Chcela by som robiť sestričku u patológa

29. dec 2023

Ahojte veľmi by ma bavilo robiť sestričku patológovi alebo proste tu asistentku… na aky odbor sa mám zamerať neviete niekto? Ja mám zdravotnú školu ale iný odbor

dadka1997
29. dec 2023

Odbor prakticka sestra, tam su skor laboranti a lekari .. teda ak sa nemýlim

alickapusinka
29. dec 2023

Myslíš na pitevni. Tam pitvy robia len lekári sestričky im tam nerobia nič. Urobia pitvu človeka ktorý zomrel na určenie že načo zomrel a len napíšu papiere tam žiadna sestrička nerobí. Mám známeho lekára na pitve ale robí sám iba vzdelaním Mudr lekári tam robia sestričky žiadne. Patologovia nemajú podľa mňa žiadnych asistentov.

sisa_s
29. dec 2023

Ved ked mas zdravotnu skolu, skus sa informovat, ci by ti vzdelanie nestacilo na asistentku patologa...len ja som to vacsinou videla robit chlapov, ktori sa natahovali s tym telom, umyli ho, pripravili pre lekara, na konci zabalili, poumyvali nastroje, atd...

patus_2
29. dec 2023

Skús sa informovať na konkrétnom pracovisku. Určite to vyžaduje zdravotné vzdelanie, možno ti bude stačiť len doplniť vzdelanie. Práca je to však náročná, pripraviť telo pred pitvou a potom po. Niekedy v minulosti som niekde čítala, že aj šitie tela po pitve má na starosti asistent.

zuzana76
29. dec 2023

priamo s telom asi nie, to je praca lekara, mzono ako medicisnky asistent nachystat telo, na to asi specializaciu nepotrebujes, alebo potom v labaku, aj to je patologia, kde robia histologicke vysetrenia tkaniv aj zivých ludi. Tam mozno ako zdravotna sestra laboratornych vysetreni, pripadne laboratorny diagnostik, ale na to treba uz VS, nemusi byt medicina, ale napr tu https://www.vysokeskoly.sk/katalog-vs/odbory/la...

jaskolka
29. dec 2023

Na patologii sú skôr laboranti, aj laborantky, keďže to funguje aj normálne ako "oddelenie" kde sa aj vyhodnocujú rôzne vzorky, odobraté časti tkaniva pri operácii, endoskopiach
Su tam pravdaže aj sanitari a pomocný personál, ktorý pripravuje telá na pitvu,potom ich aj "zašije" ale tam to je fyzicky náročná práca, teda hlavne muži to robia.

drake122
29. dec 2023

Patologovi netreba sestričku, keďže tam sa už pacienti nesťažujú na nič ani sa cez telefon nechcú objednať.

loliki
29. dec 2023

Mňa by zaujímal dôvod, prečo práve tam? Jediné ma napadá, že tam už nejde o život a keby si niečo zbabrala, nič sa nedeje, nebožtík sa nebude sťažovať. Ja by som na to určite nemala žalúdok robiť to celý deň až do dôchodku. 😨

panonia
29. dec 2023

@loliki Tiež ma napadlo, že tam už nie je čo pokaziť.😁

autor
29. dec 2023

@loliki to že tam už o nič nejde mi ani nenapadlo ..
proste by som mala na to žalúdok ., bavilo by ma to nechápem ako na to niekto žalúdok nemôže mať .. je to podľa mňa zaujímavá robota

loliki
29. dec 2023

Tak vyštuduj ešte za patológa a budeš tomu šéfovať.

oslo1
29. dec 2023

Este velmi davno mi kolegina sestricka hovorila, ze jej dcera, sestricka, Isla robit do pitevne. Pripravovala tam vzorky a robila tam agendu.

autor
29. dec 2023

@oslo1 waau tak predsa sa to dá 🥹😍 a to na Slovensku ?

