Aké plemeno psa k dieťaťu?

veronikas30
21. apr 2020

Dobrý deň. Viete mi prosím poradiť aký typ plemena psa sa hodí k domu na záhradu a k dieťaťu? Stredný vzrast, aspoň po kolená. Aké máte skúsenosti. Ďakujem.

krisbar
21. apr 2020

Ja by som sla do najblizsieho utulku a poradila sa tam. Vela ludi si vybera podla plemena, ale nedochadza im ze tie maju svoje specifika. Utulkovi psici su uz vacsinou prevereni, opatrovatelia vedia presne, ktory psik sa do akej rodiny hodi a poradia. Okrem toho mate psika pripravneho all inckusive a nemusite hned prvu cestu razit k veterinarovi a nechat tam 100e za osetrenie.

zara0201
21. apr 2020

@krisbar presne,mám takých dvoch vonku...a je to radosť.

maminuska
21. apr 2020

@veronikas30 k deťom by som psa z útulku nebrala, hlavne k malým deťom . Majú čo to za sebou , rôzne traumy ktoré môžu nečakane vyplávať napovrch a narobiť riadnu šarapatu . Ak chceš mať psa vonku , mal by mať dobré osrstenie s podsadou , krátkosrsté plemená sú k tomu nevhodné. Ak von, tak novofunladnského , ten je ale väčší , alebo retrívra. Dovnútra by som ti k deťom doporučovala boxera.

veronikas30
autor
21. apr 2020

Ja by som nemala problém zobrať z útulku, len muž je taký všelijaký. My sme mávali orieškov, dokonca aj z ulice a bol to skvelý pes. Určite u nás nebude na reťazi, bude mať výbeh. Len aby bol k dieťaťu ok. Ďakujem aj tak za odpovede, zvážime ešte. 🙂

tinqua
21. apr 2020

@veronikas30 my mame australskeho ovciaka...fenku a to je bohovsky pes, mudry, aktivny, detom kamaratka...100% dovera k nej...a moze byt vonku a aj vo vnutri sa rychlo naucila spravat...odporucam aj ked s papiermi je to drahsie plemeno

ivca88
21. apr 2020

Samojed. Najlepšie plemeno aké som si mohla k deťom prijať.
Ale je to aktívny pes a má vlastnú hlavu - cviky alebo počúvanie na slovo od neho nečakaj.
Ale je to neskutočný maznáčik. Potrebuje byť aj doma.
Ale celkovo odporúčam si všetko naštudovať o danom plemene. My našu rešpektujeme aká je, akú má povahu. Nič by som na nej nemenila.
Výber psa je dôležitý pokiaľ má robiť radost

nina004
21. apr 2020

Ja mozem odporucit australskeho ovciaka. Mame 10 mesacneho psika a deti miluje nadovsetko. Lahne a lezi nech mu deti robia cokolvek. A strazi pekne.Teda niekedy brecha az moc.A velmi rychlo sa uci nove veci.

veronika65
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
veronika65
21. apr 2020

My máme huskyho a je to maznáčik. Má 4 roky, dcérka sa s ním postupne zoznamovala odmalička a teraz sú najväčší kamaráti. Občas sú obaja ako z divých vajec, ale dáva na ňu neustále pozor. Pripadne máme u našich labradora a tiež hoci je to väčšie plemeno, nedá na malú dopustiť.

krisbar
21. apr 2020

@maminuska toto je jeden z najvacsich mytov. Presne na toto su tam osetrovatelia, aby prisposobili psika rodine, ktora tam pride. Mam blizky kontakt s jednym z utulkov a viem ako to funguje. Nie je to len o tom zbavit sa psa a vyskrtnut z databazy. Psov paria s vhodnymi kandidatmi. Ale kazdy ma svoj nazor na utulkovych psov.
Co vsak prosim neurobte, ze si psa kupite "cistokrvny bez papierov", preroze tym podporujete mnoziarne.

mirkas76
21. apr 2020

... Stačí psíka dobre vychovať a každý môže byť skvelým spoločníkom k dieťatku.V našej rodine preferujeme škótske kólie. Ten kto zažil toto plemeno, vie aký sú to skvelý štvornohý kamaráti, hlavne k deťom..❤️👍
Mirka 🍀

simuskaaa123
21. apr 2020

Ja mám 7 ročného parson russla a pol ročne babo.. Na to ze pes je terminátor, skáče po ľuďoch jak pingpongova loptička, teší sa z ľudí štýlom že sa nedá zastaviť, je to neriadena strela.. Malú ma rad, iba ju onucha, nechá do seba kopať, keď ho chytá tak drží jak hluchý dvere.. Nemenila by som

margaretka_
21. apr 2020

Skor by som skusila aj rozmyslat ako si predstavujete spolužitie so psom. Ci chcete nieco aktivnejsie, ake aktivity s nim chcete robit, kolko casu travit s nim, kolko bude musiet byt sam. A potom z tych vyberala ci je to ok k detom.

