Intolerancia BKM

diaszoky
9. jan 2022

Ahojte ma to tu niekto z dospelych?ako to zvladate? Je pravda ze sa toho do konca zivota nezbavim? Mate nieake doplnky stravy kt vam pomohli co sa tyka criev? Dakujem

bubik6x
9. jan 2022

@diaszoky ahoj mám to od narodenia ale zistili mi to až v 15, a vždy ma po mlieku alebo syroch neskutočne bolelo brucho až som odpadávala ale dostala som od imunologa lieky ale nič mi to nepomohlo, takže musím všetko vynechať jedine bezlaktozove mlieko, ale ja mám aj tak už od mala odpor k mlieku takže tu zmenu veľmi nepociťujem a áno je to so konca života

mamina0078
9. jan 2022

Alergia je navzdy keby si mala len intoleranciu na laktozu (na bkm intolerancia neexistuje len alergia) tej sa da zbavit... A v dnesnej dobe to nie je problem, da sa to uplne bez problemov zvladnut je uz XY roznych rastlinnych mliek, veganskych cokolad kde nemas mlieko, rozne jogurty, pudingy, masla, syry jednoducho cokolvek na co mliecne pomyslis zalozene na rastinnom zaklade...

diaszoky
autor
9. jan 2022

@mamina0078 viem ja uzivam xy rastlinnych veci no taky syr a jogurt je citit ze to nieje take chutne.. inac jedna pani z lr mi tvrdi ze sa tohonzbavit da preto sa pytam

mamina0078
9. jan 2022

@diaszoky intolerancie sa da, minimalne rok tvrdo dodrziavat stravu bez laktozy vtedy mozes mliecne vyrobky ale lacto free a potom postupne zacat s obycajnymi mliecnymi vyrobkami... Ale cim viac budes tu dietu porusovat tym dlhsie sa jej budes zbavovat.

diaszoky
autor
9. jan 2022

@mamina0078 ale ja nemam na laktozu ale na mliecnu bielkovinu

mamina0078
9. jan 2022

@diaszoky tak potom jedine rastlinne produkty ale intolerancia na BKM neexistuje takze mas alergiu z ktorej sa neda vyliecit

diaszoky
autor
9. jan 2022

@mamina0078 ☹️☹️

bubik6x
9. jan 2022

@mamina0078 ja som sa doteraz intolerancie na laktózu nezbavila a to ju mám od detstva, moja mama 52 tiež nie, ani moja sestra 32 a to nič z laktozou nejeme a od lekárov som počula len nauč sa s tým žiť koniec bodka

mamina0078
9. jan 2022

@bubik6x ja som ju mala rok a pol som nic nezjedla s laktozou (vratane bez mliecnej cokolady, jedal mimo domu) a teraz mozem bez problemov.

diaszoky
autor
9. jan 2022

@mamina0078
@bubik6x ved to mihlava neberie lebo ista pani z LR mi povedala, zeje to klamstvo a ze alergia na mlieko suvsiis s kyselinami zaludocnymi a dasa toho zbvit a dr mlcia🤦🏼😑preto sa pytam

kacena4
9. jan 2022

@diaszoky jasnacka jedna babka povedala... urcite ma vystudovanu medicinu a je odbornik v gastro...

diaszoky
autor
9. jan 2022

@kacena4 vies, ze nie no tvrdila mi toto: Nie je to vôbec pravda, vie sa to upraviť. Mám vyliečených klientov z HIT, ktorým lekári nevedeli pomôcť, takisto z alergii. Stres je spúšťačom všetkých chorôb a najviac prekysľuje organizmus. Je potrebné začať čím skôr, kým to nebude ešte horšie. Produlkty vam nakombunujem ak sa rozhodnete užívať ich a prídu vaám domov, budete mať môj servis a zľavovú kartu na produkty. Bolo by fajn si k tomu zavolať, aby ste pochopili kombináciu a dávkovanie produktov. Preto sa pytam tu ci ma niekto skusenost

bubik6x
9. jan 2022

@mamina0078 ja fakt neviem možno že každý organizmus reaguje ináč, ale vážne keď je v niečom aj minimum laktózy a ja to zjem tak do 20 minút dostanem také kŕče že sa idem zblázniť, brucho nafúknuté, čreva až spievajú a kým dôjdem na záchod (3metre) tak už ma len priateľ s dcérou nájdu nepritomnu na zemi, takže ja fakt nič z toho nejem a je to stále takto už od detstva, ani priateľ mi nechcel veriť že je to takto až raz varil on a nerobil zápražku ako ja z bezlaktozoveho mlieka a múky ale dal tam rovno smotanu a potom ma našiel ležať pred wc, od tej doby aj on už všetko sleduje čo a ako variť atď

diaszoky
autor
9. jan 2022

@bubik6x presne toto ze nikto nam neuzna kazdy mi povie aaár ved jeden kolacik ta nezabije

cezpat
9. jan 2022

@diaszoky Ahoj. Ja mám intoleranciu na 30 potravín. Doktorka mi odporúčala na 3 mesiace eliminačnú diétu a potom postupne po týždni pridávať jednotlivé zložky do stravy a sledovať.
To znamená, že telo ju po tej eliminácii môže, ale aj nemusi prijať, tak či tak to znamená si možno dopriať niečo mliečne tak raz za týždeň. Skôr výnimočne.

