Mame velky dom a tento rok uz u nas bolo nespocetne vela navstev, kamaratov mojho muza aj s manzelkami a detmi, vacsinou minimalne na jednu noc aj prespali alebo aj dve. Pre nich super vylet, postarane o nich, strava, program. Pre mna robota, navarit upratat, periny navliekat, potom zase pratat, cely vikend sa obmedzovat, tiez mame dieta a nie je to ako ked je clovek sam doma ze si s prepacenim prdne na gauci a vyjde zo sprchy v uteraku. Uz sme sa dohodli (po mojom naliehani), ze uz nikoho volat nebudeme. Nie ze by som nemala rada ich spolocnost ale je to uz unavne a hlavne nas nikto nikdy tak nevolal. Teraz dosiel manzel ze zase niekoho zavolal. Povedala som mu ok ale ja doma nebudem (pojdem k rodicom) nepocitaj so mnou uz v tomto. Skoncilo to hadkou. Pytam sa, chodia k vam takto bezne kamarati na navstevy? Ci len ja som divna ze mi to uz vadi. Hlavne mi vadi ze sa so mnou nedohodol ale rovno iba oznamil.
Je to hlavne o komunikácii, keby mi to iba sucho oznámil tiež by mi to vadilo, lebo ruku na srdce v konečnom do si to vždy odserie celé žena. Byvame v byte tak tu moc priestor na návštevy s prespanin nemáme v dome budeme mať aj hosťovský izbu ale teda vždy to bude o dohode
Chodia, ale nie tak často a nikdy by muž nezavolal niekoho bez môjho vedomia. Jediný človek, ktorého príchod mi len oznámi je jeho sestra. Ale tá chodí sama, v podstate len prespať, keď je pracovne v BA. Ona príde večer o 20.00 a o 10.00 odchádza a nevyžaduje nič špeciálne. Jednu posteľ spraviť nie je problém, raňajky si dá, čo je v chladničke a čav. Toto mi vôbec nevadí. Keď došli celá rodina, ona, muž deti, to sme mali s mužom dohodnuté spolu. A keď už dojde taká návšteva, tak mi chlap pomôže s čím sa dá, nie že je to celé na mne. Mňa by to, čo máš ty hrozne vyčerpávalo a nedávala by som to.
@yoxinka mne povie ved neupratuj, mame upratane (kazda zena mi da za pravdu ze je ine upratovat doma pre seba a potom ked dojde navsteva, proste to je ine). A ved nevar nieco si objedname. Pripadne on uvari nieco, gulas, pomoze aj upratat. Ale vela veci / periny navliekat pratat atd robim ja pritom povie ved to nerob ale to sa neda ked uz niekto tu je tak uz nech je porobene. Uz chcem mat svoj klud.
Ja som momentálne smutná, lebo dnes (piatok) mali ku nám prísť kamošky, ale zrušilo sa to. Návštevy k nám chodia často, aj také, čo prespávajú. Áno, je to náročné, ale je to aj super, aspoň je zábava, ja to mám rada. Ale z tvojho príspevku mám pocit, že tvoj muž sa správa, ako pozvaný hosť a všetka robota je na tebe. V tom prípade sa ti nečudujem.
Je to o komunikácii, a záleží od návštevy kto to je ako veľmi sa poznáte. My keď sme spali u kamarátov tak som normálne uložila riad do umývačky, alebo na občerstvenie niečo priniesla a pomohla kamarátke pri príprave. Keď sme odchádzali periny našla vyzlecene. Mne tieto veci prídu také automaticke keď k niekomu idem.
Ja ti úplne rozumiem. Mňa by z toho triafal šľak. My si občas zavoláme kamošov, aj 3 rodiny naraz, ale nespia u nás a ešte nikdy neprišli s prázdnymi rukami. Vždy plech s koláčom, druhí slané napečené a tak. Stretávame sa u nás, lebo máme jediní dom a dvor. Dokopy je to 11detí 😂. Ale my to máme radi, potom s chlapom do polnoci upratujeme a kecáme. Ale takého časté prespávačky a furt programy, to by ma nebavilo vôbec.
