Zdravím babenky
Som už staršia, ale veľmi by som chcela chodiť do Zušky //základná umelecká škola// na nejaký odbor, iba neviem či by to nebolo také blbé, keď tam budem pravdepodobne najstaršia...
Chodí niektorá z vás do Základnej umeleckej aj v dospelosti? Pred pár rokmi som chodila, ale kvôli finančným problémom som si to ďalej nemohla dovoliť, ale teraz by som chcela znovu začať chodiť.
Preto mi táto otázka behá hlavou, lebo kamarátka na tento môj nápad položila otázku ,,Načo tam budeš také staré tela medzi malými deťmi?" Tak sa len tak pýtam. Poprípade... Existuje aj nejaká iná možnosť ako sa naučiť napr. hrať na nejakom hudobnom nástroji?
Absolutne to neries,,, ,, v pohode tam mozes chodit,,ved ajamotna ZUS ma cennik vypracovany aj pre dospelych ziakov..,,,, je to urcite rozumnejsia volba,, ako utratit tie peniaze v baroch,,,, poznam vela uspesnych aj umelcov,, ktori,, aj v dospelom veku chodili na ZUS... len smelo do toho,, nikdy nie je neskoro spravit nieco pre seba,,, ci plnit si sny,..
ZUŠ-ky robia aj vzdelávanie pre dospelých,treba sa spýtať. Takže kľudne, ja by som s tým problém nemala. Sny si treba plniť
je to normalne.zusky ponukaju aj studium pre dospelych.ak po niecom tuzis, je to tvoj sen, nevidim na tom nic cudne.
@nikto2234 myslím že základná škola je odvodená od slova základ, čiže naučia základy a jedno koho a v akom veku ...😁🙈
Kedysi fungovali ľudové konzervatória. Ale nevidím nič divne ak by si chodila na ZUSku. Výuka na nástroj býva individuálna, akurát teória býva v skupinách. No tak si sadnes so žiakmi ZŠ a budeš sa učiť notový zápis. Treba sa spýtať na ZUŠ ci by ta vzali.
Áno, bratranec chodil na hudobnú a u mal po 40- ke.
Švagriná, po 40 a tiež začala chodiť na klavír
Dala najprv dcéru ale tu skôr bavilo kreslenie, ju to zaujalo a začala chodit ona
Jasne , ze môžeš chodiť! Na zus je štúdium pre dospelých, takisto v 40 tke moze človek chodiť aj na strednú školu. Nie je to nič výnimočné, smelo do toho
ZUS ma aj vzdelavanie dospelych. Kamos 45+ sa zacal ucit na heligonke. Ja uz druhy rok uvazujem prihlasit sa. Len sa neviem dokopat zorganizovat si cas a hlavne je otazne,ci spravime prijimacky. Lebo to nie je len,ze chcem ist. Musis prejst prijimackami.
mam 31 rokov, v septembri som sa prihlasil 1. krat na bicie do ZUS 🙂
Nie je. V 28.som sa dala na flautu. Hodiny na Zuc boli individuálne. Žiadne 10r decká. Mala som podobný pocit a povedala ho pedagógovi. Uistil má,že je zbytočný. Mal aj žiačku po 50tke.
Jasne ze to funguje. Moja spoluziacka si teraz robila klavir. A to mame po 30-tke.
Zakladna je preto lebo sa tam ucia zaklady. Presne tak ako na zakladnej skole.
Ja som nastúpila na ZUŠ ako 20 ročná a bola som na teórii najmladšia. Takže kamarátka nech si najprv zistí ako to funguje.
Ved v ucebni si ty a ucitel. Tiez som chodila ako dospela na spev a nevidim na tom nic zvlastne. Zakladna znamena ze sa ucis od zakladu, potom su dalsie stupne. Nie ako tu niekto pochopil ze len deti zakladnej skoly tam mozu chodit.
Moja dcera chodi na zus v Ba a v rozvrhu na teoriu bola aj skupina pre dospelych.Takze ziadne ze budes s detmi chodit.Normalne su skupiny podla veku aj pre uplnych zaciatocnikov.
A nastroj sa uci individualne.Takze to je potom jedno.
Chodila som pocas vysky dva roky na priecnu flautu v ZUS-ke v BB.
nie je to blbe
pozri si u vas Zus a urcite maju aj vzdelavanie dospelych. aj v cenniku je samostatna kategoria pre dospelákov, je to viac
je len skoda, ze si sa nerozhybala skôr,. lebo nástup je mozny len od septembra. zapisy byvaju maj-jun, ak je volne miesto tak aj v septembri, hodiny zacinaju od polovice (ku koncu) septembra.
jaska chod do toho. sny si treba plnit.
vsak vyskusaj zavolat do zus a popytaj sa, skupinove hodiny su ovela lacnejsie ako individualne
Mam cez 40 a chodim do Zus na vytvarku. Je nas v skupine 5 dospelych zien 👍 takze oslovit Zusku nejaku, zistit ci maju kapacitu a robia vzdelavanie dospelych a veselo si naplanovat hodiny v tyzdni pre seba a svoju radost a pohodu. Drzim palce.
@marca12 Ale z tých netreba mať stres. Nie sú vôbec ťažké.
ja som tento rok zistila, ze jedna zuska (zakladna umelecka skola) ponuka studium vytvarneho odboru aj pre dospelych a zvazujem, ze sa prihlasim. a vobec mi to nepride zvlastne.
Ja som tam začala chodiť ako 19 ročná a učiteľka mi hovorila, že má aj 45 ročnú žiačku. Nič neobvyklé 🙂 takže smelo do toho. Nikdy nie je neskoro. 🙂
Podľa mňa úplne v pohode. Máš môj obdiv! Držím palce!
neries, nech ta nezastavi to, co si kto mysli. Zij zivot naplno, co tam potom, ze niekto si mysli, ze zakladna znamena, ze je pre deti. Mas chut sa ucit hrat na klavir? Chod! Chces vediet malovat? Zapis sa. Ja najviac lutujem veci, ktore som niekedy neskusila, lebo co si kto pomysli...
Dlab na kamošku, choď za tým, čo chceš. So mnou kedysi na ZUŠ chodili dvaja dospelí pracujúci chlapi, ja som bola cca 10-ročná. A čo má byť? Ja som si zas tento rok povedala, že bol vždy môj sen byť gymnastkou a prihlásila som sa na gymnastiku. Ja, kvargla, čo 10 rokov nešportovala. Idem vypľuť dušu na tréningoch, som tam jednoznačne najhoršia, ale neskutočne ma teší každý môj pokrok. Už som dosť stará na to, aby som mala vo svojich rukách svoje šťastie.
Ja som začala s klavírom v 46 rokoch 😉
Mozog treba trénovať 😁
Vieš , že to niekedy napadlo aj mňa? Vždy som túžila hrať na klavír, organ....😊.... ale nedali ma nikto nikde 😂