Dnes mam 24 rokov a nič som v živote nedokázala, viem že to znie strašne ale bojím sa tridsiatky 😞 rozprávala som sa o tom aj s mamou, a ona my povedala že ako 30 ročná mala viac sebavedomia a cítila sa vo svojej koži lepšie ako 20 ročná. Môže to byt? Aj starnutia sa bojím… nechcem vyzerať staro… sorry za výlev ale cítim sa strašne a sama neviem prečo
Nič si nedokázala? Čiže nemáš vzdelanie, nemáš prácu, nemáš koníčky, nemáš bývanie, ...?
Vela ludi v 23-24r skoncilo este len VS s dlhmi na studentskej pozicke, za sebou mali akurat brigady cez vikendy a cez prazdniny. V 24 sa pracovny zivot este len zacina.
Prestan sa lutovat, chod von, je tam krasne. Nauc sa nieco nove, napriklad dalsi jazyk a uzivaj zivot.
To nie je podľa mňa o veku ale o vnútornom nastaveni.. ja som sa cítila super cca do 30, potom sa to začalo pomaly zhoršovať a začala som cítiť staro (možno je to aj tým že všetky kamošky mám od seba kus mladšie rovnako ako aj manžel kolegov). Teraz mám 37 a je to ozaj zlé 😆 mám pocit že som už strašne stará, všetky pekné výnimočné udalosti za mnou a teda už len akýsi stagnujúci stav až do dôchodku 😁 mamina moja má po 70 a seriózne je na tom pocitovo lepšie ako ja.. 😆 teda vekom to isto nie je. Držím palce nech sa tvoj pocit zlepši a všetko najlepšie k narodeninám 🥳
Od 30 do 35, to boli zatiaľ najlepšie roky. Cítila som sa dobre, cítila som sa byť pekná, zvládala som sa venovať deťom, manželovi, cvičiť, pracovať, vedela som, kde som a kam ďalej chcem ísť. V 36 som šla na RD, teraz mam 37 a doma s deťmi fungujem teplakovo, bez makeupu a bez veľkých stretnutí s dospelými, takže trochu zmena. Som zvedavá, čo bude, keď mi skončí RD. Ale už teraz viem, že s vekom to nesúvisí. Ak sa chceš cítiť dobre, musíš sa tak nastavit. Celé svoje myslenie, celého človeka.
V 30tke takéto srandy riešiť nebudeš 😀
Zistíš, že čím si staršia, tým si múdrejšia. Zivot budeš brat úplne inak. Ale myslím, že ja som okolo 23r mala tiež také myšlienky a rôzne stavy. Ako by si človek v tom veku uvedomil, že ten život beží fakt veľmi rýchlo.
Budem mať 40 a cítim sa ako človek.. niekedy smutne, niekedy veselo, niekedy neutrálne.. ale ani raz som sa necítila divne len kvôli veku či tomu, čo som dosiahla.. som to ja či mám 15, alebo 35 - nikdy som neriešila svoj vek ako taký.. môj život je taký, aký zrejme mal byť.. som zdravá, mám zdravé deti, mám zdravého muža a dúfam že to tak ostane ešte veľa rokov.. to je niečo na čo sa sústredím..
Nerieš prislis čo by si mala a čo by si nemala.. jednoducho zi a snaž sa žiť tak, aby tvoj život plynul zdravo a správne.. všetko potom pôjde tak, ako má..
mam 30 a fakt je to v mojom zivote ovela lepsie nez ta moja dvadsiatkova dekada. financne uplne niekde inde, konecne zacinam vo vacsom cestovat, makam na sebe, v praci sa mi dari. chytil na taky optimistickejsi pohlad, pocit
Mam o 10 rokov viac ako ty a citim sa viacmenej rovnako, ako ked som mala 24. Akurat teraz uz mam rodinu, tak mam viac zodpovednosti v zivote a neriesim kraviny. Aj v 24 som si vedela urcit priority, vedela som povedat nie a vedela som presne, comu sa v zivote vyvarovat. V 24 som bola v poslednom rocniku na vyske a rozmyslala som, ci si mozem dovolit kupit jogurt alebo nie. Teraz mam fajn pracu a toto, nastastie, uz riesit nemusim.
Nestaviam svoj zivot na uspechoch, netuzim po tom, aby ma niekto obdivoval. Mojim najvacsim uspechom je, ze mam skvelu rodinu, super manzela, sikovneho syna. Tesim sa z toho, ze sme zdravi a spokojni, ze mame s manzelom fajn pracu a mozeme si uzivat zivot.
A ano, este mi napada jeden rozdiel... ked som mala 24 rokov, nebolel ma cely clovek 🙂
Dávno už síce nemám 30, ale presne si pamätám, ako som na svoje 25 narodeniny plakala (!!!), mala som depku zo starnutia, z toho, že už mám 25 a ešte som nič nedosiahla (išla som neskôr na VŠ, čiže v čase narodenín som bola v poslednom ročníku, pred ukončením štúdia a nevedela som ani, čo ďalej). Čo sa vzhľadu týka, až po 30-tke som konečne prestala vyzerať, ako nedospelé decko, čiže z tohto hľadiska tiež pozitívna zmena. Tvoja mama má pravdu, po 30 som sa cítila rozhodne lepšie, než keď som bola v tvojom veku.
