Ahojte mohol by mi prosím Vás niekto poradiť ohľadom použitia šľahačky? Môže byť pri intolerancii na laktózu použitá rastlinná šľahačka kde je obsah mliečnej bielkoviny? Ďakujem . Viem že predávajú aj free šľahačky ale bojím sa že v spojení s mascarpone a tejto šľahačky originál by stekala a nebola by taká pekná.
Slahala som aj obycko mascarpone s rastlinnou aj klasickou free slahackou a pohoda. A dokonca aj nejake rastlinne mascarpone so free slahackou a bolo to jak beton tvrde... Smelo do toho
Aj mascarpone treba bezkaktozove. Šlahačky a aj bezlaktozove mascarpone maju trochu inakšiu konzestenciu jak laktozove. Moja skusenost je, že raz je to jak beron a raz treba použit stabilizator, lebo je riedka. Inak da sa kupit rastlina šlahacka ktora je veganska a tam nie je žiadna živočisna zložka
@mikra3 ja by som sa skor bala kombinovat rastlinnu umelu slahacku s mascarpone, nez delaktozovanu. Ta je z normalneho mlieka, len je tam pridany emnzym, ktory mliecny cukor rozstiepil na lahsie stravitelne cukry. Este si prezisti, ci ma dotycny problem s laktozou alebo kravskou bielkovinou, lebo to su dve rozne veci.