Intolerancia na laktózu

mikra3
17. mar 2022

Ahojte mohol by mi prosím Vás niekto poradiť ohľadom použitia šľahačky? Môže byť pri intolerancii na laktózu použitá rastlinná šľahačka kde je obsah mliečnej bielkoviny? Ďakujem . Viem že predávajú aj free šľahačky ale bojím sa že v spojení s mascarpone a tejto šľahačky originál by stekala a nebola by taká pekná.

pondelok01
17. mar 2022

@mikra3 ja by som sa skor bala kombinovat rastlinnu umelu slahacku s mascarpone, nez delaktozovanu. Ta je z normalneho mlieka, len je tam pridany emnzym, ktory mliecny cukor rozstiepil na lahsie stravitelne cukry. Este si prezisti, ci ma dotycny problem s laktozou alebo kravskou bielkovinou, lebo to su dve rozne veci.

guiseppinka
17. mar 2022

Slahala som aj obycko mascarpone s rastlinnou aj klasickou free slahackou a pohoda. A dokonca aj nejake rastlinne mascarpone so free slahackou a bolo to jak beton tvrde... Smelo do toho

stefi_k
17. mar 2022

Aj mascarpone treba bezkaktozove. Šlahačky a aj bezlaktozove mascarpone maju trochu inakšiu konzestenciu jak laktozove. Moja skusenost je, že raz je to jak beron a raz treba použit stabilizator, lebo je riedka. Inak da sa kupit rastlina šlahacka ktora je veganska a tam nie je žiadna živočisna zložka