K tym utulkom. Ak nemate speci poziadavky, tak urcite sa da najst aj v utulkoch dobry pes. Ved su aj docaskari co maju deti, takze to moze byt kludne pes, ktory zije v rodine s detmi a opatrovatelia ho poznaju. My mame tiez utulkaca, rovno z ulice, strachoprd strasny, ale ako prisli deti, tak v pohode to je 🙂

maminuska
21. apr 2020

@krisbar to nie je mýt , to je realita, mala som psov do určitého času v dočaskách . K svojim deťom by som psa z útulku nezobrala , nikto nevie čím ten pes prešiel a kedy môže prísť ku skratu . Psom sa venujem 20 rokov.
Psov vždy kupujem z chovateľských staníc , keďže sama jednu mám .

tomins
21. apr 2020

Ahoj, na uvod - byvame v byte. Mame fenku staffbulla. A sme za nu vdacni, uzasna povaha k detom, budi respekt. Je 'spratna' 17 kg, stale sa radi k mensim/strednym psom. Nema podsadu, a preto je to lepsie v byte (menej chlpov) ale zaroven to znamena, ze nemoze byt cez noc v zahrade. Velmi dobre cvicitelna, von (byvame v Martine), chodime bez voditka. K detom absolutne spolahliva (deti 9 a 11). Po skusenostiach zo stretnuti so psami z utulku, pre tieto by som sa (minimalne k detom - vlastnym) nerozhodol. Velmi casto sa stretavame s ich nepredvidatelnymi reakciami, vzhladom na nezname prostredie a podmienky, kym prisli do utulku. Volili sme predvidatelnu liniu spravania (plemeno, rodicia) a moznosti vychovy/vycviku. Slo nam o to, aby sme psika nemuseli mat stale na voditku ako nakupny kosik a nevysvetlovali stale okoliu (a sebe), ze bola v utulku a preto sa chova ako sa chova (lebo ani sami nevieme)..... teraz mame uzasnu spolocnicku, ktora poslucha na slovo (okolie si zvyklo a neberie ju ako 'bojoveho psa' 🤭), deti ju miluju a ona by pre nas spravila uplne vsetko. Hlavne sa rozhoduj aj hlavou, lebo psik s vami bude min.10 rokov a nie je to kabelka ani doplnok. A vycvik tiez stoji cas, ochotu ale je to super investicia. Drzime palce, prajeme stastny vyber a nech ste si vzajomne so psikom prinosom a oporou 😀.

nistika
21. apr 2020

za mňa labrador. je to geniálny naozaj rýchlo sa učiaci pes, kľudnej tolerantnej povahy priateľský jednoducho úžasný

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
edita88
21. apr 2020

@veronikas30 rozhodne zlaty retriever. Mam dve deti. Deti miluje, rada sa hra. Trpezlivo znasala tahanie za usi, chvost, vsetko mozne aj nemozne. Ma rada vodu, ludi... nikdy na nikoho nestekala. Poslucha naslovo bez voditka (treba si ale vycvicit, su ucenlivi)

mily7
21. apr 2020

@veronikas30 my máme bisona. A je super.

nika1971
22. apr 2020

mali sme 12 roky bisona...mladsi syn mal 3 roky, ked sme si zaobstarali psika...

katjaa44
22. apr 2020

My máme labradorku , iného psa by som už nechcela . Miluje deti , 6 ročného syna poslúcha na slovo je zvyknutá na odmenu aj keď zas nie je vypasená ako niektorí 😁to je typické pre nich. A dokonca veľmi dobre stráži. Neznáša mačky inak s ostatnými zvieratami nemá problém už behala aj medzi sliepkami a nič ignoruje ich. Ale vybrať si to pravé plemeno psa záleží aj od rodiny ako ste aktívny či chodíte často na prechádzky a tak . Mala som aj staforda toho sme zachránili bolo mu ubližovane tiež to bol milujúci pes človeku nikdy neublížil len doslova nenávidel iných psov tak jedine s tým bol problém my sme si ho doniesli skoro ročného tak tým by som chcela povedať že ak chcete akéhokoľvek psa vezmite si šteňa. Tak v skratke asi všetko 😊

