Moja 6 rocna civava prestala chodit hore schodami. Nekryva, nic ho neboli, zerie, pije, vyzera uplne ok, len tie schody. Dole zijde ale hore nechce. Ani na gauc nevie vyskocit, co pred tym robil bezne. Chodi okolo nas a zufalo hlada niekoho, kto ho vylozi. Stretli ste sa s niecim podobnym? Co to moze byt??
zajtra ti to vysvetli veterinar, moze to byt chrbtica..alebo ako pisu vyssie, panva
Naš pudel sa takto správal keď mala zápal maternice. Trebalo jej ju potom vybrať.
Treba ísť k veterinárovi, príčin môže byť veľa.
@taskataska suhlasim, nas mal problemy s platnickou, ked sa takto spraval.. dodam, ze mal od bolesti tvrde brucho, neviem, ako to suvisi...
Veterinar beztee rýchlo
moja ma 9 a tie jej to u neje .. sice vyskoci,ale uz je hold stara .. spava ole na gauci do postele sa jej u nechce ... kazdopadne u malych psov ak nemas rodokmen starnutie prichadza skor .. klby sa opotrebuvavaju rychlejsie ..pre klud by si mala zajst na veterinu doporucia ti vitaminy na klby a nezatazovat ju
Taketo male plemena vobec nemaju chodiť po schodoch. Pod pazuchu a odnesiem, zničia si klby, velmi skoro.
Civava - pravdepodobne luxacia pately, teda vyskakujuce jablcka v kolienkach, alebo ta chrbtica. Treba ist na veterinu, asi vam odporuci doplnit klbovu vyzivu a po schodoch nosit na rukach
@zlostitko prave, ze nesuhlasim, ze ich treba nosit a blabla. Je to pes, ak nema nadvahu, musi mat iny racionalny problem, ktory odhali najskor veterinar. Ak uz mate starsieho, tak strava aj pristup budu rovnake, ale nejake seknutie sa mohlo stat. Nasa napr. uz horsie vidi v tme, cize na chodbe jej musime zasvietit, aby videla vybehnut. U 6r ale najskor nieco ine to bude. Drzim palce
U nás bolo ochrnutie spôsobené podanymi kosťami. Určite veterinár.
My ked sme mali ešte šteňa yorka, veterinar nebohy pan doktor Fajnor odborník na zuby a kosti, z Trnavy povedal, ak mu chceme zachovat čo najdlhšie dobre zdravie, treba nosit po schodoch.
Mame kurzové stávky??? Vsadil by som na platničku🙂
Podla mna ma problem a klbami.
Môj tiež takto nič žiadnu bolesť neprejavoval len nevedel ísť hore schodami proste zastal a nešiel a prišli sme nato že ho bolelo bruško veterinár potom zistil že ma zápal pankreasu nasadil antibiotika a už sme dávali pozor na stravu
Dam vediet, ked sa nieco zisti a dakujem za odpovede.
tiež sme zažili, najskôr zle začal po schodoch, potom z večera do rána prestal chodiť.. platnička :( hrozné to bolo .( vraj okolo piateho roku to psíkov vie postihnúť ..
nasa fenka mala nador sleziny a vtedy bola velmi opatrna pri vyskakovani na gauc, ci po schodoch. urcite treba overit u veterinara, ci je OK.
Slubovala som, ze napisem, ale aj som zabudla. Nakoniec sme nikde neboli a postupne to preslo samo. Dnes je chlapec uplne fit 🥰🥰
@zlostitko my sme boli s našou u veterinára dva roky dozadu mala presne to iste. Vraj je to od chrbtice, že sa im zmenšujú medzery medzi stavcami. Robil jej rtg. Pol roka brala takú výživu vo forme sirupu a mesiac tablety na útlm bolesti. Potom pol roka pauza a opäť ich brala. Operácia to vraj nevyrieši. Lieky jej pomohli po schodoch už ide sama aj keď na gauč nevyskoci stále, no už máme 11 rokov, takže je to v poriadku. Určite navštívte veterinára.
@zlostitko ahoj, ja mám dve čivavky 17r. a 8r. Tá staršia prestala chodiť po schodoch asi pred 3 rokmi, hold už je staručká a bolia ju kĺby. Tá 8r.vie odjakživa chodiť len hore schodmi, dolu nezíde, ale je drobná, má len 1.60kg, takže ich obe nosím. Na postel a gauč nevedeli vyskočiť nikdy. Určite treba vylúčiť zdravotný problém, ale nemyslím, že to bude spôsobené tým. Jednoducho možno už nechce, bojí sa, predsa len sú to maličké psíky.
Moja yorka to mala kedysi davno, mala prasknutu panvu, ona ale vyskocila z ruk a zle padla. Zahojilo sa same