Baby poradte. 1.11 ma muž požiadal o ruku. Samozrejme, že som súhlasila vie to aj rodina ale problém je v tom,že keď sme sa ešte pred tým rozprávali o svadbe zhodli sme sa že ju chceme čo najmenšiu najskromnejsiu a teraz keď som sa ho pýtala povedal že on sa ani moc zenit nechce. Ja ho popravde chápem ma strach pretože predomnou sa mal zenit s partnerkou a ťa vážne ochorela dva mesiace keď sa mal zenit a on sa teraz boji, že to isté sa stane aj nám. Ako mu mám opatrne vysvetlit, že ja nechcem byť večne slobodná ale ani večné zasnúbená? Nechcem aby mal pocit, že ho do niečoho tlačím nasilu.
@maminuska tak ako ja si myslím že časom by na tú svadbu došlo ale popravde mne sa nechce čakať ďalší rok. Ja som už na to dosť stara. On ma teraz starosti ohľadne práce tak je taký nabrucany ale keď bol v pohode plánoval svadbu že len čo si kúpime byt že by sme aj svadbu naplánovali atď. Ale svadba je jednodňová záležitosť. Zájdeme na úrad podpíšeme dokumenty a hotovo cirkus okolo toho robiť nechcem
@lillystranska tak byt by ste mali kupit az po svadbe aby bolo bezpodielove vlastnictvo...a naco papier na vztah? ved deti nechcete...casu na svadbu habadej
nechce sa moc zenit? tak naco tak vlastne požiadal o ruku? tak trochu mi unika pointa
@lillystranska a aké boli teda jeho pohnútky k tomu, aby ťa požiadal o ruku, keď jemu sa vlastne ženiť nechce? 🙄 ja by som mu vrátila prsteň s tým, že nech príde, keď sa bude chcieť aj ženiť a možno ešte budem mať záujem aj ja...
Presne ako píše @maminuska, aby si neskončila len ako večne chápavá čakateľka... Buď chce alebo nechce, všetko ostatné sú len výhovorky.
@lillystranska ja ti len v dobrom , aby si nepadla do pasce ako xy dalších žien , ktoré čakajú na to kedy ich vyvolený príde s návrhom na svadbu s krásnym prstienkom , čakajú a čakajú , medzitým porodia dieťa, nasťahujú sa do bytu ktorý patrí partnerovi , porodia druhé dieťa a zrazu muž svadbu nechce , vraj netreba , že aj tak sú rodina ...toto je skutočne problém mnohých žien .
Tebe partner povedal že on sa ani v podstate ženiť nechce.. neviem koľko ste spolu ako dlho , ale mňa manžel požiadal o ruku po polroku , po roku sme sa brali a sme spolu 10 rokov . Jednoducho muž keď sa chce oženiť tak sa ožení , a nepremýšľa o tom ako " beta s .... " Ak ho teraz do svadby dotlačíš, môže sa stať že ti neskôr bude vykrikovať že on sa ženiť nechcel a že deti si chcela ty ....ak ti povie že nechce vstupovať do manželstva tak to zruš. A hľadaj aj v iných vodách .
@lillystranska teraz čítam že deti nechcete, čiže chcete ostať dobrovoľne bezdetní tak skutočne načo potom taký tlak na manželstvo ?
Nechcem byť nejaká protivná alebo čosi ale načo ťa potom žiadal o ruku keď sa nechce ženiť? To ste sa mali potom dohodnúť a zostať spolu len tak. Tu veľmi ani nie je čo radiť, môžete sa o tom jedine porozprávať, zistiť prečo tak zmenil názor a už iba čakať či si to časom rozmyslí alebo nie
@lillystranska ked ťa žiadal o ruku,zrejme mal mať tieto veci v hlave dávno upratané..čo asi nemá...a ked takto bude šaškovať v každom vážnom rozhodnutí,tak sa môžeš dočkať aj výroku,že
on ani tak nejak nechce svadbu...
a ani tak nejak nechce deti..
@dominika6 v diskusii co odminka vymazala pred par dnami pisala ze jej muz to ma v hlave upratane ze nechce deti a ze ju by ani nemusel nutit do interupcie lebo by sla sama dobrovolne...takze asi tak
Ide o to že mne príde že keď je viac v strese rozhoduje sa podľa toho. Byt bude kupovať on nie ja a byť ani v budúcnosti neplánuje na mňa predpísať s čím ja súhlasím pretože ja nárok nemám keďže som do toho nedala ani cent. Sú to jeho peniaze ktoré si on našetril. Už viac krát sme sa o Tom bavili chce somnou žiť. Deti nechce to viem na 100% a ja viem že pri jeho opatrnosti ani nebudú s čím som čiastočne zmierená. Ale keď nič tak a spony tú svadbu by som chcela pretože kameňom úrazu je že moja rodina absolútne nesúhlasí s tym, že by som mala s ním bývať bez toho aby sme sa vzali. A problém je že samozrejme, že ani jeho rodičia nesúhlasia aby sme žili nadivoko že buď sa vezmeme alebo nech ideme od seba. On mi vtedy keď ma požiadal o ruku povedal, že nech rátam s tou svadbou až tak o dva roky. A včera keď sme boli spolu som zo srandy povedala, že teda svadbu aspoň zafinancujem ja načo povedal ale daj pokoj aj zo svadbou. Ale zas je to tym, že má problémy v práci. Trocha ma to zamrzelo ale potom sa ospravedlnil. Viem ale že u neho sa môžem spolahnut, že nemieni sa somnou už viac rozchádzať že má už berie ako svoju životnú partnerku aj do buducnosti
@lavieenrose jeeežiš...tak potom odchádzam odtialto
@lillystranska
ak by takto dopadla moja dcéra tak jej dám valkom po hlave na prebratie sa z letargie...ale chápem že ty to nechápeš...to chce čas
@lillystranska tak vlastne co tu riesis ?