@nikto2234 a ako by si to zamietla? Mne povedal ze dobre ze nebudem doma asi mu to ani vadit nebude. Inak byvame daleko, s kamaratmi sa ani moc nestretava, ale keby nas aspon niekto zavolal na oplatku ze by som si aj ja “uzila” taky vikend kde sa o mna postaraju ako v hoteli.
čo? tieto prespávačky nekončia s pubertou? aké kamošky? čo máme 15? 🙈 nikde som takto u nikoho nespala, nikto nikdy nespal u nás 😲 tu si nechám upozornenia, fakt som zvedavá na modrokoníkový priemer 😀
PS: ale som rada, že ľudia už nešalejú z korony, super....
K nám chodí (nie zas nejak často) moja mama aj jedna kamoška s dcérou na jednu noc tak, že si vozia so sebou svoje uteráky a posteľné. Navrhni aj ty - nech si donesú spacáky alebo aspoň deky a vankúše a dáš len plachty.
Ja ti inak rozumiem, ale ak je pre muža OK, že nebudeš počas toho víkendu doma, choď k mame a muž nech objedná / varí kamošom čo chce, veď keď chce, aj uprace hádam. Ak ti vadí z princípu že máš doma stále nejakých cudzích ľudí, to je o inom a asi to bude treba vykomunikovať s mužom.
Hmm u nas spala kamoska niekedy v 2012 aj to bolo take .. ze sa ozvala po rokoch ze idu s muzom z australie domov a robia si velky road trip cez Hawaii usa a kanadu a ze rada by mà videla., myslela som ze na par hodin a vyklulo sa z toho ze na par noci 🤣popri tom ako som im robila ranajky mi vraveli ze daky sefkuchar robi naj prazenicu pomali ze to treba robit 20minut.. a ja ze sorry na to nemam cas vasa prazenica je fajn aj za 2minuty.. 😆potom mi vraveli aka je tu u nas nuda.. sli sme na vylet do Toronta vravim jej sorry ideme na vylet mali sme v plane hotel booknuty a oni ze sak mi tu mozeme kludne ostat u vas 🤣🤣🤣🤣 nakoniec teda sli aj oni do Toronta som im tam trochu robila sprievodcu no jej muz si u nas zabudol bundicku tak sa k nam po nu vratili ., som sa dozvedela ze Australia je top potom Hawaii usa ako kde a kanada je uplna nuda ..
Ked som potom bola na Svk kde sa vratili zit Lebo v tej naj krajine im skoncili studentske viza a ine nezohnali tak k nim sa na navstevu na par hodin nedalo ist Lebo ziju so svokrom ktory nema rad navstevy . 😂ale sa pozvala k mojej mame zeby dosla na cely den aj s malym a s babom ., ze vecer by ju muz vyzdvihol .,, Takze nie ziadne navstevy ani tie samopozvane odvtedy neriesim . ( cudzi ludia) mm nema rad navstevy v dome a ja tiez ☺️S kamoskou sa rada stretnem vonku. Tvoj problem je ze tvoj muz pozyva a ty sa mas starat. Nie ste jednotni.
Nie, nechodí nikto, maximálne dakde vonku sa na chate stretneme, ale také masove prespavacky, to tolerujem akurát najbližšej rodine (nechodia aj tak možno 2x do roka ) a úplne na začiatku bola kamoška, pozrieť na nový dom, asi dve noci prespala.
Ale aby mi nonstop chofiki celé rodiny aj s deťmi, neexistuje. Ja som to nemala rada ani ako návštevy na par hodín, vždy bolo všetko hore nohami, takže som potom požiadala muža že jedine keď vonku sa bude opekať, či grilovať, ale dnu nemienim mat 10 dospelých plus my a 12 detí.
Toto ja nemam rada, s kamosmi sa stretavam vonku. Maximalne raz za sto rokov u nas prespala rodina.
