Aké mlieko po umelom mlieku?

sebi1005
18. apr 2017

Mám 2 ročného valibuka a umelé mlieko mu prestáva chutiť, tak chcem prejsť na mlieko klasické. Lekár je proti, ale mňa viac zaujíma názor mojho syna ako názor doktora...v tejto otázke...Niektorí hovoria, aby som prevárala aj trvanlivé...niektorí vravia, že plnotučné trvanlivé neprevárať...ale zase vraj dávať plnotučné trvanlivé nie je zdravé...no proste všetci radia a nič neporada. Tak dajte nejké rady vy skúsenejšie....ďakujem.

evittam
18. apr 2017

@sebi1005 Moje deti od roka piju plnotucne-z obchodu neprevaram, z druzstva ano. Pijeme sj kozie mlieko, rastlinne mlieka. Ak nebude chciet-ziadna katastrofa-nemusi pit mlieko, da sa nahradit mliec.vyrobkami.
A preco je konkretne lekar proti?

evittam
18. apr 2017

@sebi1005 Ahoj. Obe moje deti piju od roka plnotucne kravske mlieko-z obchodu neprevaram, z druzstva alebo domace ano. Pijeme aj kozie mlieko, rastlinne mlieka.
Ak by mu nechutilo je uz vo veku kedy mlieko mozes nahradit mliec.vyrobkami.
A preco je lekar konretne proti?

evittam
18. apr 2017

Prepac, najskor mi to neodoslalo
😉

sebi1005
autor
18. apr 2017

Malý má rád mlieko. Len to umelé nechce. Tiež pije plnotučné trvanlivé...3x denne..len každá mamina mi hovorí na úkor totho mlieka niečo iné, tak som zvedavá na skúsenosti iných mamičiek. Takže može byť trvanlivé plnotučné a bez prevarenia? Super. Dik.

svetlana35
18. apr 2017

moj od 3 mesiacov klasicke plnotucne mlieko. Nema ziadne alergie, ako mi to lekar spominal. Teraz ma 15 rokov a 180cm 🙂 Umele mu vobec nechutili

sebi1005
autor
18. apr 2017

@svetlana35 Mňa sa snaží doktor presvedčiť, aby som mu dávala umelé mlieko do 3 rokov...vraj je to len prechodné, že mu to nechutí...ale to trvanlivé mu chutí, a nebolí ho z neho nič, ani nemá hnačky, tak mu dávam to. Jedna moja známa mi povedala, že toto trvanlivé nemá dosť vitamínov, preto chcú doktory, aby sa deťom dávalo do 3 rokov to umelé...

evittam
18. apr 2017

@sebi1005 To je pekna volovina.....

svetlana35
18. apr 2017

@sebi1005 neviem ale svagrina ma 5 rocneho syna a ta dlho davala umele mlieko. Tiez ju doktorka nabadala ze aby mal lepsiu imunitu a nemal alergie. Alergie ma aj tak a imunita nic moc, staci ze prejde po vonku a uz je chory. Ja zas nie som uzkostliva matka, mlieko som dala lebo bolo lacnejsie a hotovo. Neriesila som. Synovi nic nie je, prezil bez ujmy, alergie nema ziadne a chory je tak raz za 3 roky klasika angina...

anabeth
18. apr 2017

@sebi1005 však mu dávaj čo mu chutí, ked sa ti očividne sa názor lekára nepozdáva a malému chutí
... čo tu zistíš viac? , mamičky nevidia do tetrapaku- či je trvanlivé mlieko ok,
či si z tých odpovedí urobíš štatistický priemer? ja som nejak nepochopila asi otázku

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ukulela
18. apr 2017

@sebi1005 z obchodu prevarat netreba. to uz je pasterizovane, prevarat treba od kravy priamo z dvora, alebo z druzstva/mliekomatu. aj to staci zahriat na 70st.
trvanlive by som nedavala, to je len biela voda podla mna. radsej 5dnove, alebo teda z mliekomatu - tej budky, co uz kade tade je. ale to teda prevarit. ja beriem od nas z dediny od susedov od kravy a ak maly pije kakao a pod, prevarim, robievam mu kasu, vlocky, ryzu v mlieku, .... dostava ho od roka, UM nemal nikdy, kojila som do 2r. ciste mlieko nepije, ale teda kedy tedy granko a spominane jedla jedava takmer kazdy den. aj domaci tvaroh v palacinkach atd.