@dominika6 čo nechápem?
@lavieenrose ako mu naznačiť že ja samchcem vydávať už budúci rok a nie o 3 roky
@lillystranska žial nechápeš že robíš najväčšiu chybu vo svojom živote..nevadí..budeš iba dalšia štatistika v rozvodovej tabulke
@lillystranska no svadbu si zacnite chystat az ked konecne najde ten svoj vysnivany domov..kedze ta nechce zahrnut do bezpodieloveho...a to bohvie kedy bude
@dominika6 tak to určite nehrozí že by sme sa rozviedli
@lillystranska ked nehrozi ze by ste sa rozviedli tak nemusite kupovat byt pred svadbou...so svojim partnerom sa rozpravaj o svadbe ked bude mat pohodu v praci..a s tym ze nebudes mat deti by si sa mala zmierit uplne a nie ciastocne ;)
@lavieenrose tak ja viem len mi je to troška ľúto že nebudem mať vlastné ale jasné že rozum nepustí že lepšie nemať dieťa ako mať choré dieťa čo je u mňa na 100% šanca. Len ma mrzí že nikdy nebudem mať jeho dieta
@lillystranska a preco myslis ze na 100 budes mat chore dieta ? mas nejaku zavaznu chorobu ? ci ti iba kaleraby niekto natlacil?
@lavieenrose bola som na genetickom vyšetrení kde mu vyšlo, že na 50% som prenasac a mizivý vyšlo to iste
@lillystranska 1.11 ťa požiadal o ruku a 23.11 to stiahol? Prvého mu nevadilo, že ex snúbenica ochorela? Divné. Jemne by som nenaznačovala nič. Vážne by som sa zamyslela nad tým, že si zo mňa chalan asi uťahuje.
@lillystranska poviem ti tak..s takymto clovekom by som nebola
Teraz uprimne? Aj ty si tak zaryto proti detom? Aj ty si 100% presvedcena ako on, ze ich nechces? Lebo podla mna ty sa len prispisobujes jemu...nechce deti? Nechcem ani ja...nechce ma napisat na byt? Nech nenapise, nevadi....poviem ti tak..nevien sice kolko mas rokov(, teda viem mas cca 30 ved si v jednej teme pisala, ze mas tolko a v praci kde robis si kluenti myslia, mas 18...) no ale to som chcela...za 10r sa zobudis, mozno budes mat aj tuto vysnivanu svadbu za sebou a zistis, ze bud chces deti a on stale nic alebo je mozne, ze sa kvoli tomu rozidete a zistis, ani dieta, ani byt, proste odides s holou ritou..toto chces?
Mne ten vztah nepride velmi v pohode a ked po 3 tyzdnoch od zasnub povie, ze nevie ci chce svadbu...no mala by ti kontrolka blikat
@lillystranska s tou chorobou co mate prenasat tak ste boli u viacerych odbornikov?
@lillystranska to je ako ked si kotlebovci vyratali do parlamentnych volieb podporu od obcanov :D nemyslim si ze 50 precent tvojich a 50 jeho je 100...a na genetike koli comu ? coho nositel si ?
@lilyianka na Slovensku sú len dvaja odborníci na toto ochorenie a obaja nám povedali to isté. Dieťa by malo to isté ochorenie čo ja a takú zodpovednosť že mu znicim život si vziať nechcem
@lillystranska a co je to za ochorenie?
@lavieenrose povedali nám ak chcete dieťa podľa genetických výsledkov rátajte s tým, že je 100% šanca že dieťa bude mať to isté ochorenie ako matka vraj to skúsiť môžeme ale ja som človek čo potrebuje 100% istotu
@lillystranska za seba ti poviem , že mňa keby muž požiadal o ruku a na to mi povedal že vlastne on sa ani moc ženiť nechce, tak to zruším . A nechápem že ty ho chápeš 🙂 . Bývalá priateľka ochorela, ochorela by aj bez svadby.
Ja by som sa možno aj poohliadla po inom mužovi, pretože byť večne chápajúca a trpezlivá , potláčajúca svoje potreby nieje nič moc.