cezpat
9. jan 2022

@mamina0078 Existuje. Ja mám intoleranciu na kazeín, čo je bielkovina z mlieka.

diaszoky
autor
9. jan 2022

@cezpat na 30 potravin? To z coho sa urobilo??🤦🏼

cezpat
9. jan 2022

@diaszoky Taaak to keby som vedela 🤷. Hovorí sa tomu aj "priepustnosť čreva"...
Lekárka mala problém mi nastaviť nejaký jedálniček, že vraj väčšina ľudí ma tak na dve, tri zložky intoleranciu. Mne vyšlo 30....z 250.
Vraj intolerancie vznikajú ak ti chýba enzým na trávenie a predtým si danú potravinu často konzumovala...

diaszoky
autor
9. jan 2022

@cezpat nao to som pocula tiez ciastocne ze zato moze casta konzumacia a daj aspon 7 pozravin zo zaujimavosti ,,..

bubik6x
10. jan 2022

@diaszoky no veď to ale ja mám tiež intoleranciu na viac druhov potravín, ako tínedžerka som mala fakt "super" lekára, ktorý mi dva roky dával tie isté ATB lebo si " nevšimol" moje rozpadavajuce sa mandle, z ktorých som sa ešte po zmene lekára a následnom vybratí liečila ešte dva roky a k tomu ešte aj sepsa.....ale tie ATB mi zničili tak čreva že doteraz nemôžem absolútne nič z čoho nafukuje, ani obyčajnú cibuľu....a brokolicu a karfiol, ktoré milujem ani nehovorím......asi je to fakt tak že každý organizmus to má ináč, ja som už tak veľa rokov takže som si na to už zvykla

diaszoky
autor
10. jan 2022

@bubik6x sepsu?? Preboha🤦🏼

bubik6x
10. jan 2022

@diaszoky no to boli ešte časy keď " lekár má vždy pravdu" a nemôžeš sa opýtať na názor iného......po zmene lekára som mala do mesiaca mandle vonku, k tomu pravidelné vyšetrenia ako gastro, infektologia, hematologia, nemocnice hore dole.....vďaka tomu som musela opakovať posledný ročník na strednej škole a k tomu ešte externe, pretože by ma nepustili k maturite kvôli vymeskanym hodinám......ale čo už teším sa že som urobila dobre a išla k inému lekárovi, lebo ktovie čo horšie by nastalo a to všetko kvôli hlúpym mandliam, ktoré k životu aj tak nepotrebuješ, a keď som bola na vyšetrení z mandľami lekár mi hneď povedal: slečna váš lekár je slepý? Vám sa rozpadávajú mandle, to musí ísť hneď von! To malo byť von už pred dvoma rokmi keď to začalo, prečo ste čakali doteraz? No preto lebo lekár má vždy pravdu a na názor iného sa opýtať nemôžeš preto, chvalabohu že tie časy sú preč

diaszoky
autor
10. jan 2022

@bubik6x ta vera masaker ti dr

cezpat
10. jan 2022

@diaszoky tu je komplet...

diaszoky
autor
10. jan 2022

@cezpat pre pana jana a ako sa stravujes co mas napr na ranajky obed?

cezpat
10. jan 2022

@diaszoky V pohode. Aj ja som bola na začiatku zhrozená. No v podstate, na raňajky pohánkovú kašu, vločky alebo mnou upečený chlieb, mám kvások, keďže kvasnice nemôžem.
Obed, mäso, zelenina, pohánka, pšeno, quinoa, cestoviny pohánkové, šošovicové, strukoviny...
Mlieko si robím vlastné kokosové, smotany, jogurty vieš nahradiť rastlinnými.
Múky sú už tiež kadejaké...

diaszoky
autor
10. jan 2022

@cezpat to ano len to lezie do penazi a navyse fzrt to kombinovat to nieje ze si objednam hocixo v restike alebo tjem
Hocicoo to uz je o tom, ze clovek musi mat plan😑☹️🤦🏼

cezpat
10. jan 2022

@diaszoky Do peňazí ani nie, plánovať áno.
V potravinách skoro všetko obchádzam, čiže tým pádom ani nekúpim.
Reštaurácie, FastFood výnimočne.... Keďže nemám na výber. Ušetrím.
Obed do práce si nosím z domu.