diablikovci
18. apr 2017

@sebi1005 ja môjmu dávam UM a to bude mat o chvíľu 4 r. Ale to iba jednu flašku cca 240-270ml zvyšok plnotučné. On pije ako kedy niekedy 2x za deň a niekedy aj 4x. Ale už mu pomaličky prestanem dávať len miname zásoby. A do 3 r nebol chorý a od škôlky no kuse :(.

ukulela
18. apr 2017

@endysa mlieko z obchodu je uz preda upravene, pasterizovane, to prevarat netreba. surove kravske z mliekomatu, to ano. to je priamo nadojene a capovane, to prevarit treba.

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
18. apr 2017

@endysa Tu nejde o doveru obchodnym retazcom. Si pozri co je pasterizacia.😉
Suhlasim s
@ukulela

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
evittam
18. apr 2017

@endysa Ved v poriadku. Rob co chces. Mne je to naozaj jedno. Dovolila som si vyjadrit vlastny nazor ako aj ostatni....

sebi1005
autor
18. apr 2017

@anabeth vediem diskusiu 😊

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
petruldo
18. apr 2017

@sebi1005 keď už kravské mlieko, tak také čo je najmenej upravované, teda z mliekomatu to prevariť, z obchodu s čo najkratšou trvanlivosťou a to už netreba prevariť, je pasterizované.
a určite v žiadnom prípade nie trvanlivé a nízkotučné

sebi1005
autor
18. apr 2017

@endysa ja mikrovlnku používam...to je to isté ako otázka : Piť umelé mlieko alebo nie... Aj na mikrovlnku sú rozdielne názory...mne by mlieko zakaždým vykypelo, keby som ho zohrievala na šporáku...

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sebi1005
autor
18. apr 2017

@endysa Prevariť vo veľkom hrnci, to áno...aj keď ja mám taký " pískací" hrniec na preváranie...tam varím aj krupičnú kašu..neprihorí... Ja som myslela na prihriatie mlieka pred pitím. To prihrievam v mikrovlnke....

endysa
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lorela
19. apr 2017

@sebi1005 Krabicové UHT (vysokotepelne ohriate mlieko) je ozaj zbytočné podávať dieťaťu. To už radšej zostať pri UM, ako ti radí lekár.
Zamerala by som sa na kvalitnejšie mlieko. Aj keď je to finančne náročné, no nie je potrebné podávať mlieko 3x denne, mlieko ako zdroj vápnika možno nahradiť aj z iných vhodných zdrojov (len nie rastlinnými mliekami! 😉 ).

sebi1005
autor
19. apr 2017

@lorela Čo je kvalitnejšie mlieko? Malý vstane ráno a chce mlieko, poobede zaspáva s mliekom a večer tiež zaspáva s mliekom...miluje polievky, zeleninu a ovocie...a z mäsa papa kuracie a teľacie...myslím, že kvalitnú stravu má...mimochodom bývame na dedine a všetko máme domáce okrem mlieka...to tu nikto nepredáva...a nie je to o voľbe, ale o tom, že malému UM nechutí...vediem len diskusiu....

lorela
19. apr 2017

@sebi1005 Škoda veľká, že neviete zohnať domáce mlieko, nikde žiadna farma na blízku? Alebo družstvo s podnikovou predajňou? A kozie, hmmm, to by bolo ideálne! 🙂
Takto sa nedoplatíš, malý tohto mliečka ešte vypije dosť - kvalitné sú čerstvé mlieka nehomogenizované a so šetrnou pasterizáciou, mlieka so zvýšeným A2 kazeínom + v sklenených fľašiach. Dostať ich v špecializovaných predajniach, vo farmárskych stánkoch, trhoch a pod.

sebi1005
autor
19. apr 2017

@lorela Sme malá dedina..aj potraviny su tu otvorene le 4 dni v týždni..A aký máš názor na mlieko z automatov ?

lorela
19. apr 2017

@sebi1005 Môže byť aj to. Treba ho prevariť.