Ahojte, chcem sa opýtať ako znášate psíka v domácnosti s dieťaťom. Svojho psa zbožňujem, ale odkedy máme mimino tak mi neskutočne lezie na nervy to plznutie. Som z toho podráždená a musím aj 3x denne vysávať. Malá ma od nej chlpy vsade na oblečení, na všetkych dečkach všade. A bojím sa dňa keď začne loziť ako bude na ňu reagovať. Ak máte podobný problém ako to riešite? Psíka sa zbaviť nechcem, lenasi potrebujem počuť názory iných.
Mame psa..ale je vonku max.v prvej chodbe..nepustame ju dnu v zoadnom pripade....a v byte posa by som nechcela..inac dyrasne citit ak je pes v mdomacnosti(dnu)..ten kto tam byva to neciti alr ked pridem k niekom na navstevu a maju psa v nyte citim te puch alebo ako toam nazvat...mam doma dve male deti nepotrebujem aby sa hrali alebo sedeli medzi chlpami poporipade sa pspvi stane nehoda s pocura sa alebo pokaka...takze ZA MNApes v dome ok ak je na zahrade v byte by som to netolerovala
A neostava ti nic ine ako to po nom stale pratat ak nechces aby sa medzi tymi chlpami hral drobec
pes do bytu ci domu nepatri hoc by bol velky ako zapalkova skatulka
Podla mna pes dnu patri,je sucastou rodiny,tak je s nami.a to ,ze pes ma nejaky pach mne osobne nevadi.kolkokrat ludia viac pachnu😑
Ahoj. Ja mam 18mesacnu dceru a 4 rocneho psika. Nastastie velmi neplzne, kazdy den ho cesem a pouzivam sampon s norkovym olejom, do granul je dobry aj olivovy olej. Ale moju malu prinutil otacat sa, lozit aj stvornozkovat, kedze ho chcela chytit. A teraz ked chodi tak ho riadne ponahana. Existuje vela clankov o tom ako psik v domacnosti pomaha dietatu, nehovoriac o tom, ze vraj maju menej alergii a taketo deti su empatickejsie. Ja ju ucim, ze aj on potrebuje odpocivat a ze ma psik svoje hracky, s ktorymi sa ona nemoze hrat, aby nahodou do nej nevrcal. Jednoducho sa nemusis obavat, budu z nich partaci, ale vzdy treba davat pozor.
Máli sme psíka 8 rokov a teraz máme šteniatko. Psa si kupujem s vedomím, že bude plznúť, tak som s tým počítala 🙂 Občas to trošku lezie na nervy, ale tak treba ho viac česať. Keď som nášho česala každý deň, tak sme skoro vôbec nemali srsť na zemi. Česanie psíka eliminovalo výskyt srsti na zemi o dobrých 80% 🙂 len sa musí človeku chcieť.
Mame dvojrocnu skoro labradorku 🙂 krizena je s retriverom z nejakej casti, tak ma dlhsiu srst. Ciernu. Je vsade. Ale mala - 6 mesacna - sa z nej ide pototo 🙂 usmieva sa na nu, chce ju chytat. Pevne verim, ze ked bude vacsia, tak budu riadne partacky. Nelutujem, ze je v dome. ze lezi na koberci v obyvacke. Ked mala zacne lozit, tak budem musiet viac vysavat. Ale s tym ratam. Pohyb mi neuskodi.
