6 ročná čivava prestala chodiť hore schodami

zlostitko
30. aug 2020

Moja 6 rocna civava prestala chodit hore schodami. Nekryva, nic ho neboli, zerie, pije, vyzera uplne ok, len tie schody. Dole zijde ale hore nechce. Ani na gauc nevie vyskocit, co pred tym robil bezne. Chodi okolo nas a zufalo hlada niekoho, kto ho vylozi. Stretli ste sa s niecim podobnym? Co to moze byt??

mirola
30. aug 2020

Moja yorka to mala kedysi davno, mala prasknutu panvu, ona ale vyskocila z ruk a zle padla. Zahojilo sa same

karhu
30. aug 2020

zajtra ti to vysvetli veterinar, moze to byt chrbtica..alebo ako pisu vyssie, panva

ivca88
30. aug 2020

Naš pudel sa takto správal keď mala zápal maternice. Trebalo jej ju potom vybrať.
Treba ísť k veterinárovi, príčin môže byť veľa.

zlostitko
autor
30. aug 2020

@ivca88 mam psa, takze toto nie

solange7
30. aug 2020

@zlostitko kludne ho mohlo aj seknut, alebo nieco podobne s chrbticou. Navstevu veterinara by som urcite absolvovala.

taskataska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
inga93
30. aug 2020

@taskataska suhlasim, nas mal problemy s platnickou, ked sa takto spraval.. dodam, ze mal od bolesti tvrde brucho, neviem, ako to suvisi...

vve
30. aug 2020

Veterinar beztee rýchlo

syslik81
30. aug 2020

moja ma 9 a tie jej to u neje .. sice vyskoci,ale uz je hold stara .. spava ole na gauci do postele sa jej u nechce ... kazdopadne u malych psov ak nemas rodokmen starnutie prichadza skor .. klby sa opotrebuvavaju rychlejsie ..pre klud by si mala zajst na veterinu doporucia ti vitaminy na klby a nezatazovat ju

karpina
30. aug 2020

Taketo male plemena vobec nemaju chodiť po schodoch. Pod pazuchu a odnesiem, zničia si klby, velmi skoro.

vikusjk
30. aug 2020

@karpina nasa yorka ma 13 r a denne beha po schodoch

lindusss2016
30. aug 2020

Civava - pravdepodobne luxacia pately, teda vyskakujuce jablcka v kolienkach, alebo ta chrbtica. Treba ist na veterinu, asi vam odporuci doplnit klbovu vyzivu a po schodoch nosit na rukach

inga93
30. aug 2020

@karpina nasmu nevysvetlis, mame maltezaka, ma bude mat 12 rokov, ale kym ho stihnes zobrat na ruky, je fuc, ci na schodoch, ci na posteli :D

zlostitko
autor
30. aug 2020

@vikusjk mam este 12 rocneho a ten je teda riadny skokan

zlostitko
autor
30. aug 2020

@syslik81 mam obidvoch papierovych a tento bol vystavny

vikusjk
30. aug 2020

@zlostitko prave, ze nesuhlasim, ze ich treba nosit a blabla. Je to pes, ak nema nadvahu, musi mat iny racionalny problem, ktory odhali najskor veterinar. Ak uz mate starsieho, tak strava aj pristup budu rovnake, ale nejake seknutie sa mohlo stat. Nasa napr. uz horsie vidi v tme, cize na chodbe jej musime zasvietit, aby videla vybehnut. U 6r ale najskor nieco ine to bude. Drzim palce

sincerity
30. aug 2020

U nás bolo ochrnutie spôsobené podanymi kosťami. Určite veterinár.

karpina
30. aug 2020

My ked sme mali ešte šteňa yorka, veterinar nebohy pan doktor Fajnor odborník na zuby a kosti, z Trnavy povedal, ak mu chceme zachovat čo najdlhšie dobre zdravie, treba nosit po schodoch.

karpina
30. aug 2020

@inga93 tak to je super šikovnik, nech sa mu len darí :D má iste dobré gény.

inga93
30. aug 2020

@karpina jeden nikdy nevie, dokedy to tak bude, ale zatial sa sprava ako stena 🙂 dakujeme

amelia000
30. aug 2020

@zlostitko daj zajtra vediet ci ti povedal veterinar, fakt ma to zaujima co mu moze byt.

miskooo1987
30. aug 2020

Mame kurzové stávky??? Vsadil by som na platničku🙂

nini1010
30. aug 2020

Podla mna ma problem a klbami.

bajka16
30. aug 2020

Môj tiež takto nič žiadnu bolesť neprejavoval len nevedel ísť hore schodami proste zastal a nešiel a prišli sme nato že ho bolelo bruško veterinár potom zistil že ma zápal pankreasu nasadil antibiotika a už sme dávali pozor na stravu

zlostitko
autor
30. aug 2020

Dam vediet, ked sa nieco zisti a dakujem za odpovede.

evita68
30. aug 2020

tiež sme zažili, najskôr zle začal po schodoch, potom z večera do rána prestal chodiť.. platnička :( hrozné to bolo .( vraj okolo piateho roku to psíkov vie postihnúť ..

majamat
30. aug 2020

nasa fenka mala nador sleziny a vtedy bola velmi opatrna pri vyskakovani na gauc, ci po schodoch. urcite treba overit u veterinara, ci je OK.

zlostitko
autor
11. sep 2020

Slubovala som, ze napisem, ale aj som zabudla. Nakoniec sme nikde neboli a postupne to preslo samo. Dnes je chlapec uplne fit 🥰🥰

silwika123
11. sep 2020

@zlostitko my sme boli s našou u veterinára dva roky dozadu mala presne to iste. Vraj je to od chrbtice, že sa im zmenšujú medzery medzi stavcami. Robil jej rtg. Pol roka brala takú výživu vo forme sirupu a mesiac tablety na útlm bolesti. Potom pol roka pauza a opäť ich brala. Operácia to vraj nevyrieši. Lieky jej pomohli po schodoch už ide sama aj keď na gauč nevyskoci stále, no už máme 11 rokov, takže je to v poriadku. Určite navštívte veterinára.

littlefiona
13. sep 2020

@zlostitko ahoj, ja mám dve čivavky 17r. a 8r. Tá staršia prestala chodiť po schodoch asi pred 3 rokmi, hold už je staručká a bolia ju kĺby. Tá 8r.vie odjakživa chodiť len hore schodmi, dolu nezíde, ale je drobná, má len 1.60kg, takže ich obe nosím. Na postel a gauč nevedeli vyskočiť nikdy. Určite treba vylúčiť zdravotný problém, ale nemyslím, že to bude spôsobené tým. Jednoducho možno už nechce, bojí sa, predsa len sú to maličké psíky.