Pekne prosím o pomoc,ako postupovať...vzali sme si z útulku psa, cca na jeseň...Ma jedlo, vodu, hračky s ktorymi sa s ním hráme, vlastný pelech, chodíme s ním na prechádzky, máme dom s dvorom takže ma aj výbeh, nie je na reťazi ani inak "väznený"...a vždy vždy vždy pri každej príležitosti ujde...ale tak, že ho zhaname niekoľko minút a naháňame ho ako šialení...ja už neviem ako na neho...snažíme sa čo to ide a proste...náprava žiadna...
Je vykastrovany?
@viestta to mi nenapadlo sa opýtať a neviem čo sa také niečo píše v preukaze...musím pozrieť
Aj ja mam zdrhacku 🙂 pomohlo len urobit riadny plot
@16kaja16 aspoň sa v Tom necítim tak sama teraz 🤣
aj naše by ušli v lese, a to sú s PP. 🙂 je to v podstate normálne. Je potrebné dobre zabezpečiť plot, aby neušiel. Ak nie je vykastrovaný, môže zdrahať za fenkami 🙂
@natalia912 Stačí málo pes sa aj podhrabe. Možno chce len preskúmať okolie. Je to pre neho nové prostredie. Skús ho zobrať na vodítku. Viac sa mu venovať.
Vykastrovat, je jedno, ci je to fena alebo pes
@natalia912 vykastrovany by mal byť keď je z útulku ale niektoré útulky dávajú aj podmienku majiteľom aby ich do niekoľko dní od adopcie dali vykastrovat
Nech ti poradia "zachranarky psov".. čo všade doporučuju nekupovať psíka ale brat z útulku. Ja som už takého mala a nemám dobru skúsenosť, nenaučil sa hyg.navykom, to nekonečné tepovanie a smrad veľmi nehygienicke a ďalšia vec skočil do dieťaťa...takže mi je ľúto tvojho problemu, ale psík z útulku je ťažký oriešok...poradiť neviem.
@natalia912 tak nevies, co si zazil v minulosti. Nepovedali Vam viac o jeho povahe? Jednoznacne zabezpecit plot, aby zdrhnut proste nevedel.
@gabym naše tiež stoja pri bráne a bežne máme otvorené vráta a neujdu. Ale na volno ich v lese nepustím. A ak je to pes a je nevykastrovaný, tak stačí aby sa v okolí hárala fena a ver tomu, že preskočí aj plot. Videla som to. Príroda nepustí. A ako vieš, že mám nevychované psi? Poznáme sa? Videla si ich niekedy, keď takto posudzuješ?
@ropucha6 no povedali že máme mať v poriadku plot...čo máme...ale nikto nepovedal že z neho budeme musieť spraviť 2.5m plot aby ho doslova a do písmena nepreliezol...lenže to je vždy otázka chvíľky že chceme vyjsť cez bránu a proste on ide aj cez mŕtvoly len aby sa von dostal 🙈
@nelca84 My sme postupne adoptovali z utulku uz 4 psikov a so vsetkymi mame len dobre skusenosti. A to boli aj z osady. Ani jeden neutekal a ziadny nemal problem s hygienickymi navykmi.
@natalia912 začni ho pomaly cvičiť na základné povely ako: zostaň! Sadni! Stoooj! A podobne. Vždy keď idete von z brány, dat mu povel zostaň s on zostane..samozrejme ak bude mať základný výcvik zmaknuty. Neviem ale ci vieš vycvičiť psa..bolo by dobre ísť na jar, keď začnú cvicaky,tam a venovať sa tomuto. Alebo nájsť si teraz individuálny výcvik u nejakého cvicitela. Ďalej píšeš,že preletieť 2,5 metrový plot..to sa tam vyskrabe hore alebo vyskočí?
Sme mali vlčiaka utekal non-stop.Som musela sadnúť na bicykel a naháňať ho po dedine so špekáčkami.
@zojazoja preliezol ho...zapieral sa do tyciek a prehodil sa cezeň
@natalia912 😀😃 bože to je satan malý 😃 a to sa ťahá za vami, že chce ísť s vami alebo to robí aj keď ste doma a on je sám na dvore?
Jednoducho pomaly začať z priveľmi
Ak nezvládnuteľným
Tak jedine elektricky obojok
Bežne ho majú poľovnícke psy na polovke
@zojazoja len keď ideme niekam ja a malá... ostatní môžu ísť ale my dve keď ideme...hneď sa driape von
Oslov Richarda Ulianka, na FB je ako Psycholog psov. V nedelu mava u seba v Jatove socializaciu, v ramci ktorej aj poradi. Mali sme u neho psa na pobyte, je to pan.