Ako odstaviť 9 mesačnú dcérku od nočného kojenia?

ninyart
29. júl 2019

Ahojte,
potrebovala by som poradit. Zo zdravotnych dovodov musim skoncit s kojenim. Uz to odkladam 4 mesiace a uz nemozem dlhsie cakat a s liekmi nemozem malu kojit :(
Kojim uz len v noci 2-3x, ale mala je na cecku zavisla, zaspava tak. Skusam jej namiesto MM ponukat UM (znacku, ktoru mi do 3 mesiacov pri problemoch s mliekom bez problemov vypila) ale odmieta ho a skonci to revom, takze zas len musim kojit. Jedine na co mi vcera po 1x pristala je dudel namiesto cecku pri zaspavani.
Cez den krasne fungujeme na prikrmoch (desiata, obed, olovrant a vecera) a neponukam jej uz vobec MM. Od 7 mesiaca je jogurty a od 8 mesiaca jej robim kase z kravskeho mlieka. Vo flasi problem nie je, lebo mi z nej vypije cistu vodu aj cajik.
Ako ju naucit na UM? Ci skusit jej ponuknut kravske? Alebo ju namiesto toho oklamat v noci vodou/cajom? Ako prebiehalo odstavenie u vas?
Dakujem vopred za kazdu radu 🙂

pribinak
29. júl 2019

ked bude teba citit vedla seba, tak nebude chciet UM, bude ju musiet uspavat muz

lujza123
29. júl 2019

@ninyart dudel a preckat 2 - 3 noci kriku. UM jej daj po veceri, ked nechce flasu daj z poharika este kym je hore (mozno ho odmieta iba preto lebo sa nechce vzdat prsnika, nie koli chuti)ˇ
Kravske by som ale zacala davat az ked bude poriadne a plnohodnotne jest ranajky, obed, veceru co je ako u ktoreho dietatka ale cca v tom 1 az 1,5 roku. Predsa len to UM je stavane na potreby ludskeho mladata a kravske zase vyhovuje malemu teliatku.

evkamotka
29. júl 2019

Kravske v ziadnom pripade, to najlelsie po 3r! Je to alergén. Proste dajte umele a bude. Mozno si ani nevsimne. A na cecku je sice zavisla, ale iste nie "do 30ky" ;)

ninyart
autor
29. júl 2019

@pribinak muz taha 7 dni v tyzdni od rana do noci v praci. S tymto mi nepomoze :(

ninyart
autor
29. júl 2019

@lujza123 dakujem, aj som si myslela v pripade toho kravskeho, ze az neskor 🙂 Ponukam jej 30ml UM pred kazdym jedlom z flasky, nech si zvykne. Aj par hltov je uspech a rozbehne sa to, snad 🙂

ninyart
autor
29. júl 2019

@evkamotka UM mi odmieta, max 1-2 hlty. Skusala som aj od hladu aj medzi jedlami, budem skusat dalej, snad sa to zmeni.
Nevadilo by mi, ze je zavisla na cecku, keby mozem kojit ako dlho by som chcela ja, ale musim ju odstavit, lebo musim brat opat lieky, pri ktorych sa mi mlieko prestane tvorit. A to by sa mi na cevkoch, v ktorych uz nic nie je len jedovala plakala :(

evkamotka
29. júl 2019

@ninyart aj tak si dobra, ja som mojho musela odstavit v 5.5m a to bol predcasniatko takze to potreboval o to viac. Poskusaj ine znacky, co bolo v 3m nemusi chutit v 9m. Bud vzorky alebo nacate balenia co mamicky ponukaju na bazare alebo proste investuj co uz. Dudel si dala?

ajka0207
29. júl 2019

@ninyart moju ked som odstavila, tak som jej dovolila drzat prsnik. Jej to pomohlo a zaspava tak. Ale mala uz rok a pol ked som odstavila.

dennissa16
29. júl 2019

Som čerstvo týždeň po odstavení, môj ma 13 mesiacov. 3 noci bol cirkus riadny, v prvú preplakal 3 hodiny( nezvelicujem) každým ďalším dňom sa to zlepšovalo. Treba to prežiť... Ale môj pil v noci len 1x,niekedy 2x, čiže žiaden "závislák" .....ale ma aj dudlik, čo bola veľká výhoda ..... A ešte som mala výhodu v tom, že zaspáva sám v postieľke, takmer od narodenia. Môj fľašu nechce, čiže ostal bez mlieka ako takého... Papa jogurt, syry a pred spaním dávam krupicu... Od odstavenia spi celú noc, ale ani predtým nespal nejako extra zle. Držím palce

nikpa
29. júl 2019

@ninyart u nás v noci pri odstavovani pomohla voda z fľaše 😉

ninyart
autor
29. júl 2019

@evkamotka dala, na ten sa naucila po par hodinach a zaspala spolu s hladkanim. Uvidim, ci to bude takto aj tuto noc. Dam Sunaru este par dni a ked nic, tak prejdem na ine, aby som jej to zas velmi casto nestriedala 🙂

ninyart
autor
29. júl 2019

@dennissa16 mne plakala pol hodinku, ale budila sa kazdu pol hodinu, kym zas len nedostala cecok. Na dudel reagovala dobre, tak este s tym mliekom zabojovat. Dakujem, snad aj u nas to coskoro prejde 🙂

ninyart
autor
29. júl 2019

@nikpa skusala som, ale bola hladna. Kolko mesacne dietatko si odstavovala?

nikpa
29. júl 2019

@ninyart mal okolo 12-13 mesiacov. Skús na večeru dať niečo sýte, napr. z obeda alebo volaku hustú kašu

ninyart
autor
29. júl 2019

@nikpa kase ma uz asi mesiac na vecere 🙂