Moj priatel je tiez vitaci typ a mne tiez obcas niekto pride (kamosky, mama, sestra s rodinou). Obcas mi to vadi, ked mi medzi recou oznami, ze pride v piatok 10-15 ludi na veceru a niekto z nich aj prespi. Nastastastie mame len 1 hostovsku. 🙂 Jedine, co odmetam, je chystanie posteli. V patok k nam chodi pani na upratovanie, tak to nachysta ona. Ked je to mmo jej terminu, ustiela priatel. Nakupy mi nevadia a uz som si tak zvykla na rozne vikendove navstevy, ze uz mam rutinu v vareni a chystani, ze mi to uz nezaberie vea casu. A pocas navstevy nemam problem sa odpratat na hodinku niekam a citat s nieco. Nerobim nonstop sluzbu. Skor nachystam v poslednej dobe nieco ako svedske stol, ze si kadzy to jedlo nachysta a ja nebeham kazdemu okolo zadku, ci chce doliat vinko alebo pohar vody a ze by si dal este jeden hamburger.
Ktokolvek ma prist dohadujeme sa na tom s manzelom spolocne, isteho casu (ked som bola tehotna) mi liezli uz navstevy na nervy (nevladala som vse chystat) a tak sme prestali s pozyvanim 🙂 teraz mame navstevu raz za mesiac-dva 🙂 za mna ideal
Áno poznám to. U nás je to skôr opačne, ze ja by som bola rada za návštevy aj častejšie muž chce mať ale cez weekend kľud.
Inak súhlasím s tebou, je s tým roboty a roboty, hlavne keď sa človek snaží aby bolo všetko super. Noo a keď príde aj viac rodín napr na gril a tak, manželky (kamošky) hneď riešia co donesú a väčšinou sa to podeli, jedna šalát, druhá koláč atď.
So spaním ako hovoríš veľa prace. U nas výhoda ze postele väčšinou chystá manžel.
Tento pocit veľmi dobre poznám. Áno je to všetko na žene a áno aj keď sa zdá že je upratané tak pre návštevu upratujem inak. Aj s jedlom si podvedome robím stresy aby mali all inclusive všetko tip top. K nám raz do týždňa príde manželov kamarát len tak na podvečer, raz tu aj spal. Tiež z toho nie som extra nadšená ale zase nie je to tak často aby som musela byť proti. Tiež mám rada svoj kľud a pohodu, a nemám rada keď a vkuse niečo rieši a plánuje
Chodia k nam navstevy, ale ziadne prespavanie. Teraz myslim okolie do 100 mil.
Mam Tu jednu kamosku, co velmi rada prespava, uz som ju zrusila. Lebo tiez take, ze chce na ranajky chleba vo vajicku a podobne.
Prespava Tu iba rodina a velmi blizky priatelia, ked pridu z mimo UK.
Ale viem si predstavit tvoje stresy .
Tak pre mna je niekolkohodinova navsteva prilis, aj ked nemusim nic chystat a upratovat. Taketo caste navstevy s prespatim by ma seriozne priviedli na psychiatriu :D
V žiadnom prípade... nezniesla by som to..teda som rada keď príde návšteva ,ak by mi prišla kamoška s mužom zo zahraničia budem veľmi rada aj keď prespia...ale s nimi sa stretnúť je raz za pár rokov...máme aj rodinných priateľov s ktorymi sa stretávame častejšie,máme ich radi takže sú vždy vítaní,naše deti sa majú radi...ak budeme mať dom tak ich pozveme určite aj na noc...na kolaudáciu atď ..ale inak bežné návštevy z nášho okolia sa vždy majú ako dostat domov a myslím že všetkým je lepšie spať doma vo svojom pohodli ako sa u niekoho celú noc ešte trepať..z prespavaciek by ma úprimne odvalilo ..či by sme mali my ísť k niekomu alebo oni k nám ..podľa mňa raz a dosť
mne by to tiez vadilo keby to bolo casto a keby to nie je opatovane. my sa takto stretavame 4 rodiny ale vzdy u niekoho ineho🤷♀️
Ked sme zili na Malorke, mali sme v lete vzdy full house. To sme normalne dali terminy, kedy kto moze prist 😀 mamina, sestra, naj kamoska moja, muzov naj kamos, obcas aj druhy, kedysi davno muzov brat. Moja teta, raz prisla aj sesterka, kamoska z vysky, druha kamoska. Ale ja som bola rada, lebo tych ludi vidime 2 krat do roka. Ked pridu oni a ked prideme my na Slovensko alebo ked sme sli na pevninu. Ale zas na SK mi jedna nechala kluce od chaty, s dalsimi sme sli na ich chatu spolu, u muzovho kamarata sme zas boli my 2 tyzdne, lebo sme vybavovali nejake papiere a ze predsa nebudeme platit hotel. Ku tete tiez vzdy ideme na par noci.. Teraz byvame na pevnine a korona dost stopla tieto navstevy, uz chodi len mamina a sestra. A tiez preto, ze uz mame 2 deti a uz nie je kde navstevy ulozit. Kedze v hostovskej je v lete aupair.