princeznasevera
22. apr 2020

@krisbar robila som v utulku a viem ake psy tam boli ake mali povahy. Ako osetrovatel nemozem rucit,ze ten pes nezautoci ked neviem nic o jeho minulosti a ani ty to nemozes zarucit. Male dieta nepochopi,ze psa nema tahat za ucho. Co ked zrovna to na neho zaposobi?
My sme si czali uz 2 psa z utulku jeden tam prisiel ako stena priatelsky,mily,deti zboznoval a behal za nimi no ked ho neter natahovala, pes na nu zautocil a pokusal ju. Bola mala nevedela,ze psovi nema ublizovat. Nastastie sa jej nic nestalo nasledky nemala ale pes mal traumu a utekal len co ju zbadal. Aj napriek tomu incidentu chodila do skolky medzi deti a na ine dieta nezautocila ale tie jej neublizovali aj ked ju obcas poriadne vytahali za chvost a za usi.
Nas druhy pes z utulku bolo stena ktore sa tam narodilo mala 8 mesiacov a ta zas mala z deti hrozu stacilo aby pobehlo a ona po nom isla jak po hydine a vacsina rodicov hystercila,ze ich chce zabiy pricom pes bol maly. Takze nemas 100% istotu co si dovedies domov.

miriam11
22. apr 2020

@krisbar lenže v útulku málokedy majú šteniatko, ktoré ešte nemá zle skúsenosti a dá sa vychovať. Z útulku by som psa určite k deťom nebrala. Nevieme, či mu neprepne a moze deti napadnúť.

krisbar
22. apr 2020

@miriam11
@princeznasevera a aku mas istotu, ze tvoje dieta vytaha za usi psa s originalnou rasou a to z toho nebude mat traumu?

maxiva
22. apr 2020

@krisbar nie nie je to mytus,ja som to zazila ,bola to trauma pre celu rodinu.v utulku to nemaju ako zistit,nemyslim,ze to je ich vina.proste nikdy nezistis ako sa bude chovat pes pri detoch,vo vypetych situaciach...,v utulku nie je miesto ani cas na taketo zistovanie..ved tie psy sa realne ani nedostanu ku detom,pokial su v utulku

danielak84
22. apr 2020

Ahoj.Vela ludi ti odporuca psika z utulku ale ja ho neodporucam.Mame doma utulkacku skoro 2 roky.Bola odobrata z mnoziarne a velmi vystrasena a bojazliva.Myslela som ze sa otuka ked zisti ze je u nas v bezpeci ale nestalo sa.Doteraz sa neda pohladkat,nepride ked ju zavolam.Obcas sa mi podari ju pohladit ale ma pri tom skrcenu pozu akoby sa bala.Je to maltezacka.Uz sme mali jednu maltezacku ale zrazilo nam ju auto.To bol perfektny pes k detom.Rada sa s nimi hrala a lubila sa mojkat a ani raz na nich nezavrcala.Chcela som kupit labradora,to je tiez super psik k detom ale povedala som si ze dam sancu na lepsi zivot nejakemu utulkacovi.Kedze som mala skusenosti s maltezakom tak som chcela len maltezaka.Je mi luto ze deti su smutne lebo sa s nou nemozu hrat a aj to ako sa psik boji.

lenkalela
22. apr 2020

Za mna labrador..nas ma 3 mesiace a moj drobec 3 roky a su uzasna dvojka ..je to psik kludnejsej povahy ..vhodny dnu aj von ..nesteka tolko ..je velmi ucenlivy ..jedine minus ..pazravost ..ale to mal aj nas koker..

miriam11
22. apr 2020

@krisbar jeziiis, sa zblaznite... Majte si psa akého chcete. Len netvrdte, že veľkého psa iducis od manierov... Napr.kadit po celej záhrade.

princeznasevera
22. apr 2020

@krisbar tak nijak tomu nezabranim ale je mensia pravepodobnost ze zautoci na dieta ked dovtedy nemal problemy. V utulku sa ti nikto nezaruci,zeano ten pes je uuuplne v pohode

zukinkira30
23. apr 2020

My sme mali beagla a bola úžasná k malému. Boli spolu dva roky. No už ju bohužiaľ pre jej starobu nemáme, tak sme si zaobstarali bernskeho salaš. psa (fenku, ta je menšia ako pes). Mame dve deti (1 rok a 3 roky) a je naozaj pokojná, a to jej robia aj zlé, hra sa s nimi, aportuje, no je uzasna😊