S ktorou angličtinou sa dorozumiem viac v cudzine?

andreakurdy965
26. máj 2021

Ahojte baby chcem sa spýtať s ktorou angličtinou sa skôr dorozumiem v cudzine?

pribinak
26. máj 2021

S tou ktorú ovládaš

nafka0483
26. máj 2021

@andreakurdy965 Tu si precitaj: https://www.modrykonik.sk/forum/uz-je-dospely/americka-verzus-britska-anglictina-2/

Tie rozdiely su minimalne - vzhladom na to ze sa potrebujes dohovorit v cudzine.
Rozdiel je v spellingu niektorych slov, v slovnej zasobe, v prizvuku a pod.
Ale ci sa v cuzdine v hoteli spytas kde je elevator alebo lift, tak v to rozdiel nebude, pochopia. Okrem toho sa na Slovensku standardne vyucuju britska anglictina.

Aj tak mam pocit, ze si ta janka co to tu riesila jeden cas dookola a potom zrusila ucet...

aurorastone
26. máj 2021

@andreakurdy965 Britom ani boh nerozumie 🤣 ja najlepšie rozumiem nerodenemu anglicky hovoriacemu človeku alebo americká angličtina je pre mňa zrozumitelnejsia....asi závisí od človeka ale všeobecne britská je horšia na odposluch podľa mňa

lindous
26. máj 2021

rozhodne s indickou 😂 😂 môj obľúbený akcent 😅

dskjhfdlkdjhl
26. máj 2021

@andreakurdy965 s australskou😝

bluka2
26. máj 2021

Ja mám zas rada juhoafrickú 🙂

janula12345
26. máj 2021

@andreakurdy965 mna by zaujima dovod, preco sa toto pytas. Ides sa ucit anglictinu, a mas navyber nebodaj ucit sa britsku alebo americku anglictinu? Lebo rozdiel je v slovach minimalny... ide skor o akcent, ako pisu vyssie. Tak ci tak, ktorukolvek sa naucis- tvoja bude slovenska 😆- so slovenskym prizvukom.

ciernysokol
26. máj 2021

Neboj nic, slovenskeho prizvuku sa len tak nezbavis, takze je to jedno.

prasiatko30
26. máj 2021

dorozumies sa pokial chces rozpravat a budes sa snazit rozpravat - a v level a1 je ti uplne jedno ci pouzivas british alebo americku anglictinu a ked budes mat c2 tak ti to bude uz tiez uplne jedno ako sa s tebou budu rozpravat

moonlight1210
26. máj 2021

americka je pre mna zrozumitelnejsia, asi preto, ze som odchovana na ich serialoch.
ale britsku anglictinu milujem. je taka prijemne snobskejsia a spevavejsia. 🙂

japonska a cinska anglictina je top. hlavne, ked sa dostanu do raze a idu ako gulomet. k tomu velmi vysoky, spevavy hlas (hlavne u zien) a nerozumies po telefone ani za pana. odchytavam tak kazde tretie slovo a kontext si rekonstruujem za pochodu.

bluka2
26. máj 2021

@moonlight1210 je to len vec zvyku. Ja s číňanmi hovorím po anglicky každý deň a už rozumiem v podstate všetko...

nafka0483
26. máj 2021

@moonlight1210 Japonska a cinska v podstate neexistuje, to by potom existovala aj ruska, slovenska a pod.
Oficialne su "druhy" anglictiny len tie, ktore su normalne spisovne a uradne v danej krajine. Cize je americka, britska, australska, mozno este ta indicka. Ale japonci ani cinania nemaju vlastnu - ucia sa bud tu britsku alebo americku akurat ze maju svoj prizvuk, tak ako aj slovaci maju svoj ked nou hovoria, aj rusi a pod.

simsalabim
26. máj 2021

@aurorastone milijem britsku anglictinu. Teda tu “vzdelanu”, RP ci Estuary English. A este educated Scots, takeho Skota by som zozrala ❤️. A aj australska sa mi paci. Mne sa zas ziadna americka nezda lubozvucna.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
aurorastone
26. máj 2021