Pes ma nerozčuľuje, skôr ochraniteľské pudy rodiny, čo do mňa hučí, ako mi pes dieťa zožerie alebo naň prenesie choroby či parazity. Ale dostal isté obmedzenia už pred dieťaťom, nesmie na nábytok ani na detskú deku. Vysávam a vytieram tiež častejšie, no čo narobím, chceli sme psa aj dieťa, máme psa a dieťa :D Ako vravím, skôr ma rozčuľujú tie kecy príbuzných, aj keď vedia, že náš pes je vycvičený, venovali sme sa psím športom, čiže to nie je dáka divá obluda čo iba čaká kedy si bude môcť kusnúť. Očkovania a odčervenia sú samozrejmosťou. Stále sa kvôli tomu s rodinou hádame :-/
My máme doma cavaliera a plzne hrozne.mali sme ho rok pred dievčatami.bol náš miláčik a teraz mi veru bude na nervy to plznutie, aj ponadavam a poviem ze pôjde preč, ale to by som nedokázala.on deti miluje, raz sa stalo že zavrcal keď mu chceli zobrať mňamku, no ja som mu to vysvetlila že toto teda nie a odvtedy pokoj.chudak mi ho je ľúto občas keď musí byť pacient a vyšetrujú ho.starsia na neho nedá dopustiť, ani na prechádzku bez neho nepôjde.A aspoň vie že je povinnosťou sa starať, venčiť, kúpať ho a kŕmiť.takze mne vadí len ten neporiadok, a to už nejako dáme 😉
Inak ale aby som vysávala 3x denne, to ma ani nehne :D zopár chlpov dieťa nezabije. Veľký pomocník pre mamičky psičkárky je vraj sušička - chystáme sa ju zadovážiť. To eliminuje problém s chlpami v oblečení.
My mame mopsa a rocnu dcerku.tiez mam s toho plznutia nervy v koncoch,ale ved on zato nemoze my sme si ho vybrali nie on nas tak musime vydrzat.zbavit sa ho tiez nechceme nemame nato srdce dat ho prec.tak musim upratovat
Myslím že na tému "pes v byte s deťmi" by sa mali vyjadrovať iba mamičky, ktoré niečo také osobne zažili a majú psa v byte s deťmi 🙂 niektoré komentáre sú úsmevné 🙂
@23donca a neskusali ste dávať pravidelne strihať? My máme buldocka a síce sa nestrihaju,raz sme skúsili a super,vobec už neplzne ,raz za 2mesiace nakratucko,ako plysak vyzera 🙂 je to veľká pomoc..
@victory7897 lenze pre buldocka to je neprirodzene.v zime ti moze ochoriet a v lete sa prehreje.srst sluzi ako ochrana a ty ked ho ostrihas,tak ju strati.mozno si spokojna,ze nemas chlpy,ale odnesie si to pes...
@maxiva nepytala som radu,ďakujem za poučenie
Už ma taký problém netrápi,syn dostal alergiu "vďaka" susedovmu bytovému psíkovi,takže pes u nás dnu v byte nikdy nebol a ani už nebude.
ahoj...my mame krizenca a tiez plzne...v lete je to neskutocne....hlavne kolitomu sme kupili roboticky vysavac a je to uzsany pomocnik....kazdy den pustim a mam pokoj...ked deti zaspia zotieram cely dom 🙂 casto vycesavat 🙂 okrem toho ten nas s nami spinka a chlapci sa po nom radi valaju 😀 hlavne ich netreba od seba nejak drzat aby si pes na dietatko zvykol...nas ked ich ma plne zuby sa postai a odijde...hlavne je dolezite ukazaat kto je doma pan a nebude problem 🙂
My mame vlciaka, je aj vonku aj dnu - je sucast rodiny . Jasne plzne aj ked ho vycesavame , aj donesie domov spini a musim denne povysavat. Ja sm si z ty h chlpov nic nerobila nakolko uz 15 rokov zijem si psikmi teda aj davno pred dietatom. Je odcerveny, zaockovany, cviceny. Nikdy som kvoli dietatu nemenila spravanie k psikovi. A par chlpov nikoho nezabije. Hracky ofukam od chlpov , oblecko vyprasim. Psik nesmie na gauc a postel. No a dieta sa mi plazilo castokrat aj po psovi - oprasila som ho a hotovo. 🙂
Aj nabuduce😉nechcem ta poucovat..ale musela som,pre psa to jednoducho nie je dobre..to je fakt
Kup si roboticky vysavac.psa na gauc nepustaj.kazdy den psika vycesavaj plus lososovy olej do granul robi zazraky.a ak mas podlahy,treba to denne pobehat s handrou...kym dietatko bude lozit.ja mam labradorku a lososovy olej je pre mna zazrak