Ako bojovať s mačacími chlpmi?

10. mar 2023

Ahojte prosim maciarky o Vase rady. Mam 3 micky. 1 kocur a 2 slecny. Jedna slecna ma dlhsi kozustek, druha husty a kocur taky menej osrsteny. Denodenne bojujem s chlpami kedze zacali plznut. Ako to robite ze ked vstupite dnu neni ani jedneho chlpu? Ja ich mam vsade. Umyvam, vysavam ale chlpy su po linke, na zemi, v posteli na okne. Mam pocit ze ked ich kefujem zacnu plznut este viac. Poradte co robit? Ked to umyvam a utieram tak este viqc chlpov sa tam zachytava. Dakujem

aalt
10. mar 2023

Ak nechces chlpy vobec, tak asi len nechovaj macky. Alebo ich obliekaj do skafandrov. Mame macku jednu. "Obycajnu". Vzdy ked sa pusti do "interieru", tak sa poriadne vycese. To aj par krat denne. Uz je na to zvyknuta a rovno si vzdy lahne a necha sa vycesat svojim "hrebenom". Vzdy sa takto vycese poriadny chumac chlpov. Teraz na jar este viditelne viac. Chlpy v dome sa ale najdu aj tak. Proste mame macku, tak su chlpy. Podobne vsetky baby maju dlhe vlasy, tak su "vsade" dlhe vlasy. Tak sa proste vysava atd ...

macekovam
10. mar 2023

oblec im dupacky🙂.. podla mna taky co ma doma macky v byte tak neexistuje ze nema plny byt chlpov..

evelyn246246
10. mar 2023

..no hold zviera patri von ..do prirody..mam rada zvierata ale nezniesla by som ziadne v dome/byte..

marsmykkok
10. mar 2023

No 1 ako tak ešte ak sa vysáva a riadi často, ale 3, to je 3 krát toľko chlpov. Teda toto nevyriešiš, tvoja chyba, že máš toľko mačiek.

pikachu999
10. mar 2023

Cesat a cesat.. čím viac ceses tým menej ich budeš mať doma 🙂 alebo si kúp robotický vysávač čo aj umýva

kika900
10. mar 2023

používaj lepiace valčeky, sušičku na prádlo a vysávaj. A hlavne to nedramatizuj.

makakova
10. mar 2023

Daj mačky preč a nebudu chlpy

pikachu999
10. mar 2023

@makakova toto je rada typu keď máš doma bordel daj deti do domova

lucia147852
10. mar 2023

Furminator a cesať, cesat, cesat. Kúpili sme roboticky vysávač, ten aj 2x denne pustím aby zbieral chlpy zo zeme. Ale pokiaľ máš mačky, tak chlpom sa úplne nevyhnes. My máme dve, jedna plzne viac, druhá menej.

janinamojka
10. mar 2023

Pravidelne vycesavaj hlavne takto na jar trimovacim hrebenom, vyceses tak všetko.co by inak vypadlo.. A každý deň vysavam,alebo zameta a utieram dlazku😃😃to je trest za macacich milacikov❤

makakova
10. mar 2023

@pikachu999 porovnávať deti a zver ?

maria1989
10. mar 2023

Furminator a na oblecenie susicka.

elmivelmi
10. mar 2023

Ak byvate v dome,vypust na zahradu.

tribratri
10. mar 2023

Vymeň ich za kožnatky (mačka bez srsti) 🤮.

elmivelmi
10. mar 2023

@pikachu999 a ved macky nie su deti,deti nedokazu same prezit,macky hej.A rada vyborna.Ved problem su chlpy,tak ako inak ich odstranit?Bud chlpy alebo macky,ak chce chlpy-s mackami nic neurobi.Inak ako by si ty odstranila chlpy?Po jednej macke mozno ako tak ale po 3? Nam vbehla macka do domu,susedova,bola tak u nas 30'ale tie chlpy vsade.

amiaja
10. mar 2023

3 macky su fakt dost a to macky zboznujem.
Mala som dve, aj to bolo vela v 3izbovom byte.
Vysavat kazdy den je nutnost a nejake vycesavanie ti nepomoze lebo oni proste plznu.. ked sa hraju, behaju, klbcia tak vsade chlpy.. dan za to ze chces zviera 🙂

aandrea9
10. mar 2023

Ako to robíme? Vstúpime dnu, vidíme chlpy a neriešime 🤷‍♀️ mame dve kratkosrste, ktoré neznášajú vycesavanie. Treba to skrátka prežiť. Sterilné to nikdy už nebude, s tým sme rátali. Bud dáš domov so všetkým co to obnasa alebo nie🤷‍♀️

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makakova
11. mar 2023

@lukino2000 vyhodiť za dvere

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elmivelmi
11. mar 2023

@lukino2000 ja b som ich pustila na zahradu,tak by som zabila dve muchy,jednou ranou.Ziadne chlpy doma a aj amckam by sa pacilo.Skor je tyranie zavriet zvierata do bytu 50m .Urcite by sa aj macky s kocurom potesili.PS aj kastrovanie zvierat je tyranie ,zvierat.Len mackofili si to neuvedomuju,myslia len na svoje potreby,uspokojit seba .

erickatt
11. mar 2023

Ja mam 3 macky a psa a vonku miesto zeme piesok. Plus ja a drahy dlhe vlasy.. neriešim, casto zametam, je to lepšie ako vysavac. Mam susicku a mozno častejšie perem. Nase su vnutri aj vonku. A teda este som mala skroteneho kačera co bol tiez dnu.

aandrea9
11. mar 2023

@elmivelmi tyranie zvierata? Ak dáš domov mačke z ulice, ktorá je chorá, uzimena a vyhladovana, zmeníš názor. Ty mozno nie, uznávam. Rovnako tebou nepohne päť mačiatok, ktoré sa narodili v novembri iba preto, lebo niekto nekastruje a nesterilizuje. Nepytali sa fo tej zimy. A keďže som "neuvedomely" mackofil, denne ich krmim, aby prežili do leta a hajde na kastraciu.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lucia147852
11. mar 2023

@elmivelmi takže všetky choré mačiatka,ktoré dlhé dni bez pomoci umierajú v zime na ulici odteraz treba doniesť k tebe, keďže kastrácia je týranie, ty sa o ne postaras. Toto dokáže napísať len chorá hlava.

elmivelmi
12. mar 2023

@aandrea9 macky sa normalne kotia na jesen,je to pre nich prirodzene,len vy mackofili z toho robite nieco,co je proti prirode.Taktiez tyrate macky kastraciami,urcite po tom tie macky tuzia,dat ich do narkozy a rezat.Ale to ludia ako vy robite preto aby ste sa ukajali doma s mackami.
A vobec nic nepochopite pretoze pre Vas je prvorade mat za kazdu cenu macku nasackovani v jednej izbe.Urcite aj ta macka po tom tuzi,namiesto skumania okolia a chytania mysiek,byt cely zivot zavreta .

elmivelmi
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elmivelmi
12. mar 2023

@lukino2000 Zavri sa ty na cely zivot do jednej izby a vykastruj sa,uvidis ci sa ti taky zivot bude pacit.

aandrea9
12. mar 2023

@elmivelmi iste iste. Lebo mačky sa v novembri automaticky narodia so zimným kozuchom 🤦‍♀️ nestrapnuj sa a nevyjadruj sa k téme, o ktorej nemáš ani poňatia.

lukino2000
Odpoveď bola odstránená
Zobraz