Koľko mliečka ste dávali 7-týždňovému bábätku?

4. jún 2023

Ahojte len informativne ma zaujima kolko Vase babatka papali UM v 7 tyzdnoch.
Nechcem komentarez kazde je jedinecne a zalezi od vahy, to ovladam.
Zaujima ma to cisto len pre moju informaciu.
Dakujem.

mamamasama
4. jún 2023

Koľko bolo napisane na krabici.

andy024
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
4. jún 2023

@andy024 tak si vydrzala kolko? mne mlieko odislo uplne zo dna na den... 😒

sapetka
4. jún 2023

60ml

zuzi0911
4. jún 2023

120 ml ...teraz máme v utorok 10 t a papame slabšie posledné týždne...

andrea_82
4. jún 2023

@sapetka 7-tyzdnove babo iba 60 ml? My mame mesacneho a nema problem stiahnut 90-120 ml. A to sa narodil ako male babo.

autor
4. jún 2023

@zuzi0911 my sme to zvysili na 110, mame stvrtok 8 tyzdnov a 4 kg. Mali sme nizsiu porodnu vahu. Tak ja len ci to neprehanam.

autor
4. jún 2023

@andrea_82 asi sa rozpapavaju kazde inak rychlo, my sme velmi dlho boli na 60tke tiez 🙉

anavixy
4. jún 2023

Je v poriadku ak pije 90 aj ak pije 120, viac je podla mna uz vela, ale zalezi od dietata.
@andrea_82 To nie je o velkosti dietata ale o tom ako mu v porodnici roztiahli zaludok (dieta by malo pit v prvych dnoch tolko ml kolko ma dni, bezna prax je dieta prekrmovat, lebo ved vypilo…)

autor
4. jún 2023

@anavixy nam sa stoplo v porodnici na 40 ale tiez som o tom pocula, ze tam mu ho treba roztiahnut a krmit, no hold kazde je jedinecne a funguje inak 🙈

majamat
4. jún 2023

je to dost individualne. viem ze MM je ine ako UM, ale moja dcera dokazala mm vypit od 3m 180ml, len koli refluxu sme jej to redukovali. no v 7t vypila uz asi urcite 140ml. uz v porodke mi dokazala stiahnut 100ml.

kamosky dcera o 2m starsia na UM vypil o dost menej,a ko moja vypila MM.

anavixy
4. jún 2023

No netreba mu ho praveze roztiahnut, len sa to robi, lebo proste… neviem preco, lebo sa niekomu tazi pozriet na rysku na flasi tak naleje od oka dvojdnovemu dietatu 40ml, alebo si myslia, ze ked “naštopú” dieta do prasknutia, tak bude spat celu noc (aspon tak je to u niektorych kolegyn mam pocit..). Dolezite je ako dieta pribera, ked prospieva a pribera tak, ako ma, tak je jedno, ze spapa malo. Niektore deti jedia menej a castejsie, niektore vypiju naraz viac, niektore jedia aj viac aj castejsie 😄 kazdopadne prekrmovanie nie je dobre, ale tak niektori su proste hladosi 🙂

autor
4. jún 2023

@majamat wau to su pekne cisla 😳

autor
4. jún 2023

@anavixy ja nemam pocit, ze prekrmujem, dvihla som az ked po kazdom papani vrieskal a nedalo sa utisit, dala som dalsie krmenie o 10 ml viac a babatko grglo, usmialo sa a spinkalo 🙈🙆‍♀️

majamat
4. jún 2023

no moja dcera bola hlados, vtedy priberala 1kg za mesiac,a le to asi len 1m takto vela pribrala.

autor
4. jún 2023

@majamat naozaj je to super ako su rozmanite tie deticky, my sa trapime s kakanim, od UM mi nekaka sam, tak mam aj strach, ze cim viac spapa, treba viac kakat, vrieska a bez pomoci nejde 😑

majamat
4. jún 2023

u nas bol problem tiez, lebo som koli refluxu davala malej Nutriton

nataly420
5. jún 2023

Že mliečko … otrasne slovo

autor
5. jún 2023

@nataly420 ? tvoj koment ma vypovednu hodnotu 4 rocneho decka 🤗

nataly420
5. jún 2023

Ale veď sa toľko neurážaj a prestaň sa vyjadrovať ako 4 ročná :D 🤣 ty mliečko

anavixy
5. jún 2023

Myslim vseobecne, nie teba… pisala som v prvom komente ze aj 90 aj 120 je uplne ok 🙂 to prekrmovanie treba odkorigivat v prvych dnoch (zasa vseobecne), pokial dieta uz je hladne, nema zmysel ho trapit a nedat mu kolko potrebuje

lenkakravcova
5. jún 2023

Nemusí to byť vôbec problém s kakanim. Mne deti kakali zo začiatku každý deň. Neskôr po pár týždňoch prešli na 1x do týždňa. Tak kakali asi pol roka. Nič som im do dupky nestrkala. Proste všetko takmer strávili.
Dieťa keď je najedene a spí tak to je hlavné. Ak nespi dobre, bude ti plakať aj pol dna a vkuse sa budiť..
Ticho, tma, kľud, a po nájdení dat hneď spať. Také malé bábätko prešli deň-noc celý čas okrem pauz na jedenie.
Ak ti spi menej, tak chyba je v nedostatočnom spánku, preto je nespokojné.
Čo sa týka jedenia, moje do 2 mes jedli po 50-60ml každé 2 hod.

2006_1211
5. jún 2023

70ml

sapetka
5. jún 2023

@andrea_82 no tolko jej stacilo. Potom presla na 90 a to tiez pila dlho 90ml

autor
5. jún 2023

@majamat a pomohlo? nezapekalo?

majamat
5. jún 2023

no vsak z Nutritonu ju zapekalo, na reflux to pomohlo.

lucia13022023
5. jún 2023

Môj dlho pil 60ml..viem ze mal možno aj 6-7 týždňov.. Potom keď som videla ze ešte chce, do robila som 30ml a vypil napr len 10ml..a takto postupne až sme prešli na 90ml a rýchlo na 120ml..teraz ma 14 týždňov a stále pije 120ml..mozno malo, možno nie, určite nebudem do neho liať viac podla krabice.. Je spokojný, priberá, noc prespi, papa každé 3 hodiny cez deň.. Takze nám to takto vyhovuje..

lucia13022023
5. jún 2023

@sapetka jasne treba dávať koľko si babo vypýta a nie koľko by sa malo 🤦‍♀️ môj taktiež pil dlho 60,90 krátko a tetaz dlho pije 120 a ma 14 týždňov.. A už vyše 6 a pol kg.. Takže ak prosperuje je to jedno ☺️.. Ja som prve týždňa riešila ze by mal vypiť toľko a toľko a deptala som seba aj jeho.. Nebolo to na nič dobré.. Keby si pýtal viac, tiež by som mu dávala pokiaľ by zdravo pribral☺️

autor
5. jún 2023

@majamat ach jedno pomoze, druhe prihorsi a zapekanie ste ako doriesili? Nam podobne zmena mlieka vyzera, ze na reflux lepsie no nekaka nam bez pomoci.

autor
5. jún 2023

@lucia13022023 ja som vcera mala 110 ml a dnes vrieskal a ako som mu este dala cca 125 ml spinkal odvaleny a usmiaty...