Je tu niekto taký kto mal trojročnú učnovku, išiel na 2 roky na nadstavbu dorobiť si maturitu a prijali ho aj napriek tomu na vysokú školu?
ja som mala pred 20 rokmi takeho spoluziaka na VS, bol elektrikar, mal svoj biznis, vystudoval marketing dialkovo, teraz tak nad tym rozmyslam, ze je mozno z celeho rocnika najviac za vodou, ak robi stale tu elektriku 😆😆😆
Sú odbory na VŠ kde berú naozaj všetkých čo si podajú prihlášku. Na VŠ sú ale veľmi ambiciózni a inteligentní ľudia. Daj si pozor aby si náročnosť odboru neprestrelila a VŠ aj dokončila.
Mám takých známych. Bolo to v pohode počas štúdia, vsetko zvládali a este mali aj zručnosť.
V rodine mame, zena, mala ucnovku v gastro priemysle, potom dorabala dva roky maturu, vystudovala strojarinu. Takze vsetko ide
syn tak isiel studovat telesnu vychovu, ale on sa pohyboval v sporte aj predtym robil a robi futbaloveho rozhodcu, trenuje deti futbal takze on v tom bol zabehnuty
Ano ja
Aj moja švagriná .. 3 ročná kaderníčka ..potom nadstavba .teraz je Mgr .
A mám aj spolužiakov zo zakladky ..stolár , nadstavba . Teraz je Phd . Je ich viac takých
Áno poznám, pre pomery v rodine urobil len 3 ročnú ucnovku, jednoducho si nemohol dovoliť viac. Po rokoch dorobil maturitu a potom vyštudoval VS.
Je to šikovný a inteligentný človek, ale rodinne pomery ho brzdili. Netreba sa na takýchto ľudí pozerať cez prsty
Poznam a viacero.
Prijatie nie je žiaden problém, oveľa zložitejšie bude sa tam udržať. Tie základy, ktoré na učňovke chýbajú sa prejavia a ten človek to bude mať ťažké. Ale je to na ňom, zvládnuť sa to dá .....
Poznám. A veľmi im fandím. Napr. moja spolužiačka ešte zo základnej školy. Na ZŠ podpriemer, išla na SOU, po materskej dovolenke kurz sanitárky (z núdze), potom externe maturita a nedávno ukončila VŠ štúdium
Ano,poznam,a v pohode zvladli aj VS.Ked ai vezmes teraz tie deti z gympla su na urovni ucnovkarov,teda skor ich bzali na gympel s 3jkami.Alebo na pedagogicku,stresnu,kedysi vyberovi ziaci,dnes aj s 1 4rkou na odvolanie.
Takze kludne si dorob maturitu a daj si prihlasku na VS,ak nebudes flakat,tak urcite urobis.
Áno, viacerých poznám 😃
@elmivelmi wau …..bývam v BA tak ako Ty, ale nepoznám jediného trojkara ktorý by sa dostal na gympel
Napr minuly školský rok sa ani deti s dvomi-tromi dvojkami nedostali na 8 ročne gymnázium. Napr na Bilikovej otvárali 2 triedy a hlásili sa deti z Dúbravky karlovky Devinskej Lamaca záhorskej. V jednej triede je okolo 24 deti….tak akí trojkari
Neviem ale asi si zaspala dobu, ale toto sú mimoriadne silne populačné ročníky od 2009 do cca 2014
Fakt úplne odveci čo tu píšeš
Ano, dcerina ucitekla, dokinca si medzi ucnovkou a nadstavbou odrobila 2 roky v zavode ako krajcirka. Ked jej dosko, ze toto a v takych podmienkach cely zivot robit nechce.Tak smelo do toho.
@pribinak Tuším, že na Bilíkovej sa známky ani nezohľadňujú. Stačí, že je žiak dobrý v SJL a matike a napíše dobre prijímačky, tak sa môže dostať, aj keď má trojky z ostatných predmetov. A myslím, že sa to občas aj stane, že sa títo žiaci pripravia lepšie ako jednotkári, ktorí si myslia, že všade na nich čakajú s otvorenou náručou.
Môj brat
Poznam. Boli chudobni, nedalo sa skor. Teraz je lekar.
Ja 😀 najskôr odbor s výučným listom a maturita v odbore a po škole som si rovno dala prihlášku na VŠ, na úplne iný odbore, čisto technický... a poviem rovno, že napriek tomu,že som mala učňovku a nadstavbu, som na skúške s dekanom fakulty od neho zožala pochvalu, keď mi povedal,že zapisuje iba tretie A-čko z toho predmetu za svoj akademický život 😉 takže všetko je o tom ako veľmi chceš a venuješ tomu, čo chceš dosiahnuť 😉
Poznám v okolí zopár ľudí