@simsalabim ja akože angličtine veľa nedám preto skôr ti nerodili mluvci sú mi po chuti ale už keď spomínaš ten skótiš akcent tak rozprávku Brave vždy musíme kvôli priateľovi kukať v origos zvuku práve pre ten prizvuk, on ho miluje 😆

veronice
26. máj 2021

Najkrajsia anglictina ktoru som pocula a ktorej som aj najviac rozumela bola australska ❤️❤️ britom v londyne som rozumela velke prd ked zacali mlet (veeelmi som natahovala usi a lepsie som rozumela tym co rozpravali pomalsie) a americka mi obcas prisla taka "rozmaznana", neviem ako to popisat... Proste ta australska mi prisla taka "najcistejsia" 🙂

janulik2008
26. máj 2021

V skole sa uci britska anglictina. Je to podla mna jedno. Briti vraj rozpravaju "tvrdo" a rychlo co sa mi zda ako pravda 😀 okrem toho jednu vec si pamatam co nam vravela ucitelka na strednej ze ak nevies nieco povedat "obkecaj to" 😀.

niekto2hy
26. máj 2021

@veronice Spravy sa celkom dobre pozeraju z Australie..😎

prasiatko30
26. máj 2021

@simsalabim ja ked pocujem rozpravat skotov a aj welsh je uplne nadhera - ten ich prizvuk je uplne suprovy

vevesh
26. máj 2021

Mne sa velmi paci kanadsky prizvuk. A indicky je tiez top-vzdy ma napadnu tie ich indicke filmy😀inac medzi uk a us rozdiel ma nejako "nevzrusuje"- moj mozog to filtruje asi ako rakusku a nemecku nemcinu...🙈🙈najvyssi level su potom svajciari🙈🙉🙊

diewcatqoo
26. máj 2021

@lindous ano, indickou sa dorozumie vsade, aj polskou, pretoze tieto dva narody su snad vsade vo svete.. kamkolvek clovek pojde, nech by siel aj do tej najvacsej prdele na svete, zarucene tam bude ind alebo poliak :D
Inak, ked som sa prvykrat rozpravala s indom po anglicky, kukala som jak puk a vobec som netusila, akym jazykom rozprava. Rozumela som len hello, yes a sorry 🙂

lindous
26. máj 2021

@diewcatqoo presne tak som to myslela 😂 a hej, u nás je kopa študentov z Indie, takže ani nevrav, presne to isté 😅 a keď sa rozprávajú medzi sebou, síce po anglicky, ale rýchlo, tak sa nechytám stále 🙈

nerya
26. máj 2021

@diewcatqoo
@lindous indom a pakistancom ktorí sa nenarodili v UK rozumieť je umenie 😂😂 v robote to ešte ako tak dám, úsmev a prikývnem 😀 horšie je to u doktora 😂😂

diewcatqoo
26. máj 2021

@nerya tak rozmyslam, ze ja som sa snad este nikdy nerozpravala s indom, ktory sa narodil v UK.. ale nezijem v UK, tak asi preto 🙂

veronice
26. máj 2021

@niekto2hy spravy z australie nepozeram (asi lwn na webe sa to da, ze? Tusim by som si aj zaspominala 🤗) ale ked som tam bola tak to bol fakt zazitok, cokolvek a ktokolvek, pani na poste, ludia v obchode, nahodny okoloiduci ktory videl ze bezradne stojim s mapou v ruke tak sa pristavil pomoct ❤️ carovni ludia a fakt krasna anglictina veru ❤️

niekto2hy
26. máj 2021

@veronice Internet,pozemne a satelitne nie.😎

ivanizna
26. máj 2021

Ja milujem americkú angličtinu, ten akcent.... Naaadhera 😍 Tu v UK mi príde taká obyč 😀 Ale tebe to asi môže byť jedno, keďže to trvá roky vycibriť si prízvuk atď, ak vôbec. Dorozumieš sa s hociktorou

andreatytler
27. máj 2021

@aurorastone Presne tak, najzrozumitelnejsia je anlictina vtedy ked je to pre cloveka druhy jazyk.
Tiez suhlasim s tym ze britom ani boh nerozumie ale ked natrafis na americkeho rednecka alebo nejakeho Texasana, tak si uplne v keli. Skus si pozriet napriklad film No Country Fro Old Man v originale a ak to budes rozumiet, tak klobuk dolu.
Mam bratranca komercneho pilota, ktory lietal uz skoro takmer vsade vo svete a vravi ze najhorsi su amici... dispatcheri si somru popod nos a prehltnu kazdu druhu polku slova.

andreatytler
27. máj 2021

@ivanizna Ha, ha ... mne zase pride britska anlictina neskutocne sexi a lubozvucna... 😍
Podla mna vacsina slovakov nikdy britsky alebo americky akcent nebude mat... budu mat do konca zivota "rusky" alebo "polsky" akcent... slovensky totizto neexistuje😀. Clovek musi mat fakt nadanie na jazyky, aby sa vedel zbavit svojho prizvuku a rozpravat ako brit alebo american.

moonlight1210
27. máj 2021

@nafka0483 ok. Vies co som myslela.