Ahojte, študovali ste niektorá pomaturitné štúdium na strednej pedagogickej škole? Dá sa s týmto uplatniť? Rozmýšľam nad tým, mám maturitu na obchodnej akadémii, tohto času som ešte na materskej dovolenke.
Rozmýšľam čo ďalej. Čo po materskej. Povodne som si počas MD chcela podať prihlášku na VŠ, ale upustila som od toho. Nedala by som to.
Ahoj,mám ekonomický smer aj strednú aj VS ,spravila som si pedagogické minimum a pracujem ako asistentka . Uplatnenie : v škôlke ako učiteľka ,v ZŠ ako asistentka alebo vychovavatelka .
Čokoľvek ako baby píšu.Moja kamarátka si spravila po štúdiu živnosť a robí krúžky pre škôlku pohybový, dramatický má x skolok a doobeda si ich obeha
Pokial prejde novela zákona, pomaturitné ti bude nanič. Aby ti stačilo bez VS, treba 10 rokov orace. Takze radšej 3 roky Bc., budeš mat kvalifikáciu a aj vyšší plat
A baby platovo sa to oplatí? Viem, že na začiatku je to ťažšie ale časom?
Kamarátka ako učiteľka v MŠ kým si dorábala minimum zarábala vraj 500 v okolí BA. To sa mi zdá veľmi málo na plný úväzok..
Ano mam,pracovne miesto som si s tymto odborom nasla za pol dna.a este aj vysli v ustrety s prac.casom podla mojej vole .ALE...vraj sa uvazuje nad nejakou legislativnou zmeniu,ze ucitelky v MS budu musiet mat VŠ.tak ci sa ti to oplatí
@emma2782 ucitelky v statnej MŠ maju tabulkovy plat bez ohladu na to ci je to BA alebo ine miesto .my sme napr.mali este odmeny od zriadovatela mesacne.iny plat som mala v sukromnej MŠ ako v statnej,v sukromnej je to individualne kolko ponuknu,neriadia sa tabulkami
@palicka ale Bc.nie je Mgr.naco jej budu 3 roky Bc.?to nie je plnohodnotne studium.napriklad v oblasti kde pracujem ,s titulom Bc.nemozes nic
@zuzinabila nemáš pravdu. Do MS stačí aj bude stačiť prvý stupen vysokoškolského štúdia, teda Bc.
@palicka este to nie je schvalene,ci to vobec bude treba.pokial mam info,skor to schvalene nebude
@zuzinabila podala som informáciu, že sa to nachádza v pripravovanej novele vyhlášky. Vyzerá to tak, že je vôľa, aby bola prijatá. Pokial sa v tejto oblasti pohybuješ vieš, že toto nie je novinka, dokonca raz to už schvaľovacím procesom prešlo. Účinnosť myslím vtedy bola pozastavená
@zuzinabila pokial sa autorka rozhoduje, či študovať 2 roky s neistým výsledkom za mensi plat, alebo študovať 3 roky s papierom, ktorý bude tak či tak platiť za vyšší okat, fakt má nad čím uvažovať
@palicka az na to,ze pomaturitne štúdium dva roky je zadarmo a VŠ externe je spoplatnené.nejdem sa hadat,je to vo hviezdach ako to dopadne.fakt je,ze uz teraz je nedostatok uciteliek v MŠ a po schvaleni novely by bola situacia este nepriaznivejsia.
@zuzinabila rozumiem, len mesačne ísť i triedu vyššie sa investované prostriedky celkom rýchlo vrátia. Aspoň teda naše učiteľky to rýchlo pochopili. Z triedy sa rátajú aj percentuálne ostatne príplatky a tým padom je to ďalšie plus.
@palicka to je jasne.ale autorka pise ze nechce studovat na VŠ.ze by to nedala.
@zuzinabila ja tiež nad tým dvojročným premýšľam, žiaľ na vysokú školu nemáme financie a sme na deti sami s mužom takže neviem ísť ešte do práce popri vš. Preto ma zaujímala tá dvojročná škola.
Ahojte, neboli ste niektorá na prijimackach v Žiari ?
Poraďte mi, mám ukončené 4.štúdium na konzervatóriu a chcem učiť v MŠ. Pedagogické minimum sa na konzervatóriu študuje v 5-6r. a dostanete titul Dis.art a idete učiť na Zuš. Ale ja nechcem učiť na Zuš ale v MŠ a tak neviem čo robiť...dokončiť konzervatórium a potom ísť na nadstavbu na pedagogickú školu a znovu budem maturovať z pedagogicky a psychologie? pretože o to ide, že teraz nemam tu maturitu z týchto dvoch predmetov.
@nicka1986 ahoj a prosim Ta kde si si robila tu nadstavbu..? Lebo o Modre sa hovori,ze je velmi tazka,este som videla v Trnave,ale radsej by som sla asi do Ba,len co to stoji..? Platovo je to ako prosim..? Ja mam VŠ socialnu pracu a chcem si dorobit pedag. Minimum,platovo je ako prosim..?
@haidy61 vezmu ta urcite
ak by niekto potreboval vedieť, ako je to teda so zákonom aktuálne: V súčasnosti je síce zákonom stanovené, že od roku 2029 musia mať učiteľky predškolákov vzdelanie na úrovni Bc., no učiteľke, ktorá neučí predškolákov a má strednú školu, teda aj nadstavbu, postačí raz za sedem rokov absolvovať 50 až 100 hodín inovačného vzdelávania v oblasti pedagogiky predprimárneho vzdelávania.
Zapajam sa do debaty,,zaujalo ma toto pedagogické minimum, ale keďže som antitalent na hudbu a kreslenie ,tak sa asi stým môžem rozlúčiť, pravda ?
Známa má nadstavebné štúdium na Pedagogickej strednej škole v Turčianských Tepliciach a uplatnenie si našla hned