Ahojte, pripravuje sa tu niekto na SCIO testy? Mňa to čaká o týždeň a som z toho troška na nervy. Testy si robím, ale stále nemám z toho také výsledky, ako by som chcela. Viem, že sa na to nedá naučiť, ale aj tak ma to štve. Vôbec neviem, že koľko bodov z toho musím mať a čo by sa vlastne stalo keby to nespravím. Obávam sa toho. Kúpila som si aj učebnicu a čítala som si o tom ako sa úlohy vypracovávajú, ale je to celkom oničom.
Musiš si zapamätať, že ak zle odpovieš, tak sa ti nielen že nezaráta žiadny bod, ale ti aj body vezmu, teda sa oplati vždy označiť to , čo skoro na 99% vieš. Ak teda nevieš odpoveď a tipneš, tak logicky, ak sú 4 odpovede, akú šancu máš, že to dáš správne ? Určite vieš vypočitať .... Body tam nerieš, pretože výsledok je v percentile, teda percentilom zistiš, koľko ľudi si predbehla z celého počtu. A koľkí boli lepši ako ty. Takže ,ak aj si mysliš, že si urobila zle, možno tak urobili aj ostatni a ono ťa to posunie vyššie.
Treba si trošku prejsť tie ulohy, aby si mala predstavu, ale je to čisto o logike a o čitani s porozumenim . Prechádzaj si tie priklady a sústreď sa na tie čo ti idú, tak si vyberaj aj v tom teste, tie s ktorými si si istá, sú to určite typy, tie rieš na začiatku a na tie ťažšie si nechaj čas .
@kaktusik007 ja stále nechápem tým % že ako sa to vyhodnocuje 🤣 ale budem sa snažiť samozrejme to spraviť čo najlepšie aby som to nemusela opakovať. Vlastne ani neviem že koľko stačí bodov alebo % na to aby som prešla (tuším polovica)
@diefrau toto nema % na prejdenie....... tu je dolezity percentil --- proste ten test robi XY ludi ---- a ti sa vyhodnocuju voci sebe navzajom.
Mozes test spravit na 50%, a mozes byt sucasne v 99percentile --- cize 99% ludi ma ten test napisany horsie ako ty.
proste rovnako ako bezne prijimacky --- je jedno na kolko bodov ich napises, dolezite je aby si bola nad ciarou ---- teda aby si ich napisala lepsie ako ostatni 🤷🏼♀️
@kaktusik007 takže to je z časti aj o šťastí? 😃
@diefrau je to o tom, aby si vycnievala z davu ;)
Ahoj, dnes už ich mame teda za nami a musím uznať že mohlo byť aj horšie. Chápem tá lebo mi to tiež nejako nejede, minuly termín som mala percentil 40… prihlásila som sa však na kurz budúci týžden cez víkend tak som zvedavá, po prípade sa pridaj lebo by tam mali vysvetľovať ako riešiť úlohy čo najefektívnejšie
@zaralotuska áno mohlo to byť horšie 😂 keď som kukala správne odpovede tak mala som tak polovicu správne cca z toho čo som vyriešila ale zasa aj záleží na ostatných ľuďoch ako to napíšu. Takže 40 percentil je ako keby zle? Vôbec neviem koľko “stačí” na vysokú školu. Vôbec som to na ich stránke nenašla. A to je ten kurz čo stojí 17€? Premýšľam teda že si ešte zaplatím 23.3 a uvidim čo potom.
Ahojte, tiež som ich robila, minulý termín 60 percentil, tento termín mám o pár bodov viac, takže uvidím ako dopadli ostatní, ale mám k tomu dosť načítaného, tak ak by mal niekto nejaké otázky, môžete mi napísať. 🙂 Btw...na aké školy sa hlásite?
@diefrau to že si mala polovicu dobre z tých, čo si vypočitala, nie je dosť dobre, tá druhá polovica , čo si urobila nesprávne ti vlastne zoberie z bodov , čo si dala správne, teda ak si dala správne za 40 bodov, tak dostaneš tak 20. Percentil 40 je nič, na vysokú školu moju som potrebovala 85.
Ja viem že ten percentil je hrozný, preto som sa prihlásila na ten kurz aby som sa zlepšila :D
Ja idem na prezenčný do Bratislavy čo bude budúci víkend
@mooonika1975 na akú vysokú si sa hlásila? A síce som si stále robila tie testy a už som z toho bola naozaj na nervy. Vždy som tak polovicu mala správne...A áno tiež sa bojím toho percentilu a tak. Keď som si to kukala polroka dozadu, že o čom to je. Vraj, že podobné ako IQ test, že také logické. Bolo to omnoho ťažšie ako IQ test :D. Ja sa hlásim na Filozofickú fakultu UK a tam som nikde nenašla aký percentil je na prijatie potrebný.
