Mám zostať pri Bc alebo ísť ďalej na Mgr?

11. júl 2021

Ahojte. Tie, čo máte za sebou už výšku alebo študujete, tak ste sa rozhodli iba pre Bc, alebo ste išli aj ďalej? Ja idem študovať marketing a absolútne neviem ci ísť potom ďalej alebo zostať pri Bc. Ja mám v pláne, že po Bc by som išla radšej do jazykovky na anglinu a tej sa začala venovať, nech ju viem slušne ako ísť na Mgr a to sú ďalšie 3roky, keďže externé. Neviem, že čo je lepšie. Ďakujem za názory.

hettinka
11. júl 2021

A kde chceš pracovať s Bc z marketingu?
Na angličtine odporúčam pracovať už teraz. Nemáš priamo na VS možnosť kurzov na úrovni B2-C1?

diaalex
11. júl 2021

Určite jedným supom, lebo inak sa do toho už nikdy nepustis 🙂

beata_k
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
makova333
11. júl 2021

U nas je Bc. absolutne nevyuzitelne a väcsina zamestnavatelov ho berie tak, ze si bola leniva si dorobit mgr.

gdpr
11. júl 2021

Za mňa určite Mgr.

nikoleta1234
11. júl 2021

Ahoj, študovala som Bc. denne v BB, potom rok pauza,nasla som si prácu a rozhodla som sa doštudovať externe Mgr. v PO 🙂 neľutujem, 6 rokov štúdie 🙂

tncka
11. júl 2021

No poviem to takto,Bc. je len kurz🤣🙈Pokracuj dalej a popri tom ries si AJ. Za mna je Bc.len zbytocne zabity cas na VS,kvalifikacia dokopy ziadna,urcite pokracuj ak je moznost. Tetuskam na urade natlacili do hlav ze musia mat Bc.aby ich z prace nevyhodili,tak tie maju a ostatny max.nevyuzitelny titul.

c_est_la_vie
11. júl 2021

Podľa mňa záleží. Ak máš istý flek, ku ktorému netreba vzdelanie v danom odbore, Bc. stačí ( resp. študuješ v nedostatkovej oblasti, čo však marketing nie je). Ale áno, často sa môžeš stretávať potom s názormi ako vyššie.

Ak prácu nemáš tak pokojne pokračuj. Inak, marketing nie je jadrová fyzika, pokiaľ popri štúdiu nemáš 2 deti a nerobíš 12 ky vo fabrike tak neviem, prečo by si nestíhala externé štúdium a jazykovku.

marca12
11. júl 2021

A naco ti bude bc? Jasne,ze ked vyska,tak uz poriadne studovat a mat vyssi titul.

chrumka120
11. júl 2021

Však môžeš študovať aj jazyky aj ďalej na Mgr.

jami33
11. júl 2021

Ja mám len bc a stále ľutujem že som nepokračovala, snád keď bude možnosť dokončím. No už to bude ťazsie

trema
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
izabela181
11. júl 2021

Podľa mna na Slovensku je titul Bc. v podstate nič 🙈 akože nič v zlom, ale Bc ma už každý druhy človek, určite by som “obetovala” tie 3 roky a rovno pokračovala na Mgr 😊 ale to možno časom zistíš aj sama, ja tiež som nadávala na výške niekedy že s ani to vykaslem už a podobne...a keď som spravila Bc tak to bola taká eufória a sama som sa zaťala a povedľa si že už toho Mgr doklepnem aj keby čo bolo 😊 a neľutujem

missviolet
11. júl 2021

Preco nie jazykovka popri vysokej? Ak nemas deti a full time job to urcite stihas 🙂 napr ja a kamosky na vyske - skola vacsinou 4 dni v tyzdni, kazdy den minimalne 3x1,5 hodinove bloky, brigady 20-35h tyzdenne, domaca priprava na hodiny/pisanie seminarok a stale sme mali aj cas po veceroch kukat serialy a pod. Cize vidis, casu popri skole stale dost. Isto sa zapis na AJ teraz. Plus si stiahnu appku Duolingo, vyuzijes v prestavkach v skole napriklad.

kisskiss
11. júl 2021

Ja som spravila externé popri normálnej 9 - 5 práci. takže popri externom štúdiu sa totálne dajú stíhať veci. Dokonca vtedy bolo ešte 2 ročné, čiže viac nahustené, predpokladám, že 3 ročné je viac rozťahané, takže ešte viac času je popri ňom na iné veci..

ofzuza
11. júl 2021

Mam len bakalara (ale nie bc) a staci mi. No obavam sa, ze na marketing to bude malo. Jazykovku rob popri skole.

littlebubble
11. júl 2021

Ja viem o jednom odbore ktorý ma len Bc a potom sa už dá pokračovať len na inom odbore ktorý s tým veľmi nesúvisí.Absolvent môže vykonávať svoje povolanie.

Takže treba sa pozerať aj na to, že čo človek študoval a nie o ňom tvrdiť, že bol lenivý.

Ak sa dá pokračovať v odbore na Mgr tak určite dokončiť stúdium.

makova333
11. júl 2021

@littlebubble aky je to odbor, ak sa smiem spytat?

janka1011
11. júl 2021

Bc je už v dnešnej dobe nič, berú to len ako druhú maturitu. Určite si riadne školu dokonči.

hipuska
11. júl 2021

Čo znamená že ideš? Más pred sebou ešte 3 roky? Či? Veď to sa môže ešte vseliako otočiť

nelca84
11. júl 2021

@ofzuza co znamena mam bakalara, ale nie bc.? Vsak bc. je bakalar, ci?

ofzuza
11. júl 2021

@nelca84 su aj ine tituly ako bc 🙂

nelca84
11. júl 2021

@ofzuza to je jasne, ale nie je to potom bakalar, mylim sa?

chrumka120
11. júl 2021

@ofzuza keď máš bakalára tak máš bc, či?

ofzuza
11. júl 2021

@nelca84 stale prvy stupen, len iny titul ako bc 🙂
@chrumka120 nie, nemam bc 🙂

chrumka120
11. júl 2021

@ofzuza a aký iný titul je prvý stupeň? Myslela som že vždy je bakalár

nelca84
11. júl 2021

@ofzuza predpokladam ze mas na mysli DiS. alebo nieco podobne

ofzuza
11. júl 2021

@chrumka120 je ich viac. Napr bc, BS/Bsc, BA

chrumka120
11. júl 2021

@ofzuza bc je bakalár, či? A o ostatných som veru ani nevedela, tiež ma len dis napadlo za menom, ale tam je v podstate len ten prvý stupeň ak sa nemýlim

nelca84
11. júl 2021

@ofzuza ja nerozumiem, je to tajne alebo sa za neho hanbis alebo preco nam to nemozes povedat?