Neurobená skúška

janaanaj45
25. jan 2024

Ahojte žienky. Dcéra študuje na VŠ 2r. V prvom neurobila jednu skúšku, opravný vtedy nestihla,tak si ju prenášala. No bohužiaľ tú skúšku neurobila znova. Ide na opravný termín, no ona upadla do takej depky, že neviem čo s ňou. Vôbec si neverí, že to urobí. A pritom sa všetko doučila. Skúšala som ju a fakt to vie super. Podporujem a povzbudzujem ju že ak to takto vie, tak ju predsa musí urobiť. Bojí sa že zastresuje a hlava bude zrazu off.
Ak by došlo k takémuto scenáru...čo sa bude diať potom? Rovno ju vylúčia alebo má ešte nejake iné možnosti? Dá sa ísť za vyučujúcim a prosiť o ústne preskušanie? Áno viem, ze na študijnom oddelení nám povedia viac, no nechcem týmto ešte viac stresovat dcéru. Nechcem aby videla, že na to myslím a že tiež sa bojím.
Poprosim Vás o radu...samozrejme chce v štúdiu pokračovať ďalej, no čo robiť aby neprišla o status študentky? Ide o to, že ak ju vylúčia, už nie je študent?
Ide o to, že tým pádom by jej otec prestal platiť to mizerné výživné ktoré plati a žiadať ho o polroka platiť znova neprichádza do úvahy. Preto uvažujem, že aj keď ju vylúčia, čo robiť aby bola naďalej študentkou.

ibrunova
25. jan 2024

@janaanaj45 ak ju vylúčia, nebude ďalej študentkou, Otázka je, k akému dátumu ju vylúčia.

ibatanecnica
25. jan 2024

môže ísť do medziročníka a dorobí si tento predmet. A stále má štatút študenta

lienka.7
25. jan 2024

@janaanaj45 v študijnom poriadku je presne napísané co a ako. Aj to, koľko ma opravných termínov. Pokial skúšku neurobí, bude pravdepodobne vylúčená. Čím skôr potom treba nájsť inú VS na prestup. Toto sa však dá len dovtedy, kým nema papier o vylúčení. Potom už sa nedá robiť nič.
@ibatanecnica ona daný predmet už opakuje, nemoze byt v medziročniku do aleluja. Niekde to ani možné nie je. Treba si to pozrieť v študijnom poriadku. A nás na fakulte žiadny medziročnom neexistoval. Skúšku si si mohla preniesť a ak si ju ani v ďalšom ročníku neurobila tak papa. Koľko rokov chceš robiť skúšku?

ibatanecnica
25. jan 2024

@lienka.7 ja som nevedela že už je v medziročníku, myslela som že len do ďalšieho semestra si ju preniesla.

tykat
25. jan 2024

@janaanaj45 ...a mozno to je prilezitost ako popracovat na sebavedomi dcery. Mozno sa netreba zufalo drzat statusu studenta kvoli mizernemu vyzivnemu.
Ak by to bola moja dcera povedala by som jej nejako bolo nejako bude, si mlada zdrava sikovna, zvladnes VS aj popri robote. Povzbudila by som ju. Kopec VS dnes normalne pracuje/brigaduje a robi skolu propri tom, aj na dennom aj dialkovo. Bude si aj viac verit aj nad nou nebude strach z toho "co ked nebudem studentka a otec nebude platit vyzivne". Aj prax nadobudne, lahsie sa jej bude po skole hladat robota.

luxus10
25. jan 2024

a co je to za predmet?

lienka.7
25. jan 2024

@ibatanecnica zle som sa vyjadrila, ona v medzirocniku ani nie je, keďze chodi do 2.rocnika školy. Medzirocnik by bola doma rok a robila len tu jednu skúšku a potom pokračovala. Navyše niektoré predmety majú aj prerekvizity. Cize krd ho nemáš, nemôžeš ani pokračovať v ďalšom ročníku. Ako som napisala, treba pozrieť SP.