Najlepšie som sa cítila tak medzi 28-33, veľa energie, neriešila až tak blbosti ako v mladosti, bola som veselá. Teraz mám 35, čo sa týka energie stále dobre, necítim sa, že nevládzem, ale nedarí sa mi pár rokov v ničom, len problémy, plus pomaly nastupuje predmenopauza (genetika nepustí, v rodine máme predčasnú menopauzu) a som už taká smutnejšia ako predtým.
Pamat mam dobru, takze si pamatam ako som sa citila. Krasne , sexi, balili ma devatnastrocni fakt pekni chalani v praci, uz som chodila s mojim manzelom, vsetko "vazne" bolo este len predo mnou, potom zasnuby, byvanie, svadba, dom, deti...
Ako mladsia som sa na to necitila, vzdy som zila presne tak ako som chcela a bolo - a je to - super.
Takze ja osobne tvojim pocitom nerozumiem...pracovat budes dlho ak neurobíš obchod storocia ze nebudes musiet 🤭 takze naozaj si nic nezmeskala.
Deti tiez budes moct rodit este vyse dvadsat rokov ak nebudes mat predcasnu menopauzu.
Zaujímavé že aj moja mama hovorila, že najlepší vek bol tak 30 rokov a na mne sa to tiež potvrdilo, že ako 30 ročná som sa cítila tak akosi zrelšie. A tvoje myšlienky tiež asi nie sú úplne ojedinelé, podobne asi okolo 24-ky som začala mať pocit, že už začínam starnúť a nevedela som sa tak nejako zaradiť, teraz sa len chytám za hlavu, veď som bola total mladá 😀 Ale to závisí od naozaj mnohých faktorov vonkajších aj vnútorných ako sa cítiš. Ja som sa začala venovať prírodnej kozmetike, zmenila som svoje stravovanie, čím som si sama vyliečila kožné problémy, schudla som, takže napokon ako 30 ročná som vyzerala omnoho lepšie ako 24 ročná. Nájdi chuť k hľadaniu vnútornej rovnováhy. Život je pestrý a vždy je čo objavovať 🙂
Mam 30 a cítim sa ako keď som mala 20.😅😐
Podľa mňa začína život po 40, prelomom 40 mi bolo ukradnuté kto si čo myslí, sústredím sa len na seba a rodinu, pár kamosiek (2), ktoré sú mi oporou a to mi stačí, nehrniem sa za kariérou (už som ju docielila),deti už pomerne veľké... ešte mám sny cestovať spoznávať krajiny, ale na to potrebujem viac peňazí (preto musím pracovať), ale život je krátky, užívaj si ho, nedeptaj sa výzorom, používaj spf50 cely rok a večer retinal 🙂
Nikdy nie je neskoro začať aby si v zivote niečo dokazala.Netreba pozerať spravi, treba myslieť pozitivne ,veriť sama sebe a mať sa rada.
Pozri si film The Secret-tajomstvo a začni myslieť pozitivne a povedz ze si úspešna mlada žena a zvladneš Vsetko.
Život je ťažký a niekdy keď sa jedna etapa končí začína sa druhý, len na tebe záleží ako to začneš.
Nemysli na minulosť, ži v súčastnosti a budúcnosť neplanuj.Keď ti niečo nevyjde aby ťa to psychicky nezobralo..Užívaj si život, máme len jednu
Mne to "kliklo" az okolo 25tky a od vtedy mam pocit, ze si zivot uzivam. Je to nezavisle od toho, ci mam menej, alebo viac penazi, zamestnania, inych ludi. Mala som horsie obdobia, tazke zmeny a tak, ale neviem, nejako ma to nezlozilo. Ale zase toto je aj dost o zivotnom postoji. Ak je niekto pesimisticky naladeny, tak dobre nebude nikdy.
Ja mam 40 a teda je mi vyborne. Mam vlastne bývanie, prácu, manzel, už vcelku samostatné deti a užívam si chvíle s nimi , s priateľmi ci sama so sebou. Naozaj je to teraz super obdobie, len nech sa nič neoitoto
Mám 2x30 rokov a ďakujem mám sa dobre.Všetko sa dá prekonať bolesti,smútok,prehry.Žijem a uvedomujem si,že mnohí už to šťastie nemajú.Keď si večer ľahnem premietnem si v hlave,čo som cez deň dokázala aj napriek chorobe.Štrikovala,čítala som dobrú knižku,postarala som sa o vnučky,zlikvidovala burinu apod.A teším sa na ďalší deň.
@elizabet173 ja zase áno, teraz je toľko možností, aj čo sa týka vzdelávania, aj práce,
Mám 33 a cítim sa najstastnejsie ako som sa kedy cítila.Posledne 2- 3 roky nám úplne všetko,čo som si kedy želala.Este aj viac.Skveleho muža,zdravé deti,vlastne bývanie.
Mám po 30ke a cítim sa lepšie ako pred 10 rokmi. Aj keď život je vďaka rôznym okolnostiam oveľa náročnejší ako vtedy.
Suhlasim s tvojou mamou 🙂
@elizabet173 tak ja som nemyslela vyslovene hnať sa za tým. Byť karierista. Ale človek má viac možností aj cestovania a ľahšie sa mu učí napr. jazyk. Môže toho viac spoznať. Zažiť.
Mám 31 a cítim sa lepšie ako keď som mala 20. V 24 rokoch som bola tupelo, riešila som totálne hlúposti. Ničoho sa neboj, pracuj na sebe, staraj sa o seba a uvidíš, že tieto tvoje myšlienky sú len dočasné 😉