@zaralotuska Aj ja nad tým premýšľam. Ešte by som aj raz išla toho 23.3. Rátala som tie príklady z analytickej časti aj s frajerom a vysvetloval mi to. Aj som tomu chápala, ale ten čas robí najväčší problém a samozrejme aj ten stres a celkovo...ale naozaj bolo to ťažké veď ste to robili tak viete aké to bolo :D
@diefrau nie je napisané , lebo zrejme to nemajú ako možnosť isť bez prijimačiek, na tej mojej škole bolo prijatie bez prijimačiek, ale percentil musel byť nad 85. Takže oni zrejme pôjdu o najlepšieho a postupne .
Tak 60 percentil je taký priemer.
@diefrau áno, je to stres, ale tie priklady sú poväčšinou rovnaké, teda princip, ja som mala aj ich knihu, tam to bolo pekne rozpisané, ako pristupovať ku testu, čo riešiť prvé a čo posledné a NETIPOVAŤ, to sa neoplati, keďže prideš o body a v podstate uplne zbytočne potom urobiš správne niektoré . A nie, nie je to ako IQ test, to je uplne iné . Hlavne matematika ti predpokladam robila problem.
@mooonika1975 Aha, chápem. Na ten odbor, kde chcem ísť sa hlásime 2 a berú 5. Nie je tam, že nátresk. Ale, chápem, že keby brali napr. 20 a hlásilo by sa 40, tak by si vyberali.
@mooonika1975 netipovala som. A tiež som riešila prvé tie čo som vedela a čo sa mi zdali "Ľahké" (mala som odskúšané, čo mi najviac ide). Označovala som, keď som si bola istá. Áno, matika bola problém. Hlavne ten čas :D.
@diefrau no áno, máš cca 3 minúty na jeden 😉
@mooonika1975 nie je to, že 1,5 minúty na jeden cca? (33 otázok, 50 minút) plus zadanie si čítaš :D
@diefrau áno, vidiš, ja som to zdvojnásobila 😂
@diefrau no veru SCIO testy nie su vobec lahke. Teda viem sa vyjadrit len k matematike. Syn bol pred mesiacom a teda ked sme ich pozerali, boli sme prekvapeni, ze to nie je obycajna matematika pre kazdeho. Syn ich spravil nakoniec velmi dobre, na VS by mal byt na ich zaklade v pohode prijaty, ale teda prvykrat v zivote som ho videla, ze zrazu to nebol ten sebaisty chalam, ci vsetko bez problemov vie, nakolko ked si pozeral spravne odpovede, tak niekde bol velmi nemilo prekvapeny, kedze si myslel, ze odpoved ma spravne a hla, nie a strhli mu tretinu boda za zlu odpoved. Ale teda, on sa vobec nepripravoval, tie odpovede, co boli spojene s logickym uvazovanim mal vsetky spravne, chyboval hlavne pri ulohach s funkciami, nastasti bolo ich tam len par. Samozrejme, teraz je nadseny, aky ma vysledok, ale dufam, ze si uvedomi aj na zaklade tych zlych odpovedi, ze v zivote nepojde vsetko len tak jednoducho bez ucenia a namahy, lebo veru 18 rokov svojho zivota sa nemusel vobec snazit a vzdy bol hviezdu. Tak pre meho to malo aj takyto extra efekt.
Inak drzim palce, autorka.
@zaralotuska dobrý večer viete mi prosím poradiť kde sa dá prihlásiť na spomínaný kurz?
@mooonika1975 dobrý deň poraďte mi prosím kde by som si mohla vami spomínanú knihu kúpiť?
@diefrau synovi som dala vypracovat --- ma 13, texty teda moc nedaval 🤣 ale celkovo to spravil na 51%, co je myslim fajn vysledok vzhladom k veku ;)
ja co mam testy, su tam hned aj zhrnutia - takze viem ze ten test co syn robil dali priemerne ludia na 42%. Mne sa podarilo ho spravit na 73%. Je to vela? Malo? Ani ja a ani syn sme sa nan cielene nepripravovali... Este ho chcem dat mladsiemu, len tak, pre porovnanie.
kamaratkina dcera ho potrebovala, aby sa dostala na pravo... Najlepsi mala 88% - na pravo sa dostala s tymto vysledkom vtedy s prehladom. Ako to bude tento rok - nik netusi 🤷🏼♀️