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ibatanecnica
25. jan 2024

@lienka.7 áno veď ja som to tak myslela, že ak je možnosť, tak ísť do medziročníka a dorobiť si iba ten predmet. U dcéry na škole je táto možnosť. Preto si musí aj autorka pozisťovať aké sú ešte možnosti.

ibrunova
25. jan 2024

@janaanaj45 no lebo od toho dátumu už nebude študentka. Známy takto neurobil skúšku, hneď mu prišlo, že ho vylučujú. Dcérinu kamošku vylúčili až neskôr, o pár mesiacov. Ale keď ju vylúčia, študentkou proste už nebude.

mabenn
25. jan 2024

dcera je na vysokej skole a vysoka skola je narocne studium, kde sa stavaju aj take veci, ze sa prenasa skuska cez roky, sama som si tym presla, doteraz mam o tom sny...vyhoda je, ze sa uci tlaku, vydrzi, sebadovere, prekonavat sa, trosku to "nechaj na nu", ked vidis, ze robi pre to vsetko, co sa da, je to castou jej skusenosti...ak nespravi skusku, potom sa bude riesit, co dalej, max sa da opakovat rocnik, ak jej skola vyhovuje

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lienka.7
25. jan 2024

@janaanaj45 pretože ju môžu vylúčiť hneď alebo až k 31.8. Keď nesplní podmienky postupu do ďalšieho ročníka.

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mabenn
25. jan 2024

@janaanaj45 stane sa...treba sa opytat na skole, ale ja by som to riesila, az ked realne tu skusku neurobi...tam sa potom, ak sa nemylim, hoci aj zopakuje rocnik, ale uznaju sa spravene predmety...ono vzdy sa nejak da, ked sa chce, takze nemoze ju ani taky neuspech pripadny odradit...ty mas velmi fajn pristup, strach tam je, to je jasne, ale nadej umiera posledna, staci ju podporit nateraz

lienka.7
25. jan 2024

@janaanaj45 chodi na UPJS? treba si pozrieť študijný poriadok. Ak jej hrozí vylúčenie, treba riešiť prestup. Inak príde o štatút študenta a moze ist znova na prijímačky. A hlavne komunikovať s referentkou, aby pripadne vylúčenie pozdrzala, kým vybavíte prestup bud do BA alebo MT.

kaktusik007
25. jan 2024

ja len taky povzdych - nespravila skusku a ani nesla na opravny???? sila.
ma 1 riadny, 1 opravny a ak sa tam hore niekto dobre vyspi, ostatne skusky ma na dobre znamky tak po podani ziadosti niekedy zvyknu umoznit este druhy opravny, tzv. dekansky. Ale to je uz posledna moznost, potom ostava bud prestup na inu skolu, resp. opat prijimacky a ziadost o uznanie urobenych skusok.

lilian183
25. jan 2024

@janaanaj45 to na akej škole študuje? Kde som ja chodila na vysokú školu boli tri termíny na jeden predmet ak sa 1x neurobila skúška.

dskjhfdlkdjhl
25. jan 2024

@janaanaj45 Mna zaujalo toto:"Skúšala som ju a fakt to vie super. " To fakt?

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luxus10
25. jan 2024

@janaanaj45 cize 90 perc uspesnost a neurobila skusku? a ako je ta skuska koncipovana, z coho sa sklada?

lapersefona
25. jan 2024

@janaanaj45 drzim palce zvladne to! Anatomia nie je jednoduchá skuska

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aeruginosa
25. jan 2024

Autorka, najlepsie je vzdy si zavolat na studijne odd. danej fakulty, tam poradia najlepsie, nakolko toto su veci, ktore sa mozu na viacerych skolach podstatne lisit.

luxus10
25. jan 2024

@janaanaj45 pocuj a neklame ti dcera, s tymi vysledkami , lebo mne sa to nezda...to ze ste mali neprijemnu udalost v rodine, a ze bola indisponovana je pochopitelne, ale tak mohla termin zrusit, ak sa na to necitila, zbytocne vystrielala 1 termin, a uz vie ako kladu otazky na danom predmete, je to tazka skuska, to vie kazdy, a najlepsim liekom je pripravit sa na nu poriadne, co najlepsie...a ked sa jej to taha od minuleho roka, mala dost casu na pripravu, aj ked chapem, ze otazka sa da postavit vselijako...

janaanaj45
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
alessavandervelden
Autor odpoveď zmazal
Zobraz