3-ročná učňovka, nadstavba a vysoká škola

17. sep 2023

Je tu niekto taký kto mal trojročnú učnovku, išiel na 2 roky na nadstavbu dorobiť si maturitu a prijali ho aj napriek tomu na vysokú školu?

mia_von_prag
17. sep 2023

Poznám v okolí zopár ľudí

dadis
17. sep 2023

ja som mala pred 20 rokmi takeho spoluziaka na VS, bol elektrikar, mal svoj biznis, vystudoval marketing dialkovo, teraz tak nad tym rozmyslam, ze je mozno z celeho rocnika najviac za vodou, ak robi stale tu elektriku 😆😆😆

martina7578
17. sep 2023

Sú odbory na VŠ kde berú naozaj všetkých čo si podajú prihlášku. Na VŠ sú ale veľmi ambiciózni a inteligentní ľudia. Daj si pozor aby si náročnosť odboru neprestrelila a VŠ aj dokončila.

zeldia
17. sep 2023

Mám takých známych. Bolo to v pohode počas štúdia, vsetko zvládali a este mali aj zručnosť.

kiki68
17. sep 2023

V rodine mame, zena, mala ucnovku v gastro priemysle, potom dorabala dva roky maturu, vystudovala strojarinu. Takze vsetko ide

jan510
17. sep 2023

syn tak isiel studovat telesnu vychovu, ale on sa pohyboval v sporte aj predtym robil a robi futbaloveho rozhodcu, trenuje deti futbal takze on v tom bol zabehnuty

monkka21
17. sep 2023

Ano ja

zafir01
17. sep 2023

Aj moja švagriná .. 3 ročná kaderníčka ..potom nadstavba .teraz je Mgr .
A mám aj spolužiakov zo zakladky ..stolár , nadstavba . Teraz je Phd . Je ich viac takých

pribinak
17. sep 2023

Áno poznám, pre pomery v rodine urobil len 3 ročnú ucnovku, jednoducho si nemohol dovoliť viac. Po rokoch dorobil maturitu a potom vyštudoval VS.

Je to šikovný a inteligentný človek, ale rodinne pomery ho brzdili. Netreba sa na takýchto ľudí pozerať cez prsty

andrea78
17. sep 2023

Poznam a viacero.

luliu
17. sep 2023

Prijatie nie je žiaden problém, oveľa zložitejšie bude sa tam udržať. Tie základy, ktoré na učňovke chýbajú sa prejavia a ten človek to bude mať ťažké. Ale je to na ňom, zvládnuť sa to dá .....

solida1
17. sep 2023

Poznám. A veľmi im fandím. Napr. moja spolužiačka ešte zo základnej školy. Na ZŠ podpriemer, išla na SOU, po materskej dovolenke kurz sanitárky (z núdze), potom externe maturita a nedávno ukončila VŠ štúdium

elmivelmi
17. sep 2023

Ano,poznam,a v pohode zvladli aj VS.Ked ai vezmes teraz tie deti z gympla su na urovni ucnovkarov,teda skor ich bzali na gympel s 3jkami.Alebo na pedagogicku,stresnu,kedysi vyberovi ziaci,dnes aj s 1 4rkou na odvolanie.
Takze kludne si dorob maturitu a daj si prihlasku na VS,ak nebudes flakat,tak urcite urobis.

jaga18
17. sep 2023

Áno, viacerých poznám 😃

luliu
17. sep 2023

@elmivelmi určite nikto z gympla nie je na úrovni ucnovky. Na učňovke chýbajú mnohé predmety, v tom je najväčší problém pri úspešnosti na VS

elmivelmi
17. sep 2023

@luliu Nemyslim ze vedomosti ma mensie.Skor ze na gympel sa uz dostanu aj trojkari,co kedysi nebolo mozne,dnes na gympel nie je az take obtiazne sa dostat.Samozrejme aj to sa zmeni,kedze zasa pride populacna vlna.

luliu
17. sep 2023

@elmivelmi populacna vlna je dávno tu, na gympel sa hlási 600 deti a vezmu 30. A porovnávať vedomosti a učivo gymplu a ucnovky je smiešne.

pribinak
17. sep 2023

@elmivelmi wau …..bývam v BA tak ako Ty, ale nepoznám jediného trojkara ktorý by sa dostal na gympel
Napr minuly školský rok sa ani deti s dvomi-tromi dvojkami nedostali na 8 ročne gymnázium. Napr na Bilikovej otvárali 2 triedy a hlásili sa deti z Dúbravky karlovky Devinskej Lamaca záhorskej. V jednej triede je okolo 24 deti….tak akí trojkari

Neviem ale asi si zaspala dobu, ale toto sú mimoriadne silne populačné ročníky od 2009 do cca 2014
Fakt úplne odveci čo tu píšeš

elmivelmi
17. sep 2023

@luliu Pisem posledny krat,ze neporovnavam.Ale dnes sa na gympel dostanu kludne aj s 2,trojkami(poznam z okolia)kdezto pred cca 20 rokmi nemali sancu.

luliu
17. sep 2023

@elmivelmi keby rovno, stále úroveň gymplu bude na míle ďaleko od ucnovky

zuzinka888
17. sep 2023

Ano, dcerina ucitekla, dokinca si medzi ucnovkou a nadstavbou odrobila 2 roky v zavode ako krajcirka. Ked jej dosko, ze toto a v takych podmienkach cely zivot robit nechce.Tak smelo do toho.

elmivelmi
17. sep 2023

@luliu Ved uz ti 3 x pisem ze suhlasim s tym
uplne na 200%.

5noach12
17. sep 2023

@pribinak Tuším, že na Bilíkovej sa známky ani nezohľadňujú. Stačí, že je žiak dobrý v SJL a matike a napíše dobre prijímačky, tak sa môže dostať, aj keď má trojky z ostatných predmetov. A myslím, že sa to občas aj stane, že sa títo žiaci pripravia lepšie ako jednotkári, ktorí si myslia, že všade na nich čakajú s otvorenou náručou.

pribinak
17. sep 2023

@5noach12 nepoznám jediného trojkara ktorý by sa dostal na Bilicku
Známky sa nezohľadňujú, iba výsledky vyšších kôl olympiády

dominikamacakova
17. sep 2023

Môj brat

drahomirrra
17. sep 2023

Poznam. Boli chudobni, nedalo sa skor. Teraz je lekar.

breeenda
17. sep 2023

Ja 😀 najskôr odbor s výučným listom a maturita v odbore a po škole som si rovno dala prihlášku na VŠ, na úplne iný odbore, čisto technický... a poviem rovno, že napriek tomu,že som mala učňovku a nadstavbu, som na skúške s dekanom fakulty od neho zožala pochvalu, keď mi povedal,že zapisuje iba tretie A-čko z toho predmetu za svoj akademický život 😉 takže všetko je o tom ako veľmi chceš a venuješ tomu, čo chceš dosiahnuť 😉