak.

h2
12. okt 2024

@pribinak Ja by som si tiež nedala, ale pochopila by som, keby ich niekto mal (myslim z dôvodu uplakaných očí, u žien z blízkej rodiny nebohého).

slovakboy
12. okt 2024

Je mi to ľúto, že trpíš. Nepotlačuj nasilu plač, môžeš to neskôr ľutovať. Máličko ľutovať zas aj keď ho potlačíš nič sa nestane. Tým plačom sa budeš lúčiť, budeš autentická, potláčanie v tebe vytvorí napätie. Ale pokús sa potom ako sa vyplačeš ukľudniť. Povedz si, že si to precítila a teraz sa pokúsim byť pokojná. Vydýchaj a keď to po chvíli príde zas tak ak sa na to cítiš môžeš to potlačiť. Proste môžeš s tým bojovať, ale nie veľmi. Ber to ako dôstojnú rozlúčku a snaž sa využiť nejaký čas z toho pohrebu na uvedomenie si tej prítomnosti a lúčenia. Aby si cely pohreb nevenovala myšlienky len ľuďom. To by ťa mohlo mrzieť. Dobré je to práve v čase modlitieb. Ženy sa budú modliť a ty budeš v mysli so zosnulým. Modliť sa môžeš ale aj nemusíš. Alebo sa len vez s nimi a venuj myšlienky zosnulému. Držím ti palce.

bloger
12. okt 2024

V prvom rade úprimnú sústrasť. Tiež celkom nerozumiem, že prečo nechceš plakať. Tak či onak nedá sa tomu zabrániť. Je to prirodzené. Emocie v každom okamihu majú svoje miesto. Nie je dobré ich potláčať. Pokiaľ ide o okuliare nevidím v tom problém nechať si ich. Tak ako ti je lepšie.