Ale teda keby to boli kamarati, co byvaju do tych 50km tak by mi to vadilo. Vacsina muzovych kamaratov od nas teraz zije 80km a stretavame sa vacsinou na vyletoch. Raz za mesiac dva nieco zorganizujeme, ideme do prirody, na olaz, do zoo, naobedujeme sa v restike a po vylete kazdy domov.
Ku nám chodí môj kolega z práce. Niekedy na 3 noci, niekedy dlhšie. Cez koronu bol až 4 mesiace. Ale keď je u mňa doma neskutočne mi pomáha. Umyl mi na dome všetky okná, rád varí, tak varil každý deň. Keďže som tehotná tak mi neskutočne doma pomáhal.muzovi pomáhal na stavbe. Ja mu za to robím program, ideme aj s manželom spolu na výlet. On je ale ako člen rodiny. Na Slovensku nikoho nemá, manžel sa smeje že sme si ho adoptovali. 😁nikdy som od neho nepýtala či už na stravu, vodu, nič, u nás sa cíti ako doma. Koľko krát vie lepšie čo mám v kuchyni ako ja😁😁🙃
no ako si si to zaviedla, tak to máš. Nikdy som žiadne prespávačky v dome rodinám s deťmi neumožňovala. Raz za čas u nás prespí moja teta s manželom, sú to starší ľudia a keď prídu na návštevu, tak chcem, aby mali svoje pohodlie. Máme pekný vzťah, kým ešte vládzu k nám prísť, rada ich privítam, ale to je raz do roka. Samozrejme, že už dnes nečakám, že ma pozvú oni, majú svoj vek. Nechápem, prečo u vás musia prespávať, sú z ďaleka? Veď sa zabavíme, pokecáme a ide každý domov. Keď majú malé deti, môžu prísť skôr a o 21,00 bude každý doma. To, že muž niekoho zavolal bez tvojho vedomia, sa stáva bežne? Lebo manželia by sa mali najprv dohodnúť. Po poslednej návšteve si mu nehovorila, že ťa to vyčerpáva, že je to jednostranné, že vás nikto nevolá? My sme chodievali ako partia na chalupu, ktorú sme si prenajali na predĺžený víkend a tam nikto nečakal, že sa jeden postará o všetkých, ale sme sa dohodli kto či prinesie, varil sa väčšinou guláš v kotli, ruku k dielu pridali všetci. Na tvojom mieste by som už túto návštevu prijala, keď ich muž zavolal a s mužom sa porozprávala, že do budúcnosti to odmietaš, navrhuješ chatu, či chalupu. Keď to nepadne na úrodnú pôdu, tak by som skutočne k tým rodičom odišla. Čakala by som od neho viac pomoci, ale aj keby pripravil všetko sám, tak by som hotel niekomu, kto ma nikdy nepozve, nerobila ani náhodou.
ak mužovi nebude vadiť, keď nebudeš doma, tak máte asi problém niekde inde ☹
@lasona mňa by šľahlo...
nikto k nam nechodi, nastastie 😂 my sa so vsetkymi stretavame vonku, k nam nikoho nevolame, ani k nikomu nechodime, mozno ak by som mala dom, tak by som to zniesla, ale do bytu nie