Ako efektívne pracovať v domácnosti a zadeliť si čas?

26. okt 2024

Ahojte. Mam velky problem pracovat efektivne, neviem si rozvrhnut cas, ulohy, mam pocit akoby po mne nebolo vobec vidno ziadnu robotu. Teraz sa nebavim konkretne o zamestnani ale o praci doma, v domacnosti, v zahrade atd. Nejde tam o to klasicke "mama uprace, deti hned rozhadzu". Ale fakt ai neviem zadelit cas, jednotlive aktivity,mam pocit ze nic nestiham. Po praci idem pre deti (skolak a skolkar), obcas este nakupit, domov chodime kratko po 16tej. S dcerou sa treba ucit, ma ADD + rozne dys, takze ten cas jej musim venovat. Mam vsak pocit ze vecer o cca 20.30 ked deti lahnu do postele (plus im citam rozpravku este,takze realne zaspia okolo 21.00, najma skolkarka ma s tym problem lebo spi v skolke) tak ja som nic neurobila, nic neupratala, nevenovala som sa sebe,proste uplne prazdny den akoby.
Ako na sebe zacat pracovat? Ako si vediet zatriedit cas? Mali ste to niektora podobne? Co vam pomohlo? Vdaka za vase skusenosti 😊

zic
26. okt 2024

Manzel?

sapa20
26. okt 2024

Cez týždeň nestíham nič 😂 prisahám je to na slučku. Ale cez víkend sa snažím, najmä v sobotu ,všetko porobiť a v nedeľu mať kľud.
Keďže vstávam veľmi skoro tak večer chodím s deťmi spať. Čiže ráno o štvrtej umývam riad, urobím raňajky,desiatu, nachystám menšiemu oblečko,.....a idem do práce

Ako ti poradiť? Hm... Buď ráno alebo večer daj "prať" ,nastav si pozdne pranie. Čiže keď prídeš domov máš oprate a vyvesiš alebo ráno keď vstaneš vyvesiš. O umývaní riadu som písala vyššie. Vysávanie v pohode, umývanie podlahy v sobotu aj varenie rýchleho obedu má dva dni.
Manžel/partner je doma?

ovaaa
26. okt 2024

Urobila si toho veľa, nákup a postarala si sa o potreby oboch detí. Ja ti mám takto: bordel u nás nie je, každý si po sebe uprace a každá vec má svoje miesto. V utorok sa vysáva a umýva podlaha, perie sa podľa potreby. V piatok sa robí nákup na víkend a je upratovací deň, nakoľko žiadna škola.. Je to aktivita celej rodiny, pustí sa hudba zadelí sa, čo kto má robiť a po práci sa objedná sa pizza na večeru.Sobota je o neskoršom vstávaní a o výlete. ( doobeda môžeš dať zaáhradku). V nedeľu oddych prípadne idem pozrieť mamu, prechádzka, občas flákanie po obchodoch a učenie...taký voľný deň podľa chuti

ivangeline
26. okt 2024

Veď keď prídete pomaly Až večer domov, aky bordel? Keď za sebou v kuchyni spracete a celkovo sa upratuje hneď po činnosti, tak väčšie upratovanie stačí cez víkend.
Myslím, že maximálne stačí, keď k tomu, čo robíš si pridas na deň jednu činnosť, kt tam chceš mať. Napr po víkende je podľa mňa najčistejšie, tak pondelok bude tvoj deň. Utorok práčka. Streda zas niečo jedno. A tak až do víkendu. 🙂
Samozrejme, ako píšu. Kde je muž? Ten nech preberie časť nutných veci a času s deťmi.

tenerifka
26. okt 2024

Autorka, ty si slobodna mamicka? Lebo vobec nepises o tom, kde v tomto kolotoci povinnosti priklada ruku k dielu manzel/otec deti. Samozrejme, ze sama nemozes zvladnut pracovat na plny uvazok, starat sa plnohodnotne o dve deti, starat sa kompletne o celu domacnost.....

januska12323
26. okt 2024

Čiže pracuješ, nakupuješ, staráš sa o dve deti celý deň sama (?) a máš dojem, že nič nerobíš? Staranie o potreby detí je čo? Sú hladné, chodia v otrhaných veciach? Keď nie tak im predsa robíš jesť, perieš, vyvešiaš, upratuješ riady... Čo a kedy chceš ešte stíhať?

vanilkovazmrzka
26. okt 2024

Ale ved to nie je pocit, ze si nic do 9tej nestihla. Ty si nic do tej 9tej nespravila lebo si na to jednoducho nemala priestor - myslim tym aktivity mimo starostlivosti o deti. Tak asi sa treba zmierit ze sa neda kazdy den vsetko. Ked sa postaras o deti, potom sa vecer venuj sebe. A uprac raz za tyzden, pripadne deleguj manzela, pripadne si zabezpec na upratovanie nejaku sluzbu 🙂

petamich
26. okt 2024

Pomohla mi upratovacka a aktivne participujuci manzel, pri ukladani a uspavani sa striedame, tiez cas travime aj kazdy sam, kym druhy je s dietatom 🙂 a cez tyzden ignorovat bordel, holt chvilu, kym mame mensie dieta je to vsetko jeden velky kompromis - v praci, v domacnosti, vo vztahu, v starostivosti o seba, snazim sa stihat vela ale vlastne nic poriadne

siska53
26. okt 2024

Chapem... Tiez som to mala takto.. len s tym, ze my sme chodievali az okolo 17-17:20 domov... Uz su vacsi, je to ine, ale aj tak ich treba obcas preskusat, no je to lepsie.... Len vydrz..pokial ti nevie pomoct muz.. jedine, ze budes robit a venovat sa sebe, ked seti zaspia, sak su tam este cca 2 hodky, tak to striedaj - domacnost, v dalsi den ty sa venujes sebe, potom zas muzovi pripadne a takto dokola.