autor
29. dec 2023

@loliki mňa by to veľmi bavilo.. no neviem či mám na medicínu..

bosorkabb
29. dec 2023

Moja svokra tak robila. Riešila papiere, vzorky. Bolo to dávno, potom sa pozícia zrušila a vrátila sa na normálne oddelenie.

dominikamacakova
29. dec 2023

Mňa len zaujíma čo má človek v hlave keď by ho veľmi bavilo robiť s mŕtvolami.

lopka1313
29. dec 2023

@panonia praveze na patologii mozes pokazit este vsetko! Okrem pitiev sa tam riesi aj histologia - a ta je o zivych - urcuju im choroby. Moja segra je patolog a kamoska laborantka. Oni, laboranti, zas spracuvaju vzorky, a tam ked to doseries... No, povedzme, ze ako pacient sa nechces dozvediet, ze si zdravy (ked si chory), lebo sa poplietli vzorky, alebo aby Ti odoberali dalsiu vzorku (lebo Tvoja sa stratila).

autor
29. dec 2023

@dominikamacakova vy to všetci vidíte v tom zlom svetle mŕtvoly smrť pitva .. mne príde zaujímavé ľudské telo a to že z pitvy by som vedela zistiť príčinu smrti ,,wau.. proste som z toho nadšená veľmi zaujímavé mi to príde 🤷🏻‍♂️

beloved
29. dec 2023

@dominikamacakova Kazdeho cloveka bavi nieco ine a ma k niecomu vztah.
Ja by som napr nemohla robit pedikuru, chytat cudzim ludom nohy, ale ani kadernicku a hrabat sa im vo vlasoch. Ani jedna praca nie je hanliva, je kopec ludi, ktori sa takto zivia a bavi ich to. To, ze ja by som nemohla, je len priklad 🙂

autor
29. dec 2023

@lopka1313 ahoj môžem sa spýtať na tu laborantku ? Akú ma vyštudovanú školu?

magimi
29. dec 2023

Ja len, že na patologii tvoria pitvy len maličký zlomok prace. Väčšina práce pozostáva z prípravy vzoriek.... pretože všetko, čo sa odreže z ľudského tela pri operácii ide na patologiu. Robia tam laboranti a teda iba pripravujú vzorky...zalievaju do takých bločkov, rezu a farbia, zapisujú... neviem, či toto by ťa bavilo. Vzorky hodnotia jedine lekári, aj pitvy robia jedine lekári

oslo1
30. dec 2023

Ano dalo sa to, ale to bolo pred 20 rokmi na Slovensku.
Inak aj ja mna laka pitevna, preparaty a vzorky.
Dokonca mam rada ako ze fakt humusne rany, ako Tu niekto spominal aj nohy. A som uplne normalny clovek.

lopka1313
2. jan 2024

Zdravotnu strednu. Ale presnejsie neviem

frida88
7. jan 2024

Akoby som čítala o sebe 🙏🏻❤️

frida88
7. jan 2024

Autorka ak chceš napis mi spravu

viera27
8. jan 2024

Patologia je biopsia a nekropsia. Biopsia su labaky a vzorky,rychle rezy pocas operacie atd. Teba zaujima nekropsia. To je tvoja vysnivana pitva. Tam sa to deli este na sudnych patologov,to su ti co obesencov,utopencov a vrazdy,popaleniny atd robia. Standardna nekropsia je mrtvola z nemocnice napr. Sestricky nemaju,kamoska je patolog. Na biopsii maju laborantov,co je totalne nudna praca a velmi zle platena. Na slovensku je par firiem co robi biopsiu,takze podmienky pre zamestnancov maju nastavene podla toho.A predstavujes si to velmi jednoducho. Na nekropsii pilis a lames hrudny kos,vytlacas hovna z creva dlheho XY metrov atd atd. A o sudniaroch s kvalitne odlezanym materialom ani nehovorim. A home office